Mások szerint is nevetséges és beteges, ahogy a tudatos gyerektelenek az állataikról úgy beszélnek, mintha a gyermekeik lennének, és magukat szülőnek nevezik?
Szerintem azokkal is probléma van, akik ebben ekkora problémát látnak. Sőt, valahol számomra rosszabb (és egyáltalán nem azért, mert nincs gyerekem és a kutyám a mindenem. Mindkettőm van és a helyén kezelem őket)
De amíg az előbbi csoportnál nem érzem, hogy bántanának bárkit is, addig az utóbbiak rosszindulatúan kibeszélnek, gúnyolódnak, lenéznek másokat.
Élni és élni hagyni 😏 a fenti cselekedetek az én életszemléletembe nem férnének bele.
Én terhes vagyok, de továbbra is úgy köszönök a macskának, hogy "itt a mama". Ha nyávog, de nem érek rá vele foglalkozni, mondom neki, hogy "Szólj apádnak, én nem tudok segíteni!" Szerintem én ezt anyámtól tanultam el, ő is mindig így beszélt az állataival, sőt, nekem is mondta ha mondjuk gyerekként cseszegettem a macskát, hogy szépen bánjak a szőrös kistestvéremmel.
Nyilván ettől függetlenül nem ugyanaz, mint egy gyerek, sem felelősségben, sem feladatokban, sem érzelmileg. Amit leírtál történet, az is durva. De ettől függetlenül engem szórakoztat, hogy így hívom, nyilván ez csak vicc. Azon is szoktunk röhögni a férjemmel, hogy "a lányunk tőled örökölte a szőrösségét meg a farok méretét, haha."
#28 hogyan hasonlíthatod össze a macskát a lányoddal?????
Megdöbbenve olvasom a soraidat... Atyaúristen, fog még téged meglepetés érni.
Ugyanolyan felelősség?????
Feltételezem, még ovis sincs a lányod, de mondd csak, eldöntöttétek már a macska melyik oviba fog járni? Kell-e neki logopédus, fejlesztés, pszichológus?
Ha vége lesz az ovinak, az iskolaérettsége egyértelmű lesz a macskának? Melyik suliba fog járni? Az iskola után ki fog tanulni a macskával?
Szülői értekezlet? Osztálykirándulás? Családi nap? Délutáni foglalkozás? A macskának is jár a 6-11 éves oltás?
Ha végez a 8 osztállyal, hova fog továbbtanulni a macska?
Én meg pont az ilyenekről kapok hidegrázást, mint a kérdező : azért mert ő szült egy gyereket már feljebbvalónak érzi magát mindenkitől.. Az ő felelőssége az semmivel sem összehasonlitható
Gondolom tipikusan az lehetsz aki a munkahelyen sem tud másról beszélni, csak magát mártírnak beállítani a gyerek miatt...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!