Kisgyerekes anyukák,kinek hogy sikerült fogyni? 2 éves a kislányom. Éjjel még kel. Fizikailag és szellemileg is padlón vagyok. Főzni is nehezen tudok mellette. Anyagilag is rosszul állunk a koronavírus miatt.
Keress rá a magas intenzitású intervallum edzésekre. Lehet saját testsúllyal is edzeni és fél óra alatt meg vagy vele.
Én heti 3x-4x csinálom, többnyire aztán hogy lefektettem a lányomat, vagy szombat délelőtt. + Sok víz, kevés szénhidrát. Iktasd ki a nasikat is.
Ezekből semmi sem kerül pénzbe, de még csak sok időbe sem. Sok sikert! 💪🏻💪🏻💪🏻👍🏻
A fogyás szempontjából az étkezés a fontos. Persze a sport is jó, de kb maratont kellene ahhoz fogyni, hogy rossz táplalkozást ellensúlyozzon.
Mivel általaban szénhidrátot nasizunk, illetve ah éhesít, a 160 gramm CH diétát javaslom, beleértve, hogy be csak a gramm stimmeljen, hanem úgy edd mintha cukorbeteg lennél
(Napi 5x, megadott időben megadott gramm, gyors/lassú arány a napszaknak megfelelően, zero cukor és fehér liszt, köretcsere).
Ezt azért pár hét megtanulni de utana nem plusz idő.
Én egy 20 hónapos kislánnyal vagyok itthon, 40.terhessegi héten, 3 hónapja kb ezt tartom (annyi hogy nekem a cukor miatt még sokkal szigorúbb), és 3kg-ot fogytam a 3.trimeszterben, annyi kilóval megyek szülni, amivel teherbe estem, szóval ez mínusz 10-12kg körül lesz.
És az elejém xar, de utana nagyon jó ez a rendszeres kis evés, nem vagy éhes és Neked nem is kell annyira gyorsan átàllni mint egy cukorbeteg terhesnek.
Ezenkívül, felül a zsírbevitelt (pl sajt, téliszalámi, tejtermékek, olaj) lehet csökkenteni, de ne egyszerre mindent.
Vannak amúgy házhoz szállítós dolgok is erre a diétára.
Vrábel Krisztinának vannal jó szakácskönyvei még 160g-ra.
Tényleg akarat és döntés kérdése, én is azt gondoltam, pici gyerek mellett nem lehet ilyet, blabla, de amikor szerdán azt mondták, hogy ha hétfőn is rosszak még a cukrok, akkor inzulin, mert veszélyben van a kisbaba, ha igy marad, akkor hirtelen mégis kiderült hogy megy.
Mozgás is jó, akár napi nagy séta a gyerekkel, most a vírus miatt más úgy sincs.
A Gyerünk Anyukám nevű online torna is jó, és akkor csinálod az edzést amikor épp tudod.
Ja és ne főzz külön Magadnak.
Mondjuk sajnos drágábbak a diab cuccok, de itt is lehet ügyesnek lenni. Pl alapból nem veszel kész diabos édesseget, hanem kutyulsz egy édesítőszeres túrót almával, vagy egy sima teát edesítővel, az is kielégíti a nasi igényt.
Csaladnak megmondod, hogy "ez itt a bulgur, ez itt a hajdina" stb és ők is ehetik. De egy csomó olcsó dolog van, ami szénhidrátilag viszont kedvező (kàposzta, zöldbab, lencse stb).
Ne főzz külön, de ne legyenek tészta alapú étkezések, és egyél minden mellé zöldséget! Pl ne egy karika paprikát tegyél rá a szendvics tetejére, hanem edd meg az egészet. A szénhidrátszámolás hatékony, de marha sok idő az elején, az nem biztos, hogy kialvatlanul menni fog. De próbálj figyelni, mi az amiben sok a kalória, és azokat a kajákat minimalizáld.
Én amúgy annak idején úgy álltam neki, hogy fogtam egy könyvet, vagy egy érdekes sorozatot, és csak szobabiciklizés közben volt szabad folytatnom. Így megvolt a motiváció a mozgásra. :)
Miket esztek? A többiek is nyugodtan ehetnek "egészségesebb" ételeket.
Pl. kirántott hús helyett natúr csirkemell.
Kenyérre nem felvágottat és sajtot teszel, hanem csinálsz zöldségkrémet (bruschetta).
Csoki helyett gyümölcs és/vagy magvak (dió).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!