Anyósom állandóan "rágcsálja" a kisfiam kezét? Szerintetek gáz, hogy ez engem idegesít?
Ez az a fokozat a nagyiknál, ami már nálam is kiveri a biztosítékot. A helyedben szépen, illedelmesen megkérném, hogy ne csinálja. Akár hivatkozhatsz arra, hogy rászokott a gyerek és most állandóan a Te szádba dugja a kezét, és ez téged zavar. Apró hazugság, de a béke fenntartása érdekében talán megengedett.
Amúgy minket egyszer már ért így baleset. 1 éves lányommal játszottunk, bedudta a számba az ujját, és azóta sem tudom megmondani, hogyan történt, de megharaptam. Valamiféle reflex lehetett. Nem sérült meg, de fájhatott neki, mert elég rendesen ordított.
Szia! Az emberi szájban rengeteg baktérium van, ezért nem szabad pl. lenyalni a cumit. Az eddigi válaszok azért is érdekesek nekem, mert amikor a cumilenyalásról volt kérdés, mindenki határozottan elutasította a dolgot, holott már nagyobb - egy évnél idősebb - gyerekek anyukái is írtak. A te gyereked kezét gyakorlatilag egy idegen nyalogatja, mintha összenyálazná csöpögősre a cumiját és folyton a szájába adná, ehhez tudnám hasonlítani, ugye, hogy így már gusztustalanabb...én biztosan nem hagynám! Így terjed pl. a herpesz vírus, megjelenik a babád testében és pár év múlva a semmiből egyszercsak előjön. De ennél durvábbakat is tudnék írni, pl. hogy az anyósod előtte evett és a szájzugokban még apró ételmaradékok vannak..nem folytatom. Vagy ha pl. anyósodban betegség lappang, aztán a gyereked beveszi a szájába a lappangó betegség baktériumait...ennél simább utat nem is tudnál adni neki.
Én semmiképpen nem engedném, egyszerűen mondd meg neki, hogy ne vegye a gyerek kezét a szájába. Intelligens ember megérti és tartja magát hozzá. Ha meg nem az, akkor hidd el, ez csak a kezdet...ha nem szabsz határokat az elején sokkal rosszabb lesz később! - ez tapasztalat -
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!