Támogatnátok, hogy csak 2 gyerek után járjon alanyi jogon ellátás?
Arra gondolok, ha valaki soha életében nem dolgozott, annak csak két gyerek után fizessenek családit és gyest. Mert gyereket azért mindenki szeretne, ha lehet, legyen testvére, de akkor se szüljenek 4-5-6 vagy több gyereket a semmire.
Akinek mondjuk a szülés előtti 3 évből 2 évig volt munkája, az továbbra is megkapná a támogatást, de nem lenne feltétel az élő munkaviszony a szülésnél (sokakat sajnos a terhesség alatt így-úgy de kirúgnak-persze tudom, hogy ez törvénytelen, illetve gyakori, hogy 6 hónapos szerződéseket íratnak a munkáltatók, pont ennek kijátszása érdekében...)
ti támogatnátok ezt? elméletben...
nem a meglévő gyerekekre gondolok, hanem akiket ezután vállalnak.
Ha kevesebb lenne az ilyen fajta gyerekvállalás, nem kellene az államnak ennyi gyereket eltartania ezekből a kis fizetésekből (illetve a belőlük levont adókból).
Én mondjuk nem szívesen dolgozom azért, hogy valaki megszülhesse a hatodikat is, míg én azon görcsölök, hogy míg ki nem fizetjük ezt a kis panelt, nem merek vállalni egyet sem...
Szociális munkáskén dolgozom baranyában, diplomával, nettó 85ért. Van olyan ügyfelem (nem is egy), aki 100E ft feletti családit kap+gyest, de más azt pletykálják a faluba, jön a következő, mert lassan betölti a legkisebb a 3-at. Ezt nagyon nem tartom korrektnek. Mellette a gyerekek koszosak, tetvesek, nincs saját szobájuk, de elvenni nem lehet, mert nincs hova vinni, élnek 10en egy 2szobás,víz-villany nélküli lakásban.
Akkor ez így oké? És akkor aki világ életében dolgozott, maradjon otthon 1 évet, utána küldje bölcsibe, a bölcsi vigye el a fizetését, a Margitka a faluvégről meg szülje már az ötödiket? Ez így korrekt akkor szerintetek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!