Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek a 2 éves kislányom...

Szerintetek a 2 éves kislányom autista?

Figyelt kérdés

Kislányom jövő hónapban lesz két éves 1-2 értelmes szava van, de szinte egyfolytában beszél baba nyelven. Nem sokáig köti le figyelmét semmi. Fakirakósokat, kép kirakókat, hamar kirak egész pici koa óta. Nem akarja megmutatni hol az orra, szeme stb. Ha valami nagyon leköti a figyelmét pl. a labda,zene, akkor nem figyel a nevére. Többször elbambul,és nem néz a szemembe. Nemet bólogat, igent nem. Sokszor úgy látom nem érti vagy nem akarja érteni amit mondok, hallása jó, van hogy egyből megérti a kérésem és hozza a cipőjét pl. Gyerekekkel és felnőttekkel is barátságos, játszik velük. Baba úszásra is járunk szereti, de időnként fél a víztől. Ha valamit szeretne megmutatja, illetve ha kér valamit pl hozza a cumisüvegét, hogy szomjas, de van hogy oda vezet. Pohárból most tanulunk inni és a bilizést is még nem megy. Enni önállóan eszik kanállal és kézzel is. Mozgás fejlődése is pontos volt nagyon ügyes, jó az egyensúly érzéke és a reflexe váltott lábú lépcsőzést és mászókázást gyakorlunk. Néha lábujjhegyen megy de a sarkán is talán az egyensúly érzékét erősíti. Mostanában szeret, de csak zenére körbe szaladgálni, forogni. Nagyon ritkán repked a kezével ha örül. Van hogy csak dobálja meg rámolgatja ruháit, játékait. Nagyon hisztis mostanában. Tapsol, integet de nem mindig, van hogy mondja szia de nagyon ritkán. Most tanult meg pacsizni es puszit dobni. Néha bújos, de puszit még nem adott talán kétszer és csak nekem az anyukájának.

Nagyon beparáztam, mert sokat hallok, olvasok erről mostanàban. Voltunk egy félórás felmérésen, ahol annyit mondtak hogy nemcsak az a baj, hogy nem beszél hanem nem érti amit mondanak neki, mert valószínüleg figyelem zavaros. (Ebben a félóràban talált ott labdát és labdázott, később megunta es kezdett feloldódni mire vége lett a vizsgálatnak. Ja és elég rossz alvó éjjel félálomba nagyon sokat forgolódik, dobálja magát.Jelentkeztem a Korai fejlesztőbe is még nem kaptunk időpontot, félek mit fog a védőnő is mondani nemsokára lesz a 2 éves státusz. Köszönöm a válaszokat előre is!

febr. 1. 22:07
 1/10 anonim ***** válasza:
90%

Hú, b+

Ha autista lenne a gyereked, nem ilyen piszlicsáré tüneteket sorolnál mêg enyhe esetben sem...

febr. 1. 22:21
 2/10 anonim ***** válasza:
91%
Ne olvasgass a neten. Szakember sem diagnosztizál 3 éves kor alatt.
febr. 1. 22:49
 3/10 anonim ***** válasza:
71%
Legyen helyén az eszed,mert tudnak mellètraffàlni ,már most figyelem zavar...
febr. 1. 22:51
 4/10 anonim ***** válasza:
30%
Ez inkább értelmi elmaradásnak tűnik....
febr. 2. 07:56
 5/10 anonim ***** válasza:
76%

Ez a bolhából elefántot kategória...

Totál jól leírtál egy 2 évest.

Nekem a kicsi 3 éves. 2évesen mondta ki az első szavát. Puszit életében nem küldött, nem tapsikol. Puszit kb 1 hónapja ad, de csak nekem és az apjának. Ha játszik, ágyut is robbanthatok mellette, le se tojja mit mond neki az embet. Ő sem bólogat. Mondja igen vagy nem. De nem bólogat.

Ő is akkor érti meg amit kérek, ha akarja.

Ezzel szemben az oviban dícsérik, iszonyú sok verset tud már. A 3 éves státuszon minden jó lett, az ovis féléves értékelésen 4éves szintnek felel meg.

febr. 2. 08:09
 6/10 anonim ***** válasza:
83%
Ha ennyiből lehetne diagnosztizálni az autizmust, akkor nagyjából minden ilyen korú gyerek autista lenne. A viselkedése, fejlettségi szintje teljesen normális, ennyi idősen amúgy sem lehet megállapítani, ha vki autista. Ne olvasgass a neten, ezt felejtsd el.
febr. 2. 08:32
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a megnyugtató válaszokat.
febr. 2. 08:41
 8/10 anonim ***** válasza:
Vidd el a korai fejlesztőbe, mi is ott voltunk. Leírás alapján nem tűnik autistanak. Az én lányom hasonló volt 2 évesen, autizmust egyből kizárták, 3 évesen kapott beszedfogyatekos kódot.
febr. 2. 13:07
 9/10 anonim ***** válasza:

Jól leírtak előttem annyit tennék még hozzá hogy a felmérésekkel óvatosan,ebből élnek,persze hogy boldog boldogtalannak találnak valami indokot,amivel visszahívják.

Nem azt mondom hogy nincs értelmük,sőt,de nem árt az ember józan paraszti esze és az anyai ösztön sem.

febr. 5. 01:21
 10/10 A kérdező kommentje:
Azóta voltunk Korai fejlesztőben, ott gyógypedagógus azt mondta, hogy nem lát különösebb problémát, nem szédül el ezért mèg éretlen az idegrendszere TSMT tornát elkezdjük itthon, illetve megyünk babaúszásra. Voltunk 2 éves státuszon ott a védőnő fogta a fejét hogy még nem beszél, de azért várjunk fél évet, de ha úgy gondolom menjek el a kerületi szakszolgálathoz. Nem vártam elmentünk másnap kaptunk időpontot🙂. Ott jelen volt gyógypedagógus, pszichológus, és mozgásfejlesztő. Azt mondták semmi problémát nem látnak, sőt a nagymozgása és a finommotorikája 3 éves szinten van. Illetve bármilyen szó, szótag, hangutànzó szó vagy saját szó használata beleszámít, akkor is ha nem rendszeresen és nem arra hasznàlja amire kell, még ez fejlődik. Adekvátan, de beszél elvileg ezt korànak megfelelőnek mondták. És itt már figyelmesebben viselkedett a kislányom minden feladatot megoldott még a cicàt is megmutatta, igaz a kacsára azt mondta vavau🙂 es el is köszönt hangosan hogy pápá és integetett. Itt is mondták hogy fél év alatt rendesen kell beszélnie ha mégsem akkor örökólte az apjátol és a bölcsöde szeptembertöl segíteni fog. Kiváncsian várom, és a TSMT torna eredményèt is.
febr. 19. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!