Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » 3 gyerek megléte nélkül 40...

3 gyerek megléte nélkül 40 éves kor alatt kérhetek-e sterilizálást arra hivatkozva, hogy a férjemnek a gyerek életminőségét feltehetően károsító, örökletes genetikai betegsége van?

Figyelt kérdés
Én biztos hogy mástól nem akarok gyereket, szóval nem fogom magam soha meggondolni. Vagy ebben az esetben ő kérhet-e sterilizálást? (De bevallom lelkiekben így is nagyon nehéz, és félek mégjobban elmélyítené az önmarcangolásba, ha őt "kellene" sterilizálni. Hozzáteszem nem "erőszakolna" rám semmit, én döntöttem így Nincs még gyermekünk, még vitatottak a lehetőségek, hogy miképpen legyen, legyen-e egyáltalán.

2019. jan. 13. 14:28
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
100%
Ez érthetö, de akkor egyelöre még ne akarj dönteni, várj, amíg kiderül, hogy pontosan mi van és milyen lehetöségeitek lennének. Hagyj magadnak idöt, ne kapkodd el a döntést.
2019. jan. 13. 18:25
 12/29 anonim ***** válasza:
100%
"Nem tudom, egyáltalán akarunk-e így gyereket..."Egy visszavonhatatlan lépésre készülsz,miközben az idézett mondatot is te írtad.Nyilvánvaló,hogy dühös és elkeseredett vagy, de alap, hogy olyan állapotban nem hozunk döntést!Pláne nem visszafordíthatatlant!Szerintem nagyon előre szaladtál, úgy hogy még konkrét diagnózis sincs.Akadályozza valami a védekezéseteket, hogy rögtön a legdrasztikusabb módszerhez ragaszkodnál?Természetesen a ti döntésetek, elfogadható ha ti így nem akartok gyereket, de az nagyon merész kijelentés, hogy biztos, hogy mástól nem akarsz gyereket.Persze,most nem tudod elképzelni, de senki nem lát a jövőbe, sajnos mindig hozhat az élet olyat, amire soha nem gondolnánk.(Egyébként az általad írt betegségek egy része nemhez kötött, tehát simán lehet, hogy csak bizonyos nemű gyereke lehetne beteg.Azt se bánnád,ha minden indok nélkül elvégeznék ezt a beavatkozás, és később derülne ki, hogy nyugodtan nevelhettetek volna egészséges gyereket?)A kérdésedre a választ én sem tudom biztosan, de azt hiszem, hogy nem kérheted.De jól is van ez így szerintem, a visszavonhatatlan döntéseknek mindig túl nagy a kockázata,némely területeken pont az ilyen nagy kockázatoktól próbálnak megvédeni minket, azokkal a szabályokkal, amiket te most biztos buta akadálynak látsz.Nem tudom, hogy hány éves vagy,de nem hiszem, hogy bármit is veszítesz vele, ha erre a kérdésre a 40.szülinapod után kell visszatérned.Sok erőt kívánok neked, de legfőképpen azt, hogy pár hét múlva úgy olvasd ezt a kérdésed, hogy nem is tudod, hogy jutott ez eszedbe, hisz minden jobban alakul,annál amilyen sötétnek most látod!
2019. jan. 13. 20:17
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Ő talán. Egyébként is: a férfiak sterilizálása gyorsabb, egyszerűbb, kevesebb fájdalommal és lehetséges szövődménnyel.
2019. jan. 13. 21:01
 14/29 A kérdező kommentje:

Kedves 12-es válaszoló: természetesen nem szaladok orvoshoz, ameddig nem biztos, higy PONTOSAN mi a baj. Az viszont biztos, hogy baj van, nem kicsi. :(

És de, egészen biztos vagyok abban, ha tőle nem lesz gyerekem, akkor senkitől nem akarok. Mert nekem a párválasztás párválasztás volt, egy életre. Nem apadonort kerestem. És ha vele nem lesz, akkor senkivel. Ebben az egyben teljesen biztos vagyok, és ezt már azelőtt tudtam és így gondoltam, hogy kiderült volna a betegsége.

Egyébként nem visszafordíthatatlan és lombikkal pl továbbra is lehetne gyerek. És most fogamzásgátlót szedek, de úgymond nem szedném feleslegesen.

