3 vagy több gyerek esetén nem féltek, hogy majd később nem bírjátok őket támogatni?
Figyelt kérdés
Pl ha egyetemre megy vagy albérletbe, jogosítvány kell neki stb.2022. márc. 4. 11:45
1/103 anonim válasza:
Az egyetem ingyenes, ha jól tanul, illetve van diakhitel is. A jogosítvány kérdést nem értem. Neki kell, miért fizetném en?
2/103 A kérdező kommentje:
Tudom, de azért már nem úgy van mint régen, hogy 17-18 évesen már dolgoznak. Én későbbiekben is szeretném támogatni pl ha saját lakást vesz vagy esküvője lesz.
2022. márc. 4. 11:50
3/103 anonim válasza:
Ez 1 vagy 2 gyerek esetében is kérdéses szerintem. Én albérletet biztos nem fizetnék, ott a kollégium, akkor lehet diákmunkázni nyáron,ez akkor is előnyére válik ha nincs rászorulva. A jogsi nem olyan nagy összeg szerintem,azt mondjuk biztos állom,mert a jogsi manapság alap.De amúgy nem hiszem,hogy mindent ingyen kéne kapnia,mert nem.fogja becsülni.
4/103 anonim válasza:
Én 2 gyereknél is kicsit tartok ettől. Mar most teszünk felre a tanulmányaikra es a lakásaikra. Mert mi van, ha mindkettő orvos akar lenni pl. Az qrva költseges még államin is. És nem akarom, hogy azért ne mehessen, mert nem tudom fizetni. Ezert nem lesz 3 gyerekünk.
5/103 A kérdező kommentje:
Jogsira honnan legyen egy 17-18 évesnek 400 ezre vagy később ki tudja mennyije?
2022. márc. 4. 11:52
6/103 A kérdező kommentje:
Nekünk pont azért van csak 1 gyerek mert mindkettőnknek több testvére volt és tudjuk milyen nehéz volt a szülőknek. Nekem pl nagyon bántotta anyukámat, hogy nem tudja az esküvőnket kifizetni vagy legalább a felét, mert régen az ő idejében a szülők fizették sőt mikor házat vettek abba is besegitettek a szülők nekik.
2022. márc. 4. 11:55
7/103 anonim válasza:
A dolog ott csúszik el, hogy ezek egyike se kötelező vagy elvarhato. Támogathatod a gyereked, úgy, ahogy az neked megfelel, de nem kötelező
8/103 anonim válasza:
A jogsi nem alap. Az egy lehetőség. Nekem pl nincs, q férjemnek se, sőt, a családból, rokonsagbol senkinek se. Nincs rá szükség, nagyon jó a tömegközlekedés.
9/103 A kérdező kommentje:
Azért egy normális szülő támogatja a gyerekét amennyire csak tudja.
2022. márc. 4. 12:00
10/103 anonim válasza:
"Azért egy normális szülő támogatja a gyerekét amennyire csak tudja"
Valóban. Támogatom a lakhatassal, a teljes ellátással, érzelmileg, a szabadidőmmel, a tarsasagommal. De szerinted EZEK nem támogatások, hiszen nem költök rá extrat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!