Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Támogatnátok, hogy csak 2...

Támogatnátok, hogy csak 2 gyerek után járjon alanyi jogon ellátás?

Figyelt kérdés

Arra gondolok, ha valaki soha életében nem dolgozott, annak csak két gyerek után fizessenek családit és gyest. Mert gyereket azért mindenki szeretne, ha lehet, legyen testvére, de akkor se szüljenek 4-5-6 vagy több gyereket a semmire.

Akinek mondjuk a szülés előtti 3 évből 2 évig volt munkája, az továbbra is megkapná a támogatást, de nem lenne feltétel az élő munkaviszony a szülésnél (sokakat sajnos a terhesség alatt így-úgy de kirúgnak-persze tudom, hogy ez törvénytelen, illetve gyakori, hogy 6 hónapos szerződéseket íratnak a munkáltatók, pont ennek kijátszása érdekében...)

ti támogatnátok ezt? elméletben...

2015. jún. 23. 21:37
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/77 A kérdező kommentje:
De APUKA (azt írtad), dolgozik! Nem anyukára, CSALÁDRA vonatkozva írtam, amit írtam!
2015. aug. 22. 22:40
 62/77 anonim ***** válasza:

Ami példát írtál kedves kérdező az elszomorító de nem az a megoldás hogy elvágunk minden szociális hálót, juttatást mert vannak ilyen emberek is, sajnos. Ezen elmélet alapján a becsülettel, több gyermeket nevelő szülőkkel is ki lenne szúrva. Amúgy ha meg az általad említett családban ekkora gondok vannak akkor kérdem én hol kezdődik az a pont amikor az illetékes szakemberek lépnek? Talán ezen kéne elgondolodni és nem infantilis teóriákon gondolodni.

Amúgy a születésszabályozás rendszere nálunk sosem fog működni mikor épp azon megy a rinya évek óta hogy fogy a magyar. Az persze már más kérdés hogy egyes családok hogy élnek, de amondó vagyok hogy ezért vannak a védőnőktől kezdve a különböző ilyen-olyan szociális emberek hogy segítsék ezeket a családokat. A végső rossz ha kiemelik a gyereket, tudom. Csak sokszor semmi nem történik és csak a tragédiát olvashatjuk.

2015. aug. 22. 22:41
 63/77 A kérdező kommentje:

Lehet kérni elkötést, a nőknek szociális alapon 9e ft. Igen, ez drasztikus. Nyilván elérhetőbbé (akár ingyenessé) kell tenni a gyógyszert/óvszert, rendszeres orvosi vizsgálatok mellett, ez lenne az elsődleges.

Nyilván egy gyakorikérdéses kérdésben nem fogok kitérni minden egyes lehetőségre és négyzetcentire egy ilyen helyzetben, de itt nem is ez, hanem az alapkoncepció a lényeg.

Érdekes módon az előbb leírt példámra senki sem reagált... bár, lehet számotokra ez az oké.

2015. aug. 22. 22:43
 64/77 A kérdező kommentje:
Sajnos olyan szinten telítettek az otthonok, hogy nem hogy 6-8, de két gyermeket sem tudunk elhelyezni.
2015. aug. 22. 22:44
 65/77 anonim ***** válasza:
Lehet kérni elkötést.. Hát hol élünk? Jézusom!
2015. aug. 22. 22:48
 66/77 A kérdező kommentje:
8 gyerek után????? szerinted hányat bír ki egy nő méhe????
2015. aug. 22. 22:53
 67/77 anonim ***** válasza:
62-es válaszoló vagyok és pont reagáltam de akkor ezek szerint olvasni sem tudsz. Az elkötéssel kapcsolatos ötletedről pedig csak annyit hogy elméletben lehet hogy csúcsszuper ötlet, a gyakorlatban nem működik. Az a te legnagyobb bajod hogy megkeseredtél. Láttál rossz példákat, rossz életeket és máris jönnek a gespato módszerek.
2015. aug. 22. 22:53
 68/77 anonim ***** válasza:
De még mindig nem értem, hogy te miért pörögsz azon, hogy másokkal mi van. Nincs neked saját életed?
2015. aug. 22. 22:54
 69/77 anonim ***** válasza:
53%
neked ahhoz miközöd h hány gyereket bír el 1nő méhe? felkéne fognod végre h a te munkád nem az h így nyilatkozz. legyen véleményed de te választottad ezt a munkát.az orvos sem örül minden betegnek mégis műt ha kell.
2015. aug. 22. 22:56
 70/77 A kérdező kommentje:
tudok olvasni, drága, csak épp írtam a válaszom, mikor a tiéd érkezett.
2015. aug. 22. 22:58
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!