Csak engem idegesít?
Olyan sok kismama, vagy anyuka kér segítséget táppénzhez, tgyás-hoz, gyed-hez, jogosultsági idő, vagy összeg tekintetében. Olvasom a válaszokat és megdöbbent, mennyi baromságot írnak le a válaszolók, teljesen félrevezetve szegény kismamákat. Vajon miért érzik úgy az emberek, hogy mindenképpen válaszolniuk kell egy olyan kérdésre, amiről halvány lila gőzük sincs? Ti értitek ezt?
Bocsánat mindenkitől, de már annyira felhúztam magam, muszáj volt kiírni magamból! Köszönöm, hogy meghallgattatok!:)
Bármelyiket lehet. Ha te igényled a gyest, majd visszamondod, és igényli a férjed az is jó:) Szerintem igényeld te, aztán ha összejön a tesó, majd lemondod, és azzal a nappal igényli a férjed.
ÍGy a táppénz mellett a gyes összegét sem veszítitek el:)
Ha dolgozol a gyes mellett, akkor a ledolgozott napok arányában jár neked a táppénz, saját jogon. Így is fogják elszámolni. Gyes és táppénz csak akkor nem jár együtt, ha nem dolgozol a gyes mellett, csak táppénzre mégy (pl. második gyerek előtt, gyed után).
A te esetedben a 8 órás munkád után kapott jövedelem egészségbiztosítási járulékot megalapozó jövedelem, és ha járulékfizetés van, akkor táppénzjogosultság is van. De csak annyi, amennyit dolgozol.
Pl: 5 éve dolgozol, de otthon voltál a kicsivel gyeden.
Két hónapja dolgozol gyes mellett, ebben az esetben 2 hónap táppénzre leszel jogosult. Ha a táppénz ennél hosszabb, akkor a két hónapot meghaladó időszakra gyest nem vehetsz igénybe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!