Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerektartás mennyi jár ha...

Gyerektartás mennyi jár ha hivatalosan 4órásba van bejelentve a volt párom? 6.éve fizet havi 30ezer ft ot.anno a bíróság annyit állapított meg. De azóta nagyobb lett a gyermek edzesekre jár nagyobbak az igényei és drágult minden

Figyelt kérdés

3 éve van 4 órásba bejelentve de 8 órat dolgozik.

Van esély arra van értelme kérelmezni a több gyerektartást?

Másik gyereke nincsen

dec. 29. 13:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
93%
Nyáron voltam bíróságon gyerektartás ügyben. A bíró azt mondta, hogy a 40-50.000 Ft az alap, amit még egy munkanélkülitől is megítélnek.
dec. 29. 18:39
 12/17 anonim ***** válasza:
0%
Senki sem mondta, hogy 250000et keresek. Többet keresek, de mint mondtam vannak kiadásaim. Lakáshitel, személyi hitel, amit történetesen az anya is "élvezett", ezen felül autót tartok fent, ami magát nem tankolja és nem szereli meg. Történetesen valamiből ennem is kell, ha nem baj, és nem fogok azért több munkát vállalni, hogy az anyának jobb legyen. Ezen felül a gyermek nálam is van havonta kétszer, amikor is nem tudok hétvégén dolgozni, amivel éppen több pénzt kereshetnék. Ezen kívül az egész bírósági procedúrát én finanszíroztam és a telefonok közös előfizetésből való szétválasztásának költségeit ~173000Ft. Úgyhogy innentől nekem senki ne okoskodjon. Ennyit tudok adni, és az ügyvédi megállapodás is úgy lett megírva, ha lenne más munkám valamikor, abból már nem tartozom számadással. Ezt az anya elfogadta, a bíró pedig ellenjegyezte. Így nincs miről tárgyalni.
dec. 29. 19:10
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
#9 az én tárgyalásomon tudtommal nem voltál ott, a bíró pedig így rendelkezett és így nyilatkozott. Az anya helyt nem kapott, és mint mondtam a korábbi megállapodást akarta megtámadni, amit ő maga fogadott el és írt alá. Ha nem volt elég körültekintő, az nem az én problémám. Abban pedig igaza van a bírónak, hogy nekem mint szülő, akinél nincs a gyermek elhelyezve, nem kötelességem őt egyedül eltartani. Azt pedig végképp senki ne akarja bemagyarázni, hogy havi 100000 nem elég egy gyerekre. Ha később változnának a tervek és lenne edzés stb, a minimum elvárásom lenne, hogy legyen jelezve felém, és ha kapok ennyi tiszteletet majd eldöntöm, hogy leszek-e szíves azt finanszírozni vagy nem. De nem kötelességem.
dec. 29. 19:13
 14/17 anonim ***** válasza:
69%

"Azt pedig végképp senki ne akarja bemagyarázni, hogy havi 100000 nem elég egy gyerekre."

Hát te nagyon el vagy tájolva.

Csak az intézményi étkezés 20 ezer már az óvodásomnak is. Logopédia havi 40 (nincs utazó logopédus). És akkor otthon még nem ivott, nem evett, nem kapott cipőt, ruhát. A rezsi ráeső hányada is az ő költsége. Ha ketten laknánk, akkor a fele, az rögtön 20 ezer....

dec. 29. 20:33
 15/17 anonim ***** válasza:
90%

"majd eldöntöm, hogy leszek-e szíves azt finanszírozni vagy nem. "

Fújj de hányadék egy "férfi" lehetsz.

Reméljük, majd a gyereked is így áll hozzád vénségedre. :)

dec. 29. 22:32
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
15 szar apa vagy ha a gyerekedtől sajnálod...ezen semmilyen érved nem változtat.
dec. 29. 23:40
 17/17 anonim ***** válasza:
88%
Azt fogja fel mindenki, hogy a gyerektartás nem arról szól, hogy a fele a gyerek költségeinek. A fele akkor lenne, ha együtt élnének és apuka is kivenné a részét a természetbeni dolgokból IS. De ha pl anyuka neveli, anyuka tanul vele, anyuka ápolja ha beteg, ő van vele táppénzen, az ő munkája van veszélyben emiatt, ő főz rá, ő mos, ő takarít, ő szervezi a mindennapokat, akkor apuka igenis a pénzzel kompenzál, legalábbis kéne neki. Minden valamirevaló bíró ezt elmondja a per során. Szóval igen, ha nem lenne maximalizálva akkor az lenne ilyen esetben a korrekt, ha úgy 90%-ban minden költségét apuka állná a gyereknek, mert ő az aki bárhova elmehet dolgozni, hazaérve pihengethet, élheti szabad, felelősségmentes életét, ha akarja akkor még azt a kéthetente két napot sem kell a gyerekével töltenie, sokaknak még ez is teher ugyebár. És nem kell idekeverni a válást, a vagyonmegosztást, mert semmi köze hozzá. Havi 100ezer épphogy elég az étkezésére egy gyereknek, de abban még nincs pl vitamin. Szóval ne kelljen már elájulni ettől az összegtől. Szerencsére mi végül meg tudtunk egyezni peren kívül, havi 60 ezret fizet de minden hétvégén nála van, akármikor láthatja hétköznap is bejelentés nélkül, napi kontaktban vannak, minőségi ruhákat, cipőket vesz minden szezonban, megveszi a vitaminjait, nyaralni, telelni viszi, rengeteg programot csinálnak, zsebpénzt ad neki, ha beteg a gyerek vesz ki szabadságot minden második alkalommal. Így is lehet ugyebár.
dec. 30. 19:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!