Az állandóan ott élő gyereknek legyen saját szobája ott, vagy aki csak kéthetente jön egy vagy két napra?
Hát szerintem egyértelműen annak a gyereknek, aki ott lakik.
Hány évesek?
Leírom, nálunk hogy van, de nem biztos, hogy segít.
A párom fia 12 illetve 14 éves volt, amikor a gyerekeink születtek. A kisebb most 3 hónapos.
Nálunk egyelőre a 2 hálóból az egyik szoba hivatalosan a nagyfiú hálószobája, de a gyerekek nappali játszószobája is. A párom éjjeli műszak után szokott még ott aludni.
A kisgyerekek egyelőre a mi szobánkban vannak.
Később lesz megoldás (van lent még egy szoba, oda fogunk költözni ha már ellesznek egyedül az emeleten), akkor a gyerekeinkké lesz az egyik szoba, a nagyfiúe a másik.
Aztán majd egyszer a gyerekeinké 1-1, de akkor már a nagy kb 25 éves lesz (kb 10 éves kortól gondolom az egymástól külön szobát fontosnak a két külön nemű testvér számára) és annyira messze van, hogy ezen még nem gondolkoztunk.
De a lényeg, hogy az újszülött egyelőre nem baj ha Veletek alszik, amúgy javasolt is. Meg amíg nem alszik jól, szívás a másik gyerekhez tenni. Én egy ilyen megoldást gondolnék, hogy van egy gyerekszoba, 1-1 polccal a két gyereknek meg szekrényrésszel és van egy felnőttszoba Nektek. Az újszülött Nàlatok kezd, ami amúgy javasolt is, de azért játszani átviszitek a másik szobába is. A nagynak azt mondjátok, hogy ez itt a gyerekszoba, egyelőre a pici nem alszik itt, amíg meg nem tanul jól aludni, aztán majd ketten fognak itt aludni.
Plusz annyi hogy nálunk a lányunk imádja a bátyját, szerintem Nálatok is ez lesz, egy 6 évvel idősebb tesóval. Még sok évig a közös gyereketeket nem fogja zavarni, ha kétheti 1x ott alszik a tesó, inkább izgi lesz neki.
Amúgy még milyen helyiség van? Nappali gondolom?
Nem elvennénk tőle,hanem közös lenne a szoba. Nem velünk él életvitelszerűen.
Párom nagyon rossz alvó, egy szobában velünk nem alhat, vezet, aztán muszáj aludnia , mint , hogy kialvatlanság miatt balesetezzen. ( volt már balesete, megvan az előzménye , hogy miért én fogok kelni a gyerekhez)
Én azt csinálnám, hogy berendezném gyerekszobànak az üres szobát. Ott aludna a baba, lenne ott egy kihúzható kanapé vagy valami neked, de közben játszószoba is lenne a nagyobbnak.
Aztán ha nálatok alszik, akkor aludna a nagy az apjával, te meg a kicsivel a gyerekszobában.
Kicsi szoba , felnőtt ágy már nem fér be a gyerek kiságya pelenkázó szekrény és a másik gyerek ágya kis szekrénye mellé.
Gondoltunk arra is hogy a nagyobb legyen a gyerek szoba és mi mennénk a kicsibe de mivle nincs nappali ezért a mienk az ahol ha valaki jön tudjuk fogadni. A kicsibe meg erre nem lenne lehetőség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!