Ha a férjemnek a vezetékneve név (Bence) akkor ti adnátok a születendő gyereketeknek 2 utónevet? Nagy dilemmában vagyunk én szeretnek ő soknak gondolja?
Nem. Nagyon max úgy,ha az én vezetéknevem is megkapná,de úgy meg már szegénynek sok lenne.
Esetleg lány gyermeknek talán adnák egy hosszabbat és egy rövidebbet (példád alapján Bence VIktória Emma mondjuk,de ha fiú lenne akkor a fent emlitett módon csak).
Semmi gond nincs a 2 utónévvel.
Így a gyereknek is meglesz a választási lehetősége, hogy azt használja amelyik jobban tetszik neki.
Ez független attól, hogy keresztnév a családneve is.
Nekem van egy szaktársam, akinek a vezetékneve is keresztnév. Nsem írom le az igazi nevét, de ilyen kb. Bence István Zoltán. Szegény a gólyatáborban is úgy mutatkozott be, hogy mind a három névre hallgat, azt használjuk ami az eszünkbe jut 😂
Egyébként a professzorok se tudják sokszor, hogy melyik néven szólítsák. Én tuti nem adnám a gyerekemnek.
#9 jófej lehet a szaktársad.
Innen is látszik, hogy ha valaki talpraesett, akkor nem fog ki rajta.
Ha 2 keresztnevet szeretnétek, akkor adjátok.
Nekem mindig is tetszett, ha valakinek kettő volt. Gyerekként úgy tartottam, hogy az a titkos neve, mivel csak véletlenül derültek ki, ha valakinek volt.😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!