Gyerektartás emeltetés. Hogyan lehet bizonyítani a költségvetést?
Albérletben nem hivatalosan fizetsz, tehát nem tudod elszámolni.
Mivel együtt élsz az új pároddal, egy háztartásban, élettársak vagytok, tehát rosszul tudod, igenis számít a bevétele.
Kacifántos a történet, mert az állandó lakcímünk egy a párommal mindhármunknak ( szülei házába vagyunk bejelentve mindhárman, a kisfiam is) azonban a tartózkodási helyünk az a kisfiammal ahol élünk albiban, viszont a páromnak ez nincs feltűntetve, tehát ő lakcímkártya alapján nem él itt. Az oviban is közöltem, hogy együtt élünk és ez a helyzet, de azt mondták így nem vagyok köteles bevallani hogy együtt élünk és így megkaptuk az ingyen étkezést is (mivel csak az én fizetésemet nézték)
De ha igazad van, akkor ennyi erővel az exem új házastársának a bevétele is szàmít, ha emeltetni akarok….
A házastárs meg az élettárs nem azonos kategória ebben az esetben, közös kassza, gyerek iránti anyagi felelősség stb szempontjából.
Csak a házastárs felel a másik gyerekéért. Élettárs nem.
Kérdező, egy kicsit szedd össze azért magad most már.
Totál függő helyzetben élsz, a címed az exanyósodhoz bejelentve, a gyerektartásról szóban egyezkedsz, a lakhatásodat félig feketén oldod meg. Most ha nem lenne a párod, akkor mennétek az utcára munkanélküliként a gyerekeddel, mert nem tudnátok megélni?
Valamin muszáj, hogy változtass, mert mindenben másoktól függsz a gyerekeddel együtt.
Nem vagyunk házasok, de később lehet leszünk. Én már nemtudom mi és ki számít 😅 de egy biztos. Ha csak az exem és az én jövedelmem nézzük, akkor biztosan meg kell kapnunk a 20ezres emelést. Ha pedig számítana a párom jövedelme, akkor is. Hiszen akkor az ő felesége jövedelme is beleszámítana.
Egyébként nekem édesapám fizetett 60ezret gyerekkoromban szinte végig (pedig az nem most volt, és jóval kevesebbek voltak a fizetések)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!