Támogatnátok, hogy csak 2 gyerek után járjon alanyi jogon ellátás?
Arra gondolok, ha valaki soha életében nem dolgozott, annak csak két gyerek után fizessenek családit és gyest. Mert gyereket azért mindenki szeretne, ha lehet, legyen testvére, de akkor se szüljenek 4-5-6 vagy több gyereket a semmire.
Akinek mondjuk a szülés előtti 3 évből 2 évig volt munkája, az továbbra is megkapná a támogatást, de nem lenne feltétel az élő munkaviszony a szülésnél (sokakat sajnos a terhesség alatt így-úgy de kirúgnak-persze tudom, hogy ez törvénytelen, illetve gyakori, hogy 6 hónapos szerződéseket íratnak a munkáltatók, pont ennek kijátszása érdekében...)
ti támogatnátok ezt? elméletben...
Itt a kérdezővel vannak nagy bajok. Papol itt a semmiről, miközben a probléma gyökere nem a segélyeknél kezdődik vagy a 6-8 gyermekes szülőknél. Ez az egész csak egy piramis csúcsa. A baj sokkal mélyebben gyökeredzik. Uniós átlaghoz képest az átlagfizetés arra sem nagyon elég hogy megéljen az ember. Régimódi vagyok azt vallom hogy legalább 2 éves korig egy gyermeknek az anyja és a családja közt a helye. Lehet hogy sok anyuka csak gyest kap de ez olyan elítélendő? Persze lehet jönni a munkahelyekkel de mint mondtam a rendszer rossz. Nincsenek családbarát munkahelyek. Ha egy anyuka 3 műszakban dolgozik akkor szerencsés mert mindamellett hogy van munkahelye, jó eséllyel számíthat a család segítségére is. Sok helyen nem így van. Sok országban nincs gyes, nincs még tgyás és gyed sem! De van tisztes fizetés, és segítik az anyukákat babaszobákkal, munkahelyi bölcsődével stb.
Úgyhogy tisztes fizetések kellenének, több munkahely és akkor talán nem öltene ekkora mértéket a szegénység. Ezen kéne segíteni, ami több évtizedes munka lenne de egyelőre nagyon úgy néz ki hogy a szegénységi ráta nő és nem csökken. Narancsos felfogás az amit a kérdező képvisel. Igen, nem a segély a megoldás de nem is az ha elveszünk mindent.
Csókoltatom a 69 éves kolléganőt!
Jöjjön el, mutatok neki sok igazi nagycsaládot, 6-8-10 gyerekkel (nem kisebbségek). Olyanokat, ahol az Apuka rendesen, tisztességesen, bejelentve dolgozik, Anyuka meg becsülettel ellátja a családot, rendes gyerekeket nevel.
Az ilyen családokat nem veti fel a pénz, de az apa fizetéséből és a családtámogatásból megélnek. Ha csak az első 2 gyerek után lenne támogatás, ezek a családok lecsúsznának, anyagi gondjaik lennének.
A kérdező "zseniális" javaslata megölné a nagycsaládokat, ami a jelenlegi demográfiai helyzetben katasztrófa lenne.
néha lehetne gondolkodni is...
Aki pedig nem hiszi a fentieket, járjon utána, bőven van rá példa.
irigy van. már babáznál, de nem mersz.
mellesleg megjegyezném, hogy te nem nyomorba szülnéd a gyerekedet. a panelhitel nem nyomor. ha van dolgozó szülő, az nem nyomor. ahol nem remegve várják a nevetséges összegű gyest és csp-t, az nem nyomor.
szülj nyugodtan.
De amúgy ti tudtok olvasni??? Írtam én olyat, hogy csak az első 2 gyerekre járjon és slussz?? (legfőképp az ezen az oldalon az első válaszolónak írom). Próbáld meg még egyszer elolvasni.
Igen, hatalmas problémák vannak a pénzekkel, a minimálbérekkel, vagy egyáltalán, a bérekkel. Viszont ezekben a családokban, akikről én beszélek, nem s akarnak dolgozni. Lehetőség lenne, csak AKARAT nincs egyikben sem. Megeszik még a szociális étkeztetésben kapott ebédet is a gyerekek elől. De oké, akkor a szülőket sajnálom a gyerekek helyett.
(mindenesetre BÁRKIT szívesen elvinnék egy-egy körre itt felénk, nem tudom, mi lenne a véleménye majd, mikor a pisitócsát kell átugrálni BENN a házban, az udvaron (jobb esetben az udvaron) meg nem tudod kitalálni, hogy állati vagy emberi csomagok vannak. Rajzanak a darazsak a meztelen gyerekek körül, mert 1 hete ugyan abban a kútból húzott vízben fürdenek, ami kinn áll a napon, hogy meleg legyen.
Igen, nektek van igazatok, kell őket támogatni, hogy minél több gyereket tudjanak szülni. Aha.
Élő példa: 6 gyermekes család 96e csp + 25,650 gyes.
apuka max feketén, fát lopja az erdőről, könyv ingyen, kaja ingyen a suliban. Ruhát az önkormányzattól kunyerálnak. Bejelentve egyik se dolgozott egy napot se.
Megérdemlik??? Ha csak 2 gyerek után járna, csak 2 gyerek élne itt, talán nem is akkora nyomorban...
" végiggondolva, menjen vissza ő is legalább 2 évet dolgozni, utána megint jöhet 2 gyerek."
Ezt írtad arra a kérdésemre az első oldalon, hogy mi van azokkal a családokkal, akik több gyereket szeretnének, és az első gyerek előtt az anyuka dolgozott, de nyilván a kis korkülönbséggel született gyerekek esetében ez nehéz.
Nekem ugyan csak 4 van, de jelzem, hogy így NEM lehet 6-8-10 gyereket szülni és nevelni! Nincs olyan, hogy visszamegyek 6 gyerek után dolgozni, aztán jöhet megint 2!
Én értem, hogy neked kikkel van bajod, csak az a problémám. hogy a "javaslatod", ami olyan zseniális, hogy a kérdést most ki kellett emelned, a tisztességes nagycsaládok életét ellehetetlenítené!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!