Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Támogatnátok, hogy csak 2...

Támogatnátok, hogy csak 2 gyerek után járjon alanyi jogon ellátás?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, ha valaki soha életében nem dolgozott, annak csak két gyerek után fizessenek családit és gyest. Mert gyereket azért mindenki szeretne, ha lehet, legyen testvére, de akkor se szüljenek 4-5-6 vagy több gyereket a semmire.

Akinek mondjuk a szülés előtti 3 évből 2 évig volt munkája, az továbbra is megkapná a támogatást, de nem lenne feltétel az élő munkaviszony a szülésnél (sokakat sajnos a terhesség alatt így-úgy de kirúgnak-persze tudom, hogy ez törvénytelen, illetve gyakori, hogy 6 hónapos szerződéseket íratnak a munkáltatók, pont ennek kijátszása érdekében...)

ti támogatnátok ezt? elméletben...

2015. jún. 23. 21:37
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/77 A kérdező kommentje:
most komolyan ezeken ugráltok??? Nyilván nem fogok itt a GYK-ra kidolgozni egy teljes törvényjavaslatot, itt azokról volt szó, akik a 8 osztályt (vagy azt se) végezték el, és szülik egyre -másra a gyerekeket. Ha ez neked ennyire felfoghatatlan, akkor sajnálom.
2015. jún. 24. 22:36
 32/77 anonim ***** válasza:
84%

Ha nagyon érdekel, jártam "ilyen helyen". De most komolyan ezt a kinek van nagyobb p ö c s e játékot játsszuk? :D Most majd az jön, hogy ki hány éve dolgozik és hol, vagy mi lesz még? Ne haragudj, de ez röhejes.

Nekem első körben eleve az volt a problémám a felvetéseddel, hogy (remélem ezzel nem mondok újdonságot), ha ezektől a családoktól elveszed a transzfereket, azzal nem (csak) a szülőket, hanem elsősorban a gyerekeket bünteted.

Meg az ilyen közhelyes lózungokat is enyhén szólva szánalmasnak érzem, főleg egy olyan ember szájából, aki elvileg a szociális szférában dolgozik, hogy azt mondod "Én mondjuk nem szívesen dolgozom azért, hogy valaki megszülhesse a hatodikat is, míg én azon görcsölök, hogy míg ki nem fizetjük ezt a kis panelt, nem merek vállalni egyet sem..." Gondolom nagyon jól tudod, hogy te ugyanúgy szülhetsz hat gyereket, ha neked is megfelelnek azok a körülmények, amik azoknak megfelelnek, akiktől te irigyled az amúgy elég szűkre szabott juttatásokat.

Egyébként az itt közzétett eszmefuttatásodat a Szöllősinek is ebben a stílusban adtad elő? :D Bízom benne, hogy nem :)

2015. jún. 24. 23:38
 33/77 A kérdező kommentje:
ha olvastad volna, írtam, hogy természetesen a meglévő gyermekekre ugyan az járna, és a továbbiakban vállaltaknál lépne be ez a rendszer.
2015. jún. 25. 08:19
 34/77 A kérdező kommentje:
Szerinted azok a körülmények normálisak? Szerinted azoknak a körülmények BÁRKINEK is normális, ha megfelelnek????
2015. jún. 25. 08:24
 35/77 anonim ***** válasza:
Akkor meg mit irigykedsz?
2015. jún. 25. 08:26
 36/77 A kérdező kommentje:
te tényleg ennyire sötét vagy?? Ki írta, hogy irigy vagyok??? Remélem, csak vetted valahol a végzettségedet mert ennyi ésszel nem akarom elhinni, hogy rendesen elvégezhetted volna.
2015. jún. 25. 09:16
 37/77 anonim ***** válasza:

nem a csórókat kell húzni, hanem onnan, ahol van.

így is elvették a rokkant támogatást, vagy leszázalékolást, elvették a nyugdíjakat is, most meg a gyesen ugrálnak itt, amikor meg gyes és munka mellett is alig lehet megélni egy átlag családnak..

akikre a kérdés vonatkozik, ők pont az a réteg, akiket nem hogy az áram, víz nem érdekli, de az se, ha intézetbe kerül a gyereke.

amikor olyan szinten nincs megélhetésük, hogy már a gyerek után járó segélyre szül inkább, az már a szegénység legalja. ezt kellene megoldani inkább, nem a támogatásokat elvenni a többiektől is.

2015. aug. 20. 22:59
 38/77 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Azt mondod nem vagy irigy, közben meg minden egyes sorodból süt az irigység, rosszindulat..stb.

Nem mondom hogy nincs olyan aki semmire gyártja a gyerekeket..ez szomorú de itt épp a gyerek sérül, segély, GYES ide vagy oda. Viszont van a másik oldal úgymond, akik több gyereket nevelnek szintén, GYES+CSP mellett, és a gyerek(ek)nek mindene megvan. Itt nem lehet igazságot tenni. Max némely szülő fejében kellene rendet tenni de az meg olyan, mintha széllel szemben akarnál pisilni. Én azt mondom, hogy a rendszer szar de ezt kell szeretni. De ezt kell szeretni és csak mert neked szar, akkor legyen mindenkinek az? Söpörj a saját házad táján és a saját pénztárcádban kutakodj. Én ezt támogatnám. Elméletben.

2015. aug. 20. 23:45
 39/77 A kérdező kommentje:
utolsó, én arra gondolok, akik semmit sem dolgoztak. Ha apuka mondjuk dolgozik x éve (legyen az közmunka akár), felőlem lehet 12 gyerekük is
2015. aug. 21. 00:30
 40/77 anonim ***** válasza:

én tudok jobbat.

annak, aki gyereket akar, előre le kell tennie egy millát az asztalra, amit visszakap szülés után.

így a kérdésben érintett réteg igencsak meggondolná...

2015. aug. 21. 00:34
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!