Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerektartás emeltetés....

Gyerektartás emeltetés. Hogyan lehet bizonyítani a költségvetést?

Figyelt kérdés
Szeretném megemeltetni a gyt-t. 40ezer ft havonta, 60ra emelném inflációkövetéssel. Állítólag csatolnom kell azokat a dokumentumokat ami alátámasztja a bizonyítandó tényeket, hogy emeltetni akarok. Ezt mégis hogy kell elképzelni? Pl. nagybevásárlásnál eltenni a blokkot? De hát abban a mi kajánk is benne van. Illetve sokszor a Hádában turizom a ruháinkat. Akkor azt is hogy bizonyítom be, hogy ott hány db-ot vettem a gyereknek? Hiszen a blokkon nincs feltűntetve hogy milyen ruhákat vettem ott stb. Tehát nem igazán értem ezt az egészet. Illetve tényleg minden forinttal el kell számolnom egy hónapban, hogy lássák hogy jár a 60ezer? Alapból albérletben élünk. 100ezer havonta a rezsivel együtt. Van új párom aki velünk él, de az ő fizetése nem számít ha jól tudom, nem vagyunk házasok. Köszönöm a segítséget

aug. 9. 09:22
1 2 3 4 5 6
 31/56 A kérdező kommentje:
Nagymamámhoz betudunk, előtte is oda voltunk
aug. 9. 13:09
 32/56 anonim ***** válasza:
100%

18-as: a házastárs jövedelmét SEM számítják, a gyereket CSAK a SZÜLÖK kötelesek eltartani, a szülök partnerei NEM!

Ezért CSAK AZ ANYA jövedelme számít ebben az esetben!

aug. 9. 15:39
 33/56 anonim ***** válasza:
74%
Ha a hivatalos összeg kiszabása óta eltelt 2 év, akkor jogod van kérni emelést, már csak az inflációra hivatkozva is.
aug. 9. 16:07
 34/56 A kérdező kommentje:
33: eddig nem szabtak ki összeget, kettőnk között intéztük szóban, de az is 3 éve már.
aug. 10. 16:33
 35/56 anonim ***** válasza:

Arról van valami papír? Ha nincs, akkor végképp semmi probléma a hivatalos rendezéshez, ha van, az akkor sem kötelez senkit semmire, ha nem fopglalták a bíróságon határozatba.

Alapesetben a tartásra kötelezett nettó jövedelmének 15-25 %-a közötti értéket szokás megadni, amennyiben nem kiemelkedöen magas az illetö jövedelme - értelmszerüen a több milliós jövedelemnél nem ez számít.

aug. 10. 17:01
 36/56 anonim ***** válasza:
3%
Fogadjunk, hogy terhes vagy már..
aug. 10. 17:05
 37/56 A kérdező kommentje:
Miköze lenne annak a gyerektartáshoz? A párom elég jól keres nyugi. És nem 20ezer forint plusz miatt vállalok még egy gyereket majd, te nagyon értelmes..😂
aug. 13. 16:04
 38/56 A kérdező kommentje:

35 nincs semmilyen papír róla, teljesen szóban történt csak a megállapodásunk

Az exem egyéni vállalkozó, nem vall be mindent szerintem, de elég jól keres, többet is tudna adni ha akarna, de nem fog magától ennyit sem

aug. 13. 16:06
 39/56 anonim ***** válasza:
100%
Az egyéni vállalkozónak is kell adózni, ilyen esetben azt az összeget veszik alapul.
aug. 13. 16:25
 40/56 anonim ***** válasza:
0%
Ha olyan jól leres a párod minek neked plusz 20k? Körmösre és fodrászra?
aug. 18. 15:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!