Milyen vezetéknevet kapott/kap majd a gyereketek?
A kötőjeles formát, az apjáét, vagy esetleg az anyjáét választottátok?
Akiknél csak az apa nevét kapta meg, ott ez nem zavarja az anyukát? Én ezt nem szeretném választani, hiszen ez én gyerekem is lesz, miért is kapná csak az apjáét?
Az apjáét. És miért zavarna? Az anyja nevét örök életében mindenhol fel kell majd tüntetnie, le se tagadhatna akkor se, ha a néven múlna. Szerepel személyiben, útlevélen...
(Egyébként én nem vettem fel a férjem nevét, de ez semmiben nem befolyásolta, hogy a gyerek mit kap.)
En is így gondoltam, mint te kerdező, de olyan gyakori a vezeteknevem, hogy igazából semmi értelme, hogy tovabbvigye :D
Igazából praktikussági okból nem lett dupla vezetekneve, sem dupla keresztneve. De mikor anno nevvalasztas előtt alltunk, mondtam h a vezeteknevet is meg kell beszelni, nem automatikusan csak apja nevén lesz.
"ez én gyerekem is lesz, miért is kapná csak az apjáét?"
talán segít elviselni a tradicionális névadást, hogy:
Nem a tiétek a gyermek, csak rátok van bízva, hogy szeretettel, gondoskodással, neveléssel elindítsátok a saját útjára.
Mert az ember nem birtokolható tárgy.
Ez emberi lényegünkhöz tartozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!