Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerektartás emeltetés....

Gyerektartás emeltetés. Hogyan lehet bizonyítani a költségvetést?

Figyelt kérdés
Szeretném megemeltetni a gyt-t. 40ezer ft havonta, 60ra emelném inflációkövetéssel. Állítólag csatolnom kell azokat a dokumentumokat ami alátámasztja a bizonyítandó tényeket, hogy emeltetni akarok. Ezt mégis hogy kell elképzelni? Pl. nagybevásárlásnál eltenni a blokkot? De hát abban a mi kajánk is benne van. Illetve sokszor a Hádában turizom a ruháinkat. Akkor azt is hogy bizonyítom be, hogy ott hány db-ot vettem a gyereknek? Hiszen a blokkon nincs feltűntetve hogy milyen ruhákat vettem ott stb. Tehát nem igazán értem ezt az egészet. Illetve tényleg minden forinttal el kell számolnom egy hónapban, hogy lássák hogy jár a 60ezer? Alapból albérletben élünk. 100ezer havonta a rezsivel együtt. Van új párom aki velünk él, de az ő fizetése nem számít ha jól tudom, nem vagyunk házasok. Köszönöm a segítséget

aug. 9. 09:22
1 2 3 4 5 6
 11/56 A kérdező kommentje:
9-es! Igen, van bérleti szerződés, de őszinte leszek, 3 éve 50ezer ft volt a bérleti díj, úgy jöttünk ide. Aztán emelt 62re, majd mikor idejött a pàrom is akkor 82re emelt, de nem adott új szerződést, szóban közölte hogy innentől ennyi és azóta azt írja a papírra 😅 tehát beszélnem kellene akkor a tulajdonossal is, hogy hivatalos szerződésbe írja bele, igaz?
aug. 9. 10:25
 12/56 Med_fet_ati ***** válasza:
68%

Albérletben nem hivatalosan fizetsz, tehát nem tudod elszámolni.

Mivel együtt élsz az új pároddal, egy háztartásban, élettársak vagytok, tehát rosszul tudod, igenis számít a bevétele.

aug. 9. 10:28
 13/56 A kérdező kommentje:

Kacifántos a történet, mert az állandó lakcímünk egy a párommal mindhármunknak ( szülei házába vagyunk bejelentve mindhárman, a kisfiam is) azonban a tartózkodási helyünk az a kisfiammal ahol élünk albiban, viszont a páromnak ez nincs feltűntetve, tehát ő lakcímkártya alapján nem él itt. Az oviban is közöltem, hogy együtt élünk és ez a helyzet, de azt mondták így nem vagyok köteles bevallani hogy együtt élünk és így megkaptuk az ingyen étkezést is (mivel csak az én fizetésemet nézték)

De ha igazad van, akkor ennyi erővel az exem új házastársának a bevétele is szàmít, ha emeltetni akarok….

aug. 9. 10:35
 14/56 anonim ***** válasza:
69%

A házastárs meg az élettárs nem azonos kategória ebben az esetben, közös kassza, gyerek iránti anyagi felelősség stb szempontjából.

Csak a házastárs felel a másik gyerekéért. Élettárs nem.

aug. 9. 10:38
 15/56 A kérdező kommentje:
Köszönöm, én is így gondolom. De majd kiderül. Jelenleg egyébként elveszítettem a munkahelyem, de nem most azonnal szeretnék gyerektartást emeltetni, inkàbb ha már újra lesz munkám, hogy tudjunk mihez viszonyítani.
aug. 9. 10:47
 16/56 anonim ***** válasza:
80%
A havi 40 ezer gyerektartás annyira kevés, hogy semmiféle igazolás nem kell!
aug. 9. 11:25
 17/56 anonim ***** válasza:
86%
A 12-es hülyeséget ír, CSAK a te jövedelmed számít, sem élettárs, sem házastárs nem érdekes, neki ugyanis semmi köze a gyerekhez.
aug. 9. 11:26
 18/56 anonim ***** válasza:
47%
De házastárs jövedelmét számítják.
aug. 9. 11:27
 19/56 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező, egy kicsit szedd össze azért magad most már.

Totál függő helyzetben élsz, a címed az exanyósodhoz bejelentve, a gyerektartásról szóban egyezkedsz, a lakhatásodat félig feketén oldod meg. Most ha nem lenne a párod, akkor mennétek az utcára munkanélküliként a gyerekeddel, mert nem tudnátok megélni?

Valamin muszáj, hogy változtass, mert mindenben másoktól függsz a gyerekeddel együtt.

aug. 9. 11:34
 20/56 A kérdező kommentje:

Nem vagyunk házasok, de később lehet leszünk. Én már nemtudom mi és ki számít 😅 de egy biztos. Ha csak az exem és az én jövedelmem nézzük, akkor biztosan meg kell kapnunk a 20ezres emelést. Ha pedig számítana a párom jövedelme, akkor is. Hiszen akkor az ő felesége jövedelme is beleszámítana.

Egyébként nekem édesapám fizetett 60ezret gyerekkoromban szinte végig (pedig az nem most volt, és jóval kevesebbek voltak a fizetések)

aug. 9. 11:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!