Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tenyleg tulreagalom? Tenyleg...

Tenyleg tulreagalom? Tenyleg tul "tudomanyos" vagyok?

Figyelt kérdés

Pentek ota zoldes a kicsim kakija. Tegnap bevittuk az ugyeletre es irtak fel gyogyszert neki nehogy hasmanes legyen a gond. Mondtak hogy lehet ha nem eleg a tej es az a baj igy enis kaptam gyogyszert. Erre meg anyam azt mondja hogy minek hordozom a gyermeket es hogy minek kell olyan tudomanyosan nevelni.

De en megjedtem mert vegulis het vege van meg minden es olyan kicsi meg es vigasztalhatatlanul sirt is :(. Szerintetek is hulyeseg volt bevinni?

Amugy 7 hetes es meg ilyen nem tortent velunk ezelott.

2010. máj. 30. 10:02
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

nálunk akkor lett zöldes a kakija, amikor hirtelen 60ml-ről felugrott 100-120ra a szopizott mennyiség a 2.hét környékén. én akkor nem vittem dokihoz, nem gondoltam ,hogy baj lehet.

pár nap alatt elmúlt. azóta aranysárga.

sírni csak ettől sírhatott a babád?

egyébként én azt mondom, inkább 2x vidd orvoshoz potyára, mint 1x ne vidd és baj legyen!! nem gondolom, hogy úl tudományos vagy, csak aggódsz a babádért, mint minden anya! vki jobban, vki kevésbé! ha te így megnyugodtál, akkor jobb, hogy elvitted.

hogy kevés a tejed, feltételezésen alapul vagy mérésen??

mert nem biztos,hogy kevés!

2010. máj. 30. 10:11
 2/11 A kérdező kommentje:
feltetelezesen alapul hogy keves lehet. Most kezdem merni hogy mennyit szopik egy egy alkalommal.
2010. máj. 30. 10:14
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

engem hogy lehurrogtak itt, amikor azt írtam valakinek, hogy a zöld kaki az "éhezés" jele is lehet... Persze nem úgy értve, hogy folyamatosan éhezik, hanem hogy aznap nem kapott eleget. Na mindegy...

Igény szerinti szopi lehet hogy segíteni tud. Ha egyértelműen kevés a tej, akkor minden szopi után meg lehet kínálni tápszerrel. de csak szoptatás után.

2010. máj. 30. 10:16
 4/11 anonim ***** válasza:
68%

első vagyok. a zöld kaki lehet az "éheztetés" és túletetés jele is valóban, ahogy írtad második válaszoló. nem értem, miért hurrogtak le ezért téged?!

én nem adnék még neki tápszert, ha keveset szopik, akkor többször mellre fog kéretőzni! tedd rá igénye szerint és beáll a kereslet-kínálat pár nap alatt! ha akkor sem akar a melled több tejet termelni, akkor kell pótolni.

próbáld ki az URTICA RENS CH5 homeopátiás bogyókat. én azt használom, nekem bevált. naponta elszopogatsz 2x5 golyócskát! mellé ne igyál tejszaporító teát.

2010. máj. 30. 10:20
 5/11 anonim ***** válasza:
68%
bocs, URTICA URENS CH5
2010. máj. 30. 10:21
 6/11 anonim ***** válasza:
65%

Sőt, a zöld kaki annak a jele is lehet, hogy sokat evett. Gyerekgasztroenterológus mondta, hogy a zöld kakinak az esetek minimális részében oka a kevés tej, és akkor is van más tünet - fogyás, egész napos nyűgösség, kevés pisi.

A zöld kakinak általában az az oka, hogy még nem tökéletes az emésztés, illetve, hogy többet eszik, mint amennyire szüksége van, és a felesleg így jön ki.

7/11 anonim ***** válasza:
100%

Inkább vidd csak orvoshoz, nehogy baj legyen. Jobb félni, mint megijedni- nekem is ez a hozzáállásom. Ahogy cseperedik, úgy lesz egyre "gyakorlatiasabb" a te hozzáállásod is, de ez idő .

Kicsit kedvre derítselek, itt van erre egy jó kis vicc.

Kisgyermekes szülők. 1. gyerek. Mit csinálnak ha véletlenül benyel egy 5forintost? (az eredetiben 1 forintos volt, csak ugye az már nincs...) Rohannak vele az ügyletere, nehogy baj legyen, teljes kétségbeesés. 2. gyereknél: megvárják, míg landol a pelenkában. 3. gyereknél: levonják a zsebpénzéből :))

Persze ez sarkított vicc, dehát én is magamra ismerek.....;)

8/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha túl eszi magát, akkor is zöld. Én a zöld miatt nem aggódtam.
2010. máj. 30. 10:22
 9/11 A kérdező kommentje:

Koszi a sok megnyugtato valaszt aranyosak vagytok.

Most mar vegigcsinaljuk a vizsgalatokat amit elrendeltek. Biztos ami biztos :)

2010. máj. 30. 10:27
 10/11 anonim ***** válasza:
73%
nekem anno azt mondták-amit előttem írók is-, hogy a zöld kaki a túlevés jele is lehet, DE a MEGFÁZÁSNAK is lehet jele!! Hogya baba meg van fázva vagy fel van fázva! ezért érdemes dokihoz vinni, ha hosszabban fenn áll a probléma
2010. máj. 30. 10:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!