Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ehhez mit szólnátok? Én...

Ehhez mit szólnátok? Én kiborultam.

Figyelt kérdés

Most szültem.

Ma mehetünk haza. De a párom már közölte hogy holnap megy ki a haverjahoz a házánál segíteni egész délutános program tuti!

4 napos a lanyunk és ezt csinálja??

Nem otthon kéne nekem segíteni?

Nincs más segítségem csak ő.

Erre neki ez fontosabb.

2022. febr. 3. 09:41
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/90 anonim ***** válasza:
8%
27es, képzeld, szültem:-D 21 vagyok. De nem haltam bele, nem nyomorodtam meg, és el se vártam hogy mindenki körül ugráljon mint itt sokan.
2022. febr. 3. 11:51
 32/90 anonim ***** válasza:
100%
28. Tök jogos ha te így gondolod. De miért nem tudod bemutatni a másik oldalt fikázás nélkül? Sosem értettem, hogy miért próbálják emberek a másik fél mondandóját lealázással érvényteleníteni. És ugye tudod, hogy attól, hogy neked nem kellett segítség még másnak kelhet, attól az a nő nem lusta, nem idióta. Én üvöltöttem a fájdalomtól az első pár nap, pedig bírok mindent, de voltak komplikációk. Sajnos menni is alig bírtam és nem tudtam volna ellátni a picit. Szerinted akkor én szégyelljem magam? Plusz elfogadom, hogy ti nem ott váltatok családdá de nekünk pl. igen fontos volt az első pár nap, hogy együtt éljük meg a nehézségeket. Fontos lenne, hogy te is is elfogadd ha más nem úgy gondolkozik mint te.
2022. febr. 3. 11:52
 33/90 anonim ***** válasza:
94%

26# Nem lépnek le az ilyenek a nászútról, mert az ilyenek nem mennek nászútra az asszonnyal. :)

Régen evidens volt, hogy egy frissen szült nő sosincs egyedül. Több generáció volt vele, nem volt gondja a háztartásra, vagy a főzésre, csak a babára. De tovább megyek. Ma elvárnánk a nőktől, hogy két napos gyerekkel, gát, vagy császáros sebbel otthon élje ugyanúgy az életét, mint korábban, csak már gyerekkel. Ha lehet apuka hátsója is legyen körbenyalva, mert hát anyci úgyis csak otthon mereszti a hátsóját. Az mond ilyet, aki még sosem szült. Szerintem gátvédelem mellett, teljesen szakadás és sérülés mentes szülés (igen ritka) után is jól esik az embernek egy kicsit pihenni a családja körében. A családja pedig akkor már minimum két főt tesz ki, nem csak a babát. De ez az én véleményem.

2022. febr. 3. 11:55
 34/90 anonim ***** válasza:
89%
És eltudjátok fogadni ti csodálatosan szülni tudó nők, hogy nem mindenkinek könnyű a szülése, vagy olyan korlátoltak vagytok, hogy csak a saját buborékotokban látjátok a világot? Vagy kezdjünk mi is ítélkezni kedves 21 évesen már anyuka? Ugye az már nem tetszene? :)
2022. febr. 3. 11:55
 35/90 anonim ***** válasza:
17%
Nekem másnap reggeltől estig dolgozni volt a férjem mégse vertem ki a hisztit. Azonkívül 5 napos császáros heggel még ebédet is készítettem nekünk mert enni ugye kell. A gyerek imádja az apját, az apja imádja a lányát. Nem azon múlik, hogy az első napon ott van, vagy nincs ott. Nem ettől lesztek család.
2022. febr. 3. 12:00
 36/90 anonim ***** válasza:
88%

36-os. Ha neked ez volt az igényed, akkor rendben. De az miért nem elfogadható, ha másnak más az igénye? :)

Ha a férjemnek dolgoznia kellett volna, akkor nyilván nem hisztiznék ezen, némileg más, mintha haverozni megy. Én szülés előtt betároztam a fagyasztóba egy csomó kaját, amit az első napokban/hetekben csak melegíteni kellett. Ez megvetendő, vagy főzésnek számít és mártírkodjak én is mekkora király voltam gátsebbel? :)

