Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Az állandóan ott élő gyereknek...

Az állandóan ott élő gyereknek legyen saját szobája ott, vagy aki csak kéthetente jön egy vagy két napra?

Figyelt kérdés
Pártatlan véleményeket várnék és indoklást is hozzá. A legideálisabb az lenne ha mindkettőnek külön, de erre nincs lehetőség.
2021. febr. 27. 14:58
 101/150 Derjaderja ***** válasza:
100%

Akkor tényleg elég gyökér. Nem gondoltam volna, hogy ilyen van. Azt hittem az elején, hogy azon folyik a vita, hogy a pici kapjon-e a nagytól külön szobát. Az teljesen irreális nyilván, hogy ne használja más a masik szobát, csak a 6 éves.

Még azt el tudtam volna képzelni amit írtam, hogy kezdetben a baba Veletek alszik, mert amúgy is ezt szerencsésnek tartom, de érthetők az ellenérveid teljesen.

Szerintem ha nincs esély arra hogy ez egy félreértés, akkor hagyd az egészet a párodra, rendezze le az anyjával meg az exével.

Amíg ő a pártodon áll úgyis mindegy, mit mondanak, ha egyszer nincs több szoba.

2021. febr. 28. 10:32
 102/150 A kérdező kommentje:
Én bízok benne, hogy ez csak “hiszti” és megbékél majd a helyzettel. Sokszor olyankor is van konfliktus amikor nem féltestverek hanem édestestvér születik.
2021. febr. 28. 12:22
 103/150 anonim ***** válasza:
87%
Csak az édestestvéreknél nincs plusz egy anya képben, ezt ne felejtsd el. Valószínű a nő valahol féltékeny hogy már nem csak ő lesz az egyedüli "anyuka" a sztoriban
2021. febr. 28. 12:29
 104/150 anonim ***** válasza:
82%
Ha édestestvérek lennének, akkor is azt mondanám, hogy egy 6 éves mellé nem lehet betenni egy újszülöttet. Amíg éjszaka kel a kisbaba, addig semmiképp. Utána sem lesz egyszerű, mert el fogod várni, hogy a nagy semmit ne csináljon, amivel veszélyezteti, vagy akár csak zavarja a kicsit.
2021. febr. 28. 13:03
 105/150 A kérdező kommentje:

103 Ebben lehet valami, mert eddig nem volt gond.

104 El fogom vàrni hogy ne veszélyeztesse a kicsit? Most ez azért alap dolog és ha édestestvére születne se kellene , hogy veszélyeztesse. Ha az anyukájánál születne egy féltestvére ő is elvárná ezt.

2021. febr. 28. 13:35
 106/150 Derjaderja ***** válasza:
100%

Hát igen, a saját 2 évesemtől is elvárom, hogy ne veszélyeztesse a kicsit, ez magyarul azt jelenti, hogy én mindig fizikailag kettőjük között vagyok. Elég egy elhajított építőkocka vagy egy suhintás a játékkarddal és megöli a picit.

A 6 évesnek nyilvan több a belátása, de tőle sem lehet elvárni, hogy magától tudja, mi veszélyes egy babának, mi nem.

Neki több olyan játéka lehet pl ami lenyhető darabokat tartalmaz. Mi felnőttek is extrém oda kell figyelnünk, hogy ne hagyjunk elől semmit, ami a maszó-tipegő babára veszèlyes pl pénzérme, egy mogyoró, egy elem, egy öv stb.

Szerintem erre gondoltak fentebb, hogy emiatt édestestvérek esetén is szerencsés ha ilyen pici nincs együtt a nagyobbakkal, vagy pedig mindig ott kell ülni valakinek.

2021. febr. 28. 14:10
 107/150 Derjaderja ***** válasza:
100%
(Mármint szabad játékra értettem a köztük levést. Ha összebújunk mesét olvasni, persze közeledhetnek egymáshoz, de erre is figyelni kell azért).
2021. febr. 28. 14:11
 108/150 anonim ***** válasza:
59%
Mért nem tudjátok úgy megoldani hogy amíg pici a baba addig nem alszik nálatok a nagy? Teljesen mindegy kivel alszik egy szobában, fel fog ébredni egyfolytában ő is mikor ti a babához és akkor meg majd abból lesz a hiszti hogy nem tud pihenni. Főleg mikor már sulis is lesz
2021. febr. 28. 14:14
 109/150 anonim ***** válasza:
100%
Már sulis a 6 éves kislány. Írta
2021. febr. 28. 14:22
 110/150 A kérdező kommentje:
108 Ha azt mondanám ne jöjjön akkor én lennék a hárpia, meg nem akarom tiltani így is csak 2-4 napot jön. Igen már sulis, de szombat vasárnapot ez nem érinti.
2021. febr. 28. 14:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!