Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen vezetéknevet kapott/kap...

Milyen vezetéknevet kapott/kap majd a gyereketek?

Figyelt kérdés

A kötőjeles formát, az apjáét, vagy esetleg az anyjáét választottátok?

Akiknél csak az apa nevét kapta meg, ott ez nem zavarja az anyukát? Én ezt nem szeretném választani, hiszen ez én gyerekem is lesz, miért is kapná csak az apjáét?

2018. ápr. 29. 09:49
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:
63%
Mi is kötőjelesen tervezzük. Egy kolléganőm nem vette fel a férje nevét, és mesélte viccesen, hogy mekkora macera, hogy ha betelefonál az oviba, nem elég bemutatkoznia, de hozzá is kell tenni, hogy melyik gyerek anyukája. Én szeretném, hogy a nevemből tudják, melyik gyerek az enyém.
2018. ápr. 29. 15:47
 42/62 anonim ***** válasza:
83%
Csak az apjáét. Mivel az apja nem magyar állampolgár ezért a neve sem az és rövid sem, az enyém meg szintén hosszú és komplikált. Ha mindkettőnkét megkapná azzal jól megszívatnánk szegényt ezért döntöttünk így. Még nem vagyunk házasok de ha összeházasodunk nyáron akkor én elhagyom a saját vezetéknevem és felveszem az övét pont a fent említett okból hogy ne kelljen egy 20 szótagos nevet leírnom mindenhol.
2018. ápr. 29. 17:02
 43/62 anonim ***** válasza:
31%
Mindkettőnkét, hisz a gyerek is mindkettőnkké, szerintem ezen tovább nem is szükséges mást magyarázni. Attól még, hogy a papírjain rajta van az én, azaz az anyja neve, attól még nyugodtan a vezetékneveben is benne lehet, nem az alapján akarom, hogy azonosítsanak engem, hogy a személyijén és egyéb iratain mi áll az anyja neve megnevezésnél!
2018. ápr. 29. 17:11
 44/62 anonim ***** válasza:
53%
Mi van utolsó, elgurult a gyógyszered??! Vagy talán ennyire a szívedre veszed, hogy mindenkinek joga van eldönteni milyen nevet ad a gyerekének? És mivan akkor, ha egy anya joggal akarja, hogy az ő nevét is viselje a gyermeke? Vagy talán a te feleséged/barátnőd is így szeretné és sérti a kis önérzetedet? Te adj olyan nevet a gyerekednek, amilyet akarsz, de ehhez másnak is épp annyira megvan a joga.
2018. ápr. 29. 20:15
 45/62 anonim ***** válasza:
48%
Kötőjelesen kapta mindkettőnk vezetéknevét, ez nem is volt kérdés. Az okokat már leírták a többiek. Nekünk ez így megfelelő, természetes volt, hogy a közös gyerekünk a mindkettőnk nevét megkapja!
2018. ápr. 29. 20:31
 46/62 anonim ***** válasza:
90%
Ugyanaz az vezetéknevünk a férjemmel, problem solved :D
2018. ápr. 29. 20:54
 47/62 anonim ***** válasza:
25%
Én nagyon szerettem volna. Férjem Szabó, mi meg kb 20an vagyunk ezzel a névvel. Míg nem voltam terhes, úgy is vlt, hogy kötőjeles lett, de nem jött el velem a hivatalba megváltoztatni (házasságkor csak az övé lett beírva). Sosem bocsájtom meg neki
2018. ápr. 29. 22:48
 48/62 anonim ***** válasza:
34%

46-os a jó megoldás :))))

de ha komplikálni karjuk - mert miért ne? lehetne pl. Varga-Varga Aranka Barbara

2018. ápr. 29. 23:33
 49/62 anonim ***** válasza:
61%
Az apjáét kapta.
2018. ápr. 30. 21:10
 50/62 anonim ***** válasza:
Nekem nincs véleményem az ügyben, de azt viccesnek tartom, hogy ugye a hivatalos iratokban azért az anyja neve van, mert a vezetéknévről feltételezik, hogy az apjáé, és erre sokan azért adják az apja vezetéknevét, mert a hivatalos iratokban úgyis az anyjáé van... és a kör bezárult :D
2018. máj. 1. 11:44
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!