3 gyerek megléte nélkül 40 éves kor alatt kérhetek-e sterilizálást arra hivatkozva, hogy a férjemnek a gyerek életminőségét feltehetően károsító, örökletes genetikai betegsége van?
Kérdező!
Meg lehet próbálni, de szerintem elutasítanak azzal, hogy csak ő kérheti.
Ajánlanám a külföldi lehetőségeket felmérni, pl. Szlovákiát.
Egyenlőre párom genetikai profilja még nincs meg, szóval nem tudjuk azt sem, hogy milyen öröklődésű, monogénes-e, lehet-e az illető tünetmentes hordozó, és hogy etikus-e egyáltalán egy életminőséget befolyásoló betegség esetében játszani a majdani unokák egészségével. Gondolkodtam ebben a preimplant szűrésben is. De most annyira el vagyok keseredve. Nem tudom, egyáltalán akarunk-e így gyereket, mert nem tudjuk milyen gyors és milyen fokú lesz a leépülés. Néhány betegség között lehet "választani". Izomdisztrófia/myopátia, ezeknek valamelyik előforduló válatozata....
Egyébként most "indult be" az életünk, idénre terveztük, hogy elkezdhetnénk próbálkozni. Most nem tudom mi lesz. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!