Ez a baj látod, hogy sokan mondják azt amit te: visszafordíthatatlan, nem hisszük el, hogy érett vagy hozzá, hogy dönts ezért nem engedjük. Azt azonban minden további nélkül jóváhagyja a törvény, hogy beteg gyerek születhessen. Azt is, hogy egy, a jövöben komoly anyagi, mentális és fizikális terhet okozó beteg szülő ebbe a szomorú környezetbe vállaljon gyereket. Ezeket a terheket önként vállalhatja bárki a következmények tudtában. De azt, hogy a jövöben ne lehessen természetes úton gyerekem, hogy annak a terhét nem vállalhatom önként, ha úgy érzem, nekem ez a jobb választás? Hogy van ez?

Tudom, hogy segíteni akarsz, ne haragudj, nem sértésnek szánom.

Egyébként én 28 ő 29 éves. Idén 12 éve hogy együtt vagyunk. 2018-ban volt az esküvőnk. Kizárt, hogy valaha is mástól/mással gyerekem legyen.

2019. jan. 13. 21:23
 15/29 anonim ***** válasza:
97%

NE haragudj, hogy kicsit offolok, de nem tudhatod, mit hoz az élet! Ilyen idösen ennyire drasztikus lépést nem tartok jónak, mert ugyan most nem tudod elképzelni, hogy mástól esetleg akarnál valamikor gyereket, de ez még változhat.

Én voltam hasonló helyzetben korábban, az elsö férjemmel nem tudtunk gyereket vállalni - az ok most lényegtelen. Én is gondolkodtam a sterilizáláson, de mivel nem engedélyezték volna, ezért maradt a többszörös védekezés.

Aztán ö meghalt egy balesetben - 12 év házasság után, én meg egyedül maradtam 30 évesen.

Idövel megismertem más valakit, aki elöször csak barátként volt mellettem, aztán szerelem lett belöle, késöbb összeházasodtunk és ma van két gyerekünk. Így visszatekintve nagyon sokat vesztettem volna, ha ök nem születnek meg, pedig korábban én sem tudtam volna elképzelni, hogy ne az elsö nagy szerelemtöl legyen gyerekem.

Természetesen ezzel nem azt akarom írni, hogy egyedül maradhatsz vagy hasonló, de a végleges döntéseknek nagy baja, hogy véglegesek, nem visszafordíthatóak és ilyen fiatalon még nem tudhatod, mi lesz késöbb.

2019. jan. 14. 08:23
 16/29 anonim ***** válasza:
54%

Nos, én eddig kivétel nélkül mindig mindenkit biztattam a sterilizációra (én magam is megcsináltattam), de te leszel az első, akinek azt mondom: NE!

Ha valaha is megfordult a fejedben, hogy szeretnél gyereket, hiába életfogytig választasz párt,

1. a kapcsolatok bizony bomlékonyak!

2. a vágy felülírhatjaazt a döntésed, hogy csak tőle - azaz spermadonorral is megbékülhettek

3. legalább 10 év van még hátra a termékenységedből, van némi esély arra is, hogy a genetikai eljárások fejlődésével "javítani" tudják a megtermékenyítés során a defektust.

2019. jan. 14. 12:13
 17/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! Nem fogok semmit hirtelen felindulásból tenni, ez biztos. Csak felháborít, hogy nem dönthetek róla én.

Most amúgy minden nagyon zavaros még. Hogy tisztább legyen: izomsorvadása van páromnak, de nem tudják megmondani egyenlre milyen genetikai hátterű. És azt sem milyen gyors lesz a leépülés. Lehet hogy néhány év, lehet hogy évtizedek. Nem tudom ilyenkor hogy lehet erre jól reagálni.

2019. jan. 14. 12:53
 18/29 piroska és a farkas ***** válasza:
Borzasztó nehéz lehet mindkettőtöknek, sok erőt kívànok!
2019. jan. 14. 12:57
 19/29 anonim ***** válasza:
100%
Baratnomnek is ez van, es anyukajanak is. Oket nem allitotta meg a gyerekvallalasban, igaz, hogy naluk a lassabb leepules van. Anyukaja mar a 60-hoz kozelit.
2019. jan. 15. 14:35
 20/29 anonim ***** válasza:
60%
Amugy orvosi ok nelkul csaszart sem vegezhetnenek elvileg, de fogadott orvossal, vagy maganuton lehetseges.
2019. jan. 15. 14:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!