Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 3 vagy több gyerek esetén nem...

3 vagy több gyerek esetén nem féltek, hogy majd később nem bírjátok őket támogatni?

Figyelt kérdés
Pl ha egyetemre megy vagy albérletbe, jogosítvány kell neki stb.
2022. márc. 4. 11:45
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/103 anonim ***** válasza:
62%
Ja hogy akkor ez egy olyan "kérdés" ahol a sok gyerekeseket kell szidni,téged meg vállon veregetni milyen felelősségteljes vagy?
2022. márc. 4. 12:03
 12/103 anonim ***** válasza:
77%

"amennyire csak tudja."

Ez a lényeg. Nem a gyerek létszám.

2022. márc. 4. 12:04
 13/103 anonim ***** válasza:
86%
Nekem alap a jogsi,de kinek hogy. Anyukámnak se volt,a mai napig sincs,hát elég szar volt,hogy semmi spontanelitás nem volt az életünkben,mert mindent a buszmenetrendhez kellett kötni. Hóban,fagyban,télen 100 fokban aszalódni mint a heringek.Fantasztikus volt...
2022. márc. 4. 12:06
 14/103 anonim ***** válasza:
100%

Én értem mire gondolsz, nekünk is ezért van 1 gyerek, tesómék is ezért álltak meg 1 gyereknél. Így még tudnak olyan színvonalon élni, hogy nem kell tutira szűkölködni, tudnak félretenni, és a gyerek jövőjét is meg tudják alapozni majd.

Van aki az ingyenhitel miatt vállalja most túl magát, de az a 10 millió belemegy egy lakásba/házba, utána miből tartja el őket? Ahhoz dolgozni is kell. De ki milyen családból jött. Aki a környezetemben az ingyen hitelre hajt a gyerekekkel, az ilyen családban is nőtt fel. 3-an voltak testvérek, szegényesen éltek. Nem tudom miért hiszi, hogy egy kis állami támogatással neki több pénze lesz hosszú távon, mint a szüleinek. A gyerekinek már most megelőlegzi, hogy csak hitelből tudnak majd önállósodni. Én nekik nem biztos, hogy a végén nem kell visszafizetni...

2022. márc. 4. 12:07
 15/103 anonim ***** válasza:
88%
Nekem se autót se lakást nem vettek mégis sokkal boldogabb gyerekkorom volt a testvéreimmel, mint nem egy egyke ismerősömnek és büszke vagyok arra, hogy a férjemmel egyedül terentettük meg a külön életünket. A szüleim amúgy tudnának támogatni, de sosem akartam elfogadni. Költsék magukra végre meg az unokákra, ha annyira szeretnék majd. A gyereknek boldog és kiegyensúlyozott gyerekkort kell biztosítani és akkor felnőttként is életképes lesz és tud majd boldogulni. 18 év múlva az isten tudja mi lesz, milyen képzések mi mennyibe fog kerülni. Annyi gyermeket vállalok amennyit egészséges, boldog és figyelmes légkörben fel tudok nevelni. Lehet az első után most majd azt mondom, hogy képtelen vagyok még egyet, anélkül hogy rámenne az idegem vagy a házasságom, lehet a második után is azt mondom, hogy jöhet a harmadik mert boldogok vagyunk mindannyian, szépen élünk. Az akkor aktuális élethelyzet fog dönteni erről. Nem szeretném azt mondani majd a gyerekemnek, hogy kisfiam te azért lettél mert apáddal megkerestük még egy lakás árát vagy azért vagy egyke és nincs testvéred mert nem futja jogsira. Bármennyi gyermekem is lesz ők azért lesznek, mert szeretnénk és szeretni tudunk.
2022. márc. 4. 12:08
 16/103 anonim ***** válasza:
53%

14!

Na és ha lett volna jogsi, akkor nem kell a buszra varni? Felénk a jogositvannyal nem jár együtt az autó.

Amúgy meg nyilván ha olyan helyen el az ember, ahol nem jó a tömegközlekedés, akkor ésszerű a jogsi, ha van autó. Ahol viszont jó, pl nálunk, felesleges.

2022. márc. 4. 12:08
 17/103 anonim ***** válasza:
82%

Ott a kollégium, ez jó :D Engem anno 200 km-rel odébb vettek fel egyetemre, kolit meg hiába igényeltem, nem kaptam, mert sokan jelentkeztek, csak olyanokat vettek fel, akiket egyedül nevelt a szülő, volt legalább 2-3 testvére, minimálbéresek voltak stb. Nem nagyon volt más opció, mint albérlet, persze lakótársakkal, hogy kisebbek legyenek a költségek. Fizették a szüleim, mert máshogy nem tudtam volna tanulni, nappalosként esélyem se volt diákmunkára. Nem mindig olyan egyszerű ez, hogy ott a koli, a hülyegyerek meg úri huncutságból albiba megy inkább.

Nekem két gyerekem van, nagyon szeretném majd őket támogatni. Nem vagyok híve annak, hogy minden rakjunk a seggük alá, de annak se, hogy oké, elmúltál 18, oldd meg, ahogy tudod. A jogsiért mondjuk elvárom, hogy dolgozzon, de a felét kifizetném, lakást egyik segge alá se tolok, de az önerőhöz hozzá fogok járulni. Nem azért vannak csak 2-en, mert 3-nál már nem tudnám ezt megtenni, de tény, hogy minél több a gyerek, annál nehezebb lesz, ha elérik azt a kort, amikor nem csak ruha, kaja, meg egy-két különóra kell nekik.

2022. márc. 4. 12:10
 18/103 anonim ***** válasza:
81%
aki szerint "ott a kollegium" az sose jart egyetemre. kulonben tudna, hogy az nem jar alanyi jogon
2022. márc. 4. 12:13
 19/103 anonim ***** válasza:
77%
4 gyerekünk van,egyetemre,fősulira ha mennek,az ingyenes,mert fizetős képzést nem fizetnék akkor sem,ha 1 gyerekem lenne.Ha jól tanul, akkor bekerül oda is,ha nem, akkor kár eröltetni.Nem csak diplomával lehet ám létezni,és ha csak tengi-lengi van az egyetemen,az senkinek sem jó.Nekem amúgy van főiskolai végzettségem,gyerekek mellett levelezőn csináltam.A férjem szakmunkás,3x annyit keres mint én.A jogosítványt szép sorban mindnek kifizetjük,azt amúgy is részletekben kell.Itt megjegyezném,hogy sem nekem,sem a férjemnek nem fizettek,mi diákmunkáztunk érte.Autót majd vesznek maguknak,ahogy ám mi is vettünk.Fősuli mellett amúgy a mieink is diákmunkázhatnak nyugodtan.Mindenük megvan most is,és bármeddig itthon lakhatnak,ez is támogatás.Nekünk ez sem volt meg,mégis mindenért megdolgoztunk, ketten szépen mindent megteremtettünk.Van amúgy megtakarításunk,de erről nem is tudnak,minden hónapban spórolunk nekik.Ha fizetést kapnak,és itthon laknak majd, akkor megállapodtunk majd egy összegben amit ideadnak rezsire,de azt is a megtakarításukhoz fogjuk tenni,így mikor elköltöznek,tudunk majd picit segíteni.Mostanában azért két végletet vélek felfedezni a szülők között.Az egyik aki totál szarik a gyerekre,a másik meg mindent meg akar helyettük oldani,mindent a segguk alá akár tolni.Mi 0 segítséggel is elkezdtük az életünket,(nekem konkrétan még a szüleim lakhatását is meg kellett először oldanom 20 évesen,mert betegek lettek és nem tudtak dolgozni)akkor ha mi picit tudunk segíteni akkor már jó.Ha sokat tudunk majd,az meg még jobb.
2022. márc. 4. 12:14
 20/103 anonim ***** válasza:
80%

17es megyekszékhely olyan részén lakok,hogy reggel-este 15 percenként jár busz mikor csúcs van,de akkor is.

Megkívántunk egy sütit? Oke,akkor be az autóba,menjunk. Busszal,még állj ki,várd meg, aztán az lenne,hogy hagyjuk a fenébe,mert egy 20 perces dolog,busszal egy óra.

Amugy meg ja,az autó nem egy veszett nagy tétel,ha nincsenek őrült nagy elvárásaid. Nekem nem voltak.Anyukámnak se azert nincs jogsija,mert nem lenne pénze autóra.

2022. márc. 4. 12:15
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!