Nekem igényem volt arra, hogy együtt legyünk, a férjem szívesen itthon maradt velünk két hétig és kivette a részét mindenből, örültem neki. Azóta sem változott a helyzet, csak már dolgozik is. Ez ezekszerint megvetendő. Sőt anyukám is jött utána egy hétre. Nem azért mert nem voltam életképes és mindenképpen segítségre szorultam, egyszerűen ő is a ki akarta venni a részét a dolgokból és nekem ez is jól esett. Ez is megvetendő? :)

2022. febr. 3. 12:13
 37/90 anonim ***** válasza:
95%
36. Hogy lehet egy kalap alá venni a munkát és a haverozást? Eszem megáll. Komolyan mit várunk a férfiaktól, ha a nők egymással ekkora g*cik? :D
2022. febr. 3. 12:19
 38/90 anonim ***** válasza:
94%

36, de neked DOLGOZNI volt a férjed, értsd már meg. Nem a haverjánál "segíteni" egész délután, az első gyereke első otthon töltött napján. Miközben, gondolom, az apás szabadságát tölti. Amit arra kapott a munkahelyétől, hogy a gyerekevel es a párjával legyen.

Egyebkent valóban undorító, amilyen stílusban itt osztjátok az észt, hogy " én 5 napos császarheggel már főztem, te hisztis pitsa". Ki mondta, hogy a kérdező nem akar főzni? Vagy mi van?? Azt szeretné, hogy az a férfi, akivel a gyereket közösen vállalta ne a haverjához húzzon sörözni, vagyis, elnézést, SEGÍTENI, hanem legyen vele az első otthon töltött napon. Mivel MEGTEHETNÉ. ezt miért olyan rohadt nehéz felfogni?

2022. febr. 3. 12:27
 39/90 anonim ***** válasza:
93%

Bennem egy másik gondolat is felötlött.

Most megy haza a kérdező a babájával... lényegében az első családként együtt töltött napjuk a babája helyett fontosabb a haver...

Ez most komolyan normális egyeseknek?

Nekem nem volt bajom császár után, de barátnőm szana szét szakadt, súlyos mennyiségű vért vesztett, haza is úgy engedték, hogy ágyban kellett töltenie 2 hetet orvosi javaslatra. A férje fürdette és vitte el mosdani, mert még mindig gyenge volt miután kapott egy csomó vért, és tokától bokáig varrták.

Testvérem hetekig rosszul bolt császár után.

Másik ismerős meg jobbra balra pattogott meg mászkált.

Jegyezzétek meg! Minden szülés más, mások a körülmények, néhány embernek kell a segítség, nem azért mert lusta, hanem mert nem akar később méhsüllyedést 50 évesen, vagy megbotlani a gyerekkel a kezében, mert még gyenge... van akinek nem kell segítség.

De a legfontosabb segítség ide, vagy oda, a családnak kellene lennie az elsőnek. Az együtt töltött első napoknak kellene lennie a fontosnak.

Az összekovácsolódásnak kellene lennie a fontosnak.

A pihenésnek kellene lennie a fontosnak jelenleg.

Nem helyes amit tesz, beszéljétek meg.

2022. febr. 3. 12:29
 40/90 anonim ***** válasza:
90%
Amikor koraszülöttként jött a világra a kincsünk (25. Hét), akkor a kórházba együtt beköltöztünk, mivel napokat jósoltak csak neki az orvosok. Akkor is párom kivett 2 hét szabadságot és a főnöke teljesen megértette, mivel neki is a család az első (5 gyerekes apuka, mindegyiknél 1-3 hónapot otthon segített a feleségének). Sajnos nem tudtunk vele már hazamenni, mivel a kórházban meghalt a kicsink, de utána se ment azonnal el haverokkal vagy vissza dolgozni. A munkáltatója mondta neki, hogy ha úgy érzi, akkor még plusz egy hetet kivehet a két héten felül, mivel tudja, hogy ilyen lelki állapotban nehéz egy olyan munkát végeznie, ahol ha nem figyel, akkor emberek halhatnak meg akár. Szóval ha nem kell egy pasinak azonnal dolgoznia, akkor szerintem az a normális, hogy a párjával és a gyerekével marad otthon és segít és közben szépen lassan egy családdá válnak. Én az egészségügyi okok miatt főleg mindig be fogom tartani a két hetet. Most meg már párom akár több időre is otthon tud maradni, ha úgy döntünk, mivel az a 2 hét nagyon kevés nekünk. Viszont mindenki máshogy is dönthet. Ez a legjobb. Emiatt senki se legyen szemét-szar. Mindenkinek a saját élete.
2022. febr. 3. 12:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!