Támogatnátok, hogy csak 2 gyerek után járjon alanyi jogon ellátás?
Arra gondolok, ha valaki soha életében nem dolgozott, annak csak két gyerek után fizessenek családit és gyest. Mert gyereket azért mindenki szeretne, ha lehet, legyen testvére, de akkor se szüljenek 4-5-6 vagy több gyereket a semmire.
Akinek mondjuk a szülés előtti 3 évből 2 évig volt munkája, az továbbra is megkapná a támogatást, de nem lenne feltétel az élő munkaviszony a szülésnél (sokakat sajnos a terhesség alatt így-úgy de kirúgnak-persze tudom, hogy ez törvénytelen, illetve gyakori, hogy 6 hónapos szerződéseket íratnak a munkáltatók, pont ennek kijátszása érdekében...)
ti támogatnátok ezt? elméletben...
Ami példát írtál kedves kérdező az elszomorító de nem az a megoldás hogy elvágunk minden szociális hálót, juttatást mert vannak ilyen emberek is, sajnos. Ezen elmélet alapján a becsülettel, több gyermeket nevelő szülőkkel is ki lenne szúrva. Amúgy ha meg az általad említett családban ekkora gondok vannak akkor kérdem én hol kezdődik az a pont amikor az illetékes szakemberek lépnek? Talán ezen kéne elgondolodni és nem infantilis teóriákon gondolodni.
Amúgy a születésszabályozás rendszere nálunk sosem fog működni mikor épp azon megy a rinya évek óta hogy fogy a magyar. Az persze már más kérdés hogy egyes családok hogy élnek, de amondó vagyok hogy ezért vannak a védőnőktől kezdve a különböző ilyen-olyan szociális emberek hogy segítsék ezeket a családokat. A végső rossz ha kiemelik a gyereket, tudom. Csak sokszor semmi nem történik és csak a tragédiát olvashatjuk.
Lehet kérni elkötést, a nőknek szociális alapon 9e ft. Igen, ez drasztikus. Nyilván elérhetőbbé (akár ingyenessé) kell tenni a gyógyszert/óvszert, rendszeres orvosi vizsgálatok mellett, ez lenne az elsődleges.
Nyilván egy gyakorikérdéses kérdésben nem fogok kitérni minden egyes lehetőségre és négyzetcentire egy ilyen helyzetben, de itt nem is ez, hanem az alapkoncepció a lényeg.
Érdekes módon az előbb leírt példámra senki sem reagált... bár, lehet számotokra ez az oké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!