Támogatnátok, hogy csak 2 gyerek után járjon alanyi jogon ellátás?
Arra gondolok, ha valaki soha életében nem dolgozott, annak csak két gyerek után fizessenek családit és gyest. Mert gyereket azért mindenki szeretne, ha lehet, legyen testvére, de akkor se szüljenek 4-5-6 vagy több gyereket a semmire.
Akinek mondjuk a szülés előtti 3 évből 2 évig volt munkája, az továbbra is megkapná a támogatást, de nem lenne feltétel az élő munkaviszony a szülésnél (sokakat sajnos a terhesség alatt így-úgy de kirúgnak-persze tudom, hogy ez törvénytelen, illetve gyakori, hogy 6 hónapos szerződéseket íratnak a munkáltatók, pont ennek kijátszása érdekében...)
ti támogatnátok ezt? elméletben...
Annyira sok hiba van a felvetésedben, nem is tudom, végiggondoltad te ezt egyáltalán.
Ezt írod: "utolsó, én arra gondolok, akik semmit sem dolgoztak. Ha apuka mondjuk dolgozik x éve (legyen az közmunka akár), felőlem lehet 12 gyerekük is"
Tehát adva van egy apuka, aki közmunkán dolgozik, és egy anyuka, aki nem dolgozott még soha. Nekik komolyan lehetne 12-re támogatás, míg aki előtte nem dolgozott, annak csak 2-re?
Valós példát hozok: Adva van egy család: Apuka szakmunkásként dolgozott, elvette anyukát, akinek nem volt munkája. Született két gyerekük. Anyuka és apuka szétmentek, a 3. gyerek már úgy született, hogy apuka nem volt jelen a család életében.
A te teóriád szerint anyuka nem érdemli meg a 3-ra a járandóságot, (pedig tudjuk, a 3. gyerek után minden összeg változik), míg ha apukánál maradnak a gyerekek, akkor jár, mert ő milyen rendes, hiszen dolgozott.
A háttér még: apuka megölte anyuka édesapját hirtelen felindulásból. Börtönbe került évekre a tettéért. Anyuka a 3. gyermek egyéves korától dolgozik mint állat, hogy eltartsa a családot. Ennek 15 éve.
Apuka életében dolgozott mondjuk 3 évet, anyuka 15-öt. De te nem adtál volna anyukának egy garast sem a 3. gyerek után, mert nem dolgozott.
És ez csak egy kiragadott példa az élet bonyolult hálózatából. Nem tudom, hány éves vagy, milyen iskolákat végeztél, de rájöhetnél, hogy az élet nem csak fekete és fehér.
Utolsó, most ugye viccelsz...
41, te meg próbáld meg értelmezni, amit írtam, mert nem nagyon jött össze
Oké, akkor szerintetek az tök oké, hogy szülik ide a nyomorba a 6-8 gyereket, akiknek semmijük nem lesz, utána meg sírnak, hogy adjunk, oldjuk meg a problémájukat. Király.
Csak azt nem tudom, hogy miért vannak akkor olyan szinten tele az átmeneti- és nevelőotthonok, hogy minden egyes kiemelésnél probléma, hogy hova helyezzék a gyereket, esetleg Szegedről Dombóvárra kerül. Az biztos jó neki. Értem.
Szerintem az az elképzelés amit írsz, nem nagyon állná meg a helyét.
Amit mondjuk én tennék ebbe az iránya az az, hogy levinném a gyest 1 évre. Aki jogosult csedre, gyedre annak a 3. évben ugyanúgy járna a gyes, aki meg csak gyesre jogosult, az a gyerek 1 éves koráig kapná, aztán lehet menni dolgozni. A csp-t nem bolygatnám. Jól van az úgy. Hiába tűnik nagy összegnek, semmire nem elég, hiszen az éhes száj is csak több. Ami csp-t kapnak egy gyerekre az a kajáltatásukat nem fedezi kb.
A gyed jogosultság is jól van így szerintem. Annyit esetleg lehetne rajta változtatni, hogy akinek több éves munkaviszony van a háta mögött, de még sincs a szülés időpontjában munkaviszonya, (1 éven belül vesztette el) annak lehet méltányossági alapon megadnám.
Egy békés megyei kisvárosban élek és dolgozom pedagógusként egy általános iskolában.
Látok én is hasonlókat, mint te, akkor sem támogatnám ezt az elképzelést. Annyira összetett dolog ez, nem lehet így dönteni, ahogy te akarsz.
Vállalj gyereket te is, szülj ötöt-nyolcat, senki sem akadályoz meg. Ha pedig nem tetszik a fizetésed, nem tetszik a munkád, mert lenézed őket ahelyett, hogy tanácsot adnál, akkor most válts.
Nézd meg 15 év múlva a kérdésed, olvasd el az elképzelésed, hidd el megdöbbensz rajta.
68 éves, gyámügyön dolgozó kollegám felvetése ez.
Nem a szülők ellen, a gyerekek mellett. Mert ne szülessenek bele nyomorba. De ha szerintetek ez nekik jó (a gyerekeknek), akkor oké
a szegénység miatt szülnek segélyre.
nem a segélyeket kell elvenni velük együtt a többi rászorulttól, hanem a szegénységi kérdést megoldani.
még jó, hogy nem a kollégád ül a döntéshozók helyén, nagyon csőlátásra vall.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!