Meddig kell, meddig illik anyagilag támogatni a gyermekeinket?
Kicsi gyerekem van ugyan, de remélem életem végéig tudom majd "segíteni".
Szeretném megtanítani neki, hogyan boldoguljon egyedül, ettől függetlenül támogatni fogom.
En nem látok olyat hogy itt barmikor is bekoszontene az hogy forditva, a felnovo fiatal támogassa az idosebb felmenoit.
Azt latom hogy afelé tendálunk inkabb hogy generaciok elnek egymas nyakan. Ha valaki kepes onalloan megelni azzal már tamogatta is a szuleit.
Hivatalosan eltartani addig kell, ameddig a 18-at be nem tolti, vagy 25 eves koraig, ha nappali tagozaton tanul. Ennyit a kell-rol.
Az illiket meg mindenki maga erzi, hogy milyen formaban fer bele nekik. En szeretnem az enyemet elete vegeig, ha a tamogatas valoban tamogatast jelent, akar erzelmi, akar penzugyi szempontbol, de utobbinal bennunk a ferjemmel van egy elvaras, hogy onallosodjon a gyerek, szoval koltozzon majd el, tartsa el magat, intezze a sajat dolgait. Atmeneti krizisnel persze szamithat majd rank, es szulinapra, karacsonyra, ha koltozik, gyereke szuletik, stb. tamogatjuk, ameddig tudjuk.
Ameddig ez mind a ket felnek megfelel es nincs lehuzas szaga
Pl ha a gyerek mar dolgozik de nem tud hova elkoltozni akkor abban segitem h nem dobom ki, de a koltsegekbe be kell szallnia, Igy felre tud tenni a jovojere...
Nem feltetlen kell direkt anyagi segitseg (ok amig tanul addig kell) hanem sok esetben az is segithet ha vigyazzok majd a gyerekere egy kicsit...
Kedves 7es!
Nem tudtam, hogy az, hogy megszülsz egy gyermeket, és az életében egy biztos pont vagy érzelmileg és anyagilag is, büntetésnek minősül. Nyílván senki nem kényszeríthet arra, hogy segítsd a gyermeked, ha rászorul a segítségre. Én úgy gondolom, hogy ezt amennyire csak lehet, biztosítani kell, bár igazad van, mindenki maga dönti el, hogy akarja-e látni elszegényedni, nyomorban látni a gyermekét miközben tehet ellene valamit. Nyílván vannak speciális helyzetek, pl. ha nem dolgozik, a pénzét nőkre/alkoholra/kábítószerre, stb.-re költi. Ugyanez igaz a nyugdíjas/olyan helyzetbe kerülő idős szülőkre, akik szintén igénylik a támogatást helyzetükből kifolyólag.
Mellesleg ne azért szülj, hogy legyen egy "jó kis befektetésed". És egy gyerek anyagi eltartása, pláne ha a sajátodról van szó, ne legyen már büntetés.
Üdvözlettel: a 2-es
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!