A férjemnek mástól lesz gyereke, hogyan dolgozzam ezt fel? És hogyan ne utáljam azt a gyereket?
A férjem megcsalt, 1 hónapja örlődöm. Az esetet még tetéti az, hogy a nő terhes, és nem akarta elvetetni a gyereket. Most már nem is tudja, max külföldön.
A férjemmel együtt maradtam, mert a gyerekeimnek apa kell (én elvált szülők gyereke vagyok, tudom milyen az), és úgy sokkal boldogtalanabb lennék, ha elválnánk és annak a r-nak a gyerekét puszilgatná minden este, és 2 gyerekkel már nem hiszem, hogy bárkinek is kellenék.
Egyszerűen nem tudom magam túltenni. Főleg a gyereken nem. Oké, nem tehet semmiről, de akkor is a férjem zabi gyereke. Az első hetekben megmondtam a családnak, hogyha nyitni mernek a gyerek felé, akkor felejtsék el a férjem tőlem született gyerekeit. Most már (pár hét elteltével) nem zavarna, ha anyósom meg a sógornőim azt a gyereket is szeretnék, de akkor is undor fog el, hogy ő a gyerekeim testvére. Nem tudom elképzelni, hogy átjön hozzánk délután a gyerekeimhez focizni, én meg jókedvűen viszem ki a hűtött üdítőt, meg csinálnám neki a szendvicseket. Vagy ott lennének az anyjával a szülinapokon, ünnepeken. Az a gyerek jobban taszít engem, mint a megcsalás. Főleg mióta tudom, hogy a nő direkt a férjem nevét akarja adni annak a kölyöknek.
"A nő is ugyanolyan hibás, mint a férjem, de ő volt az, aki dönthetett volna okosabban is (abortusz)"
Te is érzed ugye, hogy ezzel magadnak is hazudsz? Semmi, de semmi jogod egy másik nőnek megmondani, hogy mit kellene döntenie a terhességével kapcsolatban. És ha nem lenne teljesen egyértelmű, a férjed a nagyobb szemétláda, hisz ő dugott félre házas, családos emberként, ő nem húzott gumit. Az abortusz nem olyan egyszerű, mint hogy húzok gumit vagy nem húzok. Szóval ne mentegesd a férjed.
Ami a válást illeti, egyetértek azokkal, akik azt írják, hogy sokkal jobb egy egyszülős családban élni békében, mint egy olyanban, ahol a szülők között állandó a feszültség, veszekedés, ordítozás. A te dolgod, hogy mit csinálsz, de ne csapd be magad és tartsd szem előtt a saját magad és a gyerekeid jóllétét. A gyerekeknek akkor is lesz apjuk, ha elváltok.
"Mégis melyik normális férfinek kellenének más gyerekei, de komolyan? Sokaknak még a sajátjuk se kell. Max gyerekes apáknak kellenék, akiknek szintén nem akarnám én se a gyerekét nevelni."
Azt vágod, hogy mennyi mozaikcsalád van, ahol az apa/anya szinte sajátjaként szereti a párja gyerekeit? Te nem tudnád megtenni, az oké, de sokan igen.
A nő nem volt házas, de volt párkapcsolata. Nincs hozzá "közöm", de attól még meg lehet a véleményem a zabi kölykéről. Az lett volna a legjobb döntés, hogyha elveteti, nem pedig az, hogy beszüli.
Én nem látom az egyszülős család előnyeit. Rám maradna minden, az én gyerekeim szenvednének az apjuk hiánya miatt.
Igen, attól még lenne apjuk, hogy mi elválunk, csak azért nem mindegy, hogy. Ha elválnánk, akkor a zabi mindent megkapna. Az esti mesét, a jóéjtpuszit, az esti fürdetést, anyával-apával közös mesenézést, filmezést, anyával-apával közös nyaralást, közös ünnepeket, közös programokat.
Az én gyerekeim így mit kapnának az apjuktól? Úgy nagy őszintén? Hetente 2-3x feljönne az apjuk munka után úgy 1 órára. Majd ha a szent családnak nincs programja, akkor odamehetnének, aludhatnának az apjuknál. Lennének programok, nyaralások, kisebb kiruccanásuk az apjukkal meg az új nőcivel.
Nem a pénz miatt. Egyedül is el tudnám őket tartani, gyerektartás nélkül is.
Engem az zavar, hogy magamra maradok. Lehet, hogy amikor megszületik a közös gyerekük, akkor majd átpártol hozzá, de legalább ő mondja ki, hogy vége, ne én. Azzal a tudattal nem tudnék élni, hogy miattam ment tönkre a saját családom, és innen egyenes út a semmi felé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!