Csak engem idegesit, hogy ilyen turelmetlen, amikor a fiaval van vagy tulreagalom?
MagneB6 a párodnak :)
Komolyan: vigyázni kell ezzel, mert későbbiekben lelkibeteg lehet a gyermek, ha folyton kiabálnak vele. Én ismerek egy ilyen kisfiút, most már 6 éves és komolyan, nagyon nagyon visszahúzódó.
Kérdezd meg a párodat, hogy miért nem bárja 5 percnél tovább? És értesd meg vele, hogy ez egy ilyen szakasz, ilyenkor többet kell vele játszani és foglalkozni, és majd rosszabb lesz, ha tud majd a gyermeketek járni és futni. Ezt el kell fogadni, valahogyan értesd meg vele. Nem tart ez örökké, ez a kisbaba kor, ez ilyen, nem csak nálatok, mindenhol.
Próbáld meg vele megbeszélni, hogy ezzel neked és a gyerkőcnek is árt. :S
Az én férjem is elég hamar ideges tud lenni, ő szerencsére nem kiabál, inkább csak engem idegesít, mert folyamatosan kérdezget. "Most mi a baja?" "Éhes?" Pedig én sem tudom mindig a válaszokat, sőt. Vele már sokszor beszéltünk erről és ő nagyon sokat fejlődött már szerencsére, egyre türelmesebb, próbálja kezelni a dolgokat, nem pedig idegeskedni rajtuk. Így bátra elmehetek havi 2-szer moziba, kikapcsolódni. :)
Sok sikert nektek is, remélem sikerül apucit jobb belátásra bírni!
4 hós leányzó anyukája
Kérdező, szerintem nézd a másik oldalt is: kérdezd meg a párodat, hogy mi zavarja ennyire, miért ennyire feszült? De őszintén válaszoljon - és te se kapd fel a vizet, ha esetleg olyat hallasz, amivel nem értesz egyet!
Nálunk teljesen más témában vannak időnként feszültségek és az én férjem is irtó kiborító tud lenni ilyenkor. Sokáig elkövettem azt a hibát, hogy nem érdekelt, miért csinálja ezt, hogy NEKI mi oka lehet kibukni. Csak az volt a lényeg, hogy engem kiidegel vele és hogy már megint mit csinál rosszul. Aztán sok nagyon komoly cirkusz után rájöttem, hogy kihagytam egy fontos dolgot: hogy neki is ugyanolyan oka és joga lehet időnként kifakadni. Amióta ezt fokozottan igyekszem szem előtt tartani és esetleg megelőzni, sokkal kevesebbet vitázunk.
Szóval, biztosan van valami oka, amiért így viselkedik a tied is. És amennyire a férfinépre vonatkozó szerény ismereteim mutatják, nem biztos, hogy az lesz a jó módszer, hogy elkezded "mosni a fejét", mert ettől csak még idegesebbé válhat. Próbáld meg kideríteni nála, mi a gondja és amennyire tudod, segíteni neki, hogy csökkenhessen a stressze.
Én úgy tapasztalom, hogy a férfiak sokkal kevésbé tudják kezelni az ilyen családi helyzeteket, mint mi, nők, úgyhogy nekünk kell őket támogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!