Mennyi zsebpénzt adtok középiskolás gyereketeknek, és milyen gyakorisággal?
Figyelt kérdés
Az én szüleim adtak havi 6000Ft-ot, és osszam be, míg a barátaimnál az volt a jellemző, hogy ha kértek, akkor kaptak 1000, 500Ft-okat, de azt kb. minden nap.
Véleményem szerint utóbbi hosszú távon nagyon rosszat tesz abból a szempontból, hogy a gyerek megtanulja beosztani a pénzt. Mi a véleményetek erről?
2012. jan. 24. 16:45
1/5 anonim válasza:
Az én gyerekeim hetente kapnak 500.- Ft-ot. Ebből fedezik az iskolai nasit,a telefon feltöltést is. Ennyi bőven elégnek kell lenni.
2/5 anonim válasza:
Ha hetente kapja a pénzt, könnyebb beosztania.
Az összeg annyi legyen minimum, amire szüksége van (pl. ha minden nap ott vesz a büfében a tízóraiját, de pl. teát vihet itthonról) és legyen nála plusz, eseti kiadásokra, ill. hogy ha akar, tudjon gyűjteni is.
Szerintem a heti 500 Ft nagyon kevés. Sajnálom szegény gyereket, abból semmit nem tud venni. :(
3/5 A kérdező kommentje:
Viszont ha sűrűn kapja a pénzt, akkor hozzászokik ahhoz, hogy nyugodtan elkölthetem, mindjárt kapok úgyis. A havi pénzosztás meg jobban előrevetíti a felnőtt életet, ahol szintén a havi egyszeri pénzt kell beosztani, adott esetben félretenni belőle.
2012. jan. 24. 18:03
4/5 anonim válasza:
Én napi 500 ft-ot kaptam középben mindig. Próbálkoztak azzal is hogy heti vagy havi pénzt kapjak, de azt mindig elköltöttem az első napokban, aztán utána kéregettem minden nap, szóval ez nem vált be.
5/5 A kérdező kommentje:
Na pontosan ezt a mentalitást volna jó valahogy "kinevelni" a gyerekből.
2012. jan. 25. 18:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!