Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyi zsebpénzt adtok középis...

Mennyi zsebpénzt adtok középiskolás gyereketeknek, és milyen gyakorisággal?

Figyelt kérdés

Az én szüleim adtak havi 6000Ft-ot, és osszam be, míg a barátaimnál az volt a jellemző, hogy ha kértek, akkor kaptak 1000, 500Ft-okat, de azt kb. minden nap.

Véleményem szerint utóbbi hosszú távon nagyon rosszat tesz abból a szempontból, hogy a gyerek megtanulja beosztani a pénzt. Mi a véleményetek erről?

2012. jan. 24. 16:45
 1/5 anonim ***** válasza:
Az én gyerekeim hetente kapnak 500.- Ft-ot. Ebből fedezik az iskolai nasit,a telefon feltöltést is. Ennyi bőven elégnek kell lenni.
2012. jan. 24. 16:51
 2/5 anonim ***** válasza:

Ha hetente kapja a pénzt, könnyebb beosztania.

Az összeg annyi legyen minimum, amire szüksége van (pl. ha minden nap ott vesz a büfében a tízóraiját, de pl. teát vihet itthonról) és legyen nála plusz, eseti kiadásokra, ill. hogy ha akar, tudjon gyűjteni is.

Szerintem a heti 500 Ft nagyon kevés. Sajnálom szegény gyereket, abból semmit nem tud venni. :(

2012. jan. 24. 17:35
 3/5 A kérdező kommentje:
Viszont ha sűrűn kapja a pénzt, akkor hozzászokik ahhoz, hogy nyugodtan elkölthetem, mindjárt kapok úgyis. A havi pénzosztás meg jobban előrevetíti a felnőtt életet, ahol szintén a havi egyszeri pénzt kell beosztani, adott esetben félretenni belőle.
2012. jan. 24. 18:03
 4/5 anonim ***** válasza:
Én napi 500 ft-ot kaptam középben mindig. Próbálkoztak azzal is hogy heti vagy havi pénzt kapjak, de azt mindig elköltöttem az első napokban, aztán utána kéregettem minden nap, szóval ez nem vált be.
2012. jan. 25. 02:41
 5/5 A kérdező kommentje:
Na pontosan ezt a mentalitást volna jó valahogy "kinevelni" a gyerekből.
2012. jan. 25. 18:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!