Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Jól csinálom, vagy túlságosan...

Jól csinálom, vagy túlságosan komolyra veszem?

Figyelt kérdés
Kislányom 1 éves. Tű pontos a napirendje evés és alvás téren. Általában nem mozdulunk ki evés és alvás időben de ha igen, ugyanakkor eszik, és ugyanakkor alszik másnál délután egy utazóágyban. Mindennap ugyanakkor kel reggel és fekszik éjjel. Ez baj hogy ennyire tűpontos? Mondjuk túrázni nem megyünk meg olyan helyre sem ahol nem tudom altatni alvásidőben mert bealszik egy fél órát az autóban utána meg nyüglődik lefekvésig totál káosz az egész.
jan. 5. 09:43
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/135 anonim ***** válasza:
51%

Mondjuk aki gyereket vàllal, az lemondást is vàllal. Ezt a kérdező nagyon jól megértette, hogy az 1 évey gyerek igénye az első minden más utána.

Naponta látok olyan szülőket akik ezt semmibe veszik és Brendonka délben egy plázában vagy élelmiszerboltban ordít a fáradtságtól, mert a szülőknek program van a gyerek meg alkalmazkodjon.

Mi is napirendeztünk 2 gyerekkel, sosem haltunk bele, ha d.u 3-kor nem egy kávézóba üldögéltünk a nyaraláson, hanem a szállásunkon.

Kb 2-3 évről van szó gyerekenként. Ennyire nem vagyunk önzők, hogy csak a mi igényünk számítson.

jan. 5. 18:25
 52/135 anonim ***** válasza:
50%

Persze igazoljuk Gézuka napirendjéhez. Ne is vigyük a tesót suliba vagy este 6-ig hagyjuk ott mert a napirendjébe ütközik hogy elmenjünk érte.

Vagy ne menjünk el a zongora versenyére...

Teljesen életszerű 🫣

jan. 5. 18:31
 53/135 anonim ***** válasza:
100%

51 Pontosan, a gyerek egy-másfél éves korától egyszer alszik, ki lehet bírni azt a napi pár órát,ill. szerintem este 8 után sincs sok keresni valója kisgyereknek egy plázában, vagy egyéb programom.

3 évesen meg úgyis ovis lesz, ott meg tényleg tűpontodan megy minden. Legalábbis nálunk az óvónő mondta, nekik 12:30tól ebéd van, addig aludjon minden gyerek.

jan. 5. 18:32
 54/135 anonim ***** válasza:
100%

41 most ez is egy eset.

Lányom is úgy volt, mint az a gyerek...de sose aludt el az óvódában ebéd közbe meg nem zavarta a többieket.

Ez nem ezen múlik.

jan. 5. 18:51
 55/135 anonim ***** válasza:
74%
52, van apukája is a gyerekeknek, és hol alszik 6kor egy egy éves?
jan. 5. 19:20
 56/135 anonim ***** válasza:
68%

Igen, én speciáli pont Mekibe, meg plázázni megyek a gyerek "alvás idejében", igaz, még messze nem 1 éves.

Ellenben kizárólag babakocsiban hajlandó aludni, útközben, teljesen mindegy, hogy hol, csak ne otthon. Szóval nem szívatnam magam azzal, hogy otthon ordítson éjjel egyig, amit amúgy is meg fog tenni a séta után (nekünk az ordítások is benne vannak a napi rendben😂). Az enyémet aztán nem fogod plázában ordítani hallani, de ha délután/este felugrasz hozzánk, akkor garantáltan. Nekem is van egy nem napi rend, hanem időbeosztás a fejemben, ahol az étkezéseknek alvasnak stb.konkret időpontja van, csak a gyerek lesz@rja🤣Eleve nem ugyanakkor kel, mivel nem mindegy, hogy hogy aludt, ha pl.20x ébredt, mert fájt a foga, nem lesz olyan kipihent, mint amikor folyamatosan aludt 8-9 órát. 8-kor megetetem, az fix. Aztán visszarakom és 11-kor megint. Vagy nem, mert mondjuk délig alszik. Aztán megyünk "sétálni", ami vagy séta vagy ügyintézes, vagy balamk program, neki mindegy. Közben alszik egy kicsit. Aztán hazamegyünk és eszik, akkor, amikor végeztünk. Ez du.2. Vagy 3. Vagy 4 stb. Attól függ, mikor kelt, mikor indultunk stb. Szóval a tevékenységek ugyanúgy követik egymást minden nap.

"Ahogy az egyik válaszoló írja:

Nálunk csak akkor változik, ha van egy nagyobb esemény, program, meghívás, vagy beteg.

Ha nincs oka, nem."

Hat, ez mekkora hülyeség! Mindenki így csinálja! Ki az a hülye, aki ok nélkül direkt mondjuk eteti a gyereket, ha az álmos?😂 Csak mindenkinek más számít oknak. Pl.én nem fogom kihagyni a baba foglalkozást csak azért, mert az "evés időnkre esik". Etetem előtte, elmegyünk, jól érzi magát, ha álmos lesz elalszik, ha nem tud, eljövünk és alszik út közben. De csak azért nem fogom kihagyni, amikor mindketten szeretjük, hogy nehogