Akiknek nagyon gyakori a vezetéknevük! Igyekeztetek a gyereketeknek valami ritkább keresztnevet választani mellé? Vagy ez nem is volt fontos a névválasztáskor?
Gondolok itt a sok Kovács, Szabó, Tóth, Takács, Nagy, Kiss, Simon stb... nevűekre.
Ebben a cipőben járunk, fiúnk lesz és a környéken sok a hasonló vezetéknevű.
azért mert ritkább nevet választanak,attól még lehet normális név!
én is próbáltam valami különlegesebbet adni,ami nem tömeg név! pl: szép név az Anna,de az ovis csoportba 3 is van!
mondj példákat! mire gondoltál?
A mi nevünk Simon.
A környéken nagyon ilyen nevű van, szép keresztnevekkel. Pl. Petra, Zsófia, Dániel, Dávid, Anna, Adél.
Nyilván nem adom ezeket, bár tetszenek.
Egyik barátnőm most szült. Tóth a nevük, a kislány Anna lett. Tóth Anna. Abszolút tömegnévnek tartom. Vagy egy másik példa: Horváth Petra nevűt kettőt ismerek, Horváth Zsófiát meg hármat.
Szóval nem extrém neveket tervezünk, de a mostaniaknál kicsit ritkábbat, ami kissé azért különlegesebbé tenné a vezetéknevet.
Mi nem törekedtünk rá úgy jött ki, hogy különleges, de magyar név és ritka pedig szép.
Ha lesz még gyerekünk már tudom a nevét. Nem különlegesek.
Mi nem törekedtünk rá úgy jött ki, hogy különleges, de magyar név és ritka pedig szép.
Ha lesz még gyerekünk már tudom a nevét. Nem különlegesek.
Én olyat akartam, ami nincs benne a 100 leggyakoribb névben.
S találtam is olyat, amúgy nem különleges név, csak nem is gyakori. Nekem nagyon általános lett volna pl. a Tóth Anna, nem is azzal van bajom, hogy csúnya név lenne, mert nem az, csak valahogy egy nagyon gyakori vezetéknévhez nem akartam egy nagyon gyakori keresztnevet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!