Akiknek nagyon gyakori a vezetéknevük! Igyekeztetek a gyereketeknek valami ritkább keresztnevet választani mellé? Vagy ez nem is volt fontos a névválasztáskor?
Gondolok itt a sok Kovács, Szabó, Tóth, Takács, Nagy, Kiss, Simon stb... nevűekre.
Ebben a cipőben járunk, fiúnk lesz és a környéken sok a hasonló vezetéknevű.
Igen, pont erre akarok kilyukadni, amit az utolsó válaszoló is írt.
Gyakori vezetéknév mellé illik-e a gyakori keresztnév?
Én gyakori vezetéknévhez nem adnék gyakori keresztnevet.
Milyen nevek tetszenek Neked?
A férjem vezetékneve is gyakori, ezért mi olyan keresztnevet akartunk, ami nem tucat, és persze magyar!
Így lett a kisfiam Zétény. Most lesz két éves, és szerencsére nem sok Zéténnyel találkoztam eddig.
igen, különlegesebb nevet kapott. A Nagy mellé Sebestyén lett. Azonban ezt már sokkal hamarabb elkezdtük, mert még a fiunk születése előtt egy régi családi nevet is felvettünk, így már startból nem maradtunk tömegnevesek (Vajnági-Nagy lett a családnév, ebből 1 sem szaladgál).
Igazából nekem a Simon Dávid sem jön be. A Dávid már annyira tucatnév, hogy az egyébként nem túl gyakori Simont is lehúzza. Szerintem. Viszont találkoztam itt már teljesen hordható különlegesebb nevekkel, ezek jól mennének hozzá, inkább ezek közül válogatnék: Jakab, Kornél, Jézsua, Konrád, Zsigmond, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!