Hogyan lehet a lehető legkisebb költségvetéssel, fiatalon elköltözni otthonról?
Olyanok tanácsaira lenne szükségem, akik korán elköltöztek. A dolog nehezebb része az volna, hogy én folytatnám emellett a sulit is. Nagyon fontos volna, előre is hálás vagyok a válaszokért!
18/F
U.i.: a sulimnak tudtommal van kolija, ha az segítene.
Szia!
Próbálj így suliidőben akár csak hétvégére bevállalni diákmunkát, könnyen találhatsz, most lasszóval fogják az embereket, szóval hétvégi ráéréssel is sikerülhet normális helyre menni. Nyáron aztán melózz, amennyit csak tudsz, és amíg otthon laksz, tényleg minden fillért tegyél félre, hogy minél több pénzed legyen a kezdetekhez.
Ha most mész egyetemre, akkor ott a diákhitel... nyilván nem olyan szuper dolog hitellel indítani az életedet, de ha kell, akkor kell. Ha jó szakot választasz, ami piacképes, akkor nem lesz nehéz a későbbi keresetedből visszafizetni.
Az sehogy nem játszik, hogy egy évet kihagyj egyetem előtt? Hogy anyagilag egyenesbe tudj jönni, egy évig nem lenne rossz, ha tudnál teljes állásban dolgozni.
Viszont biztos van ilyen diákszállás vagy ilyesmi ami(akár szobatárssal is) lehetőséget adna arra, hogy állandó lakhlyként használhassák, nemigaz? Ti ismertek esetleg ilyet?
Suli mellett kb. 50-et tudnék keresni, ami tudom, hogy nem sok, de az is valami.
Nyilván a koli a legolcsóbb lehetőség, de 50 ezerből ott sem jössz ki...
Ha befejezed a jelenlegi sulit, akkor esetleg külsősként lenne koli, amelyik befogad (persze, drágábban) vagy bérelhetsz szobát.
De kellene némi kezdőtőke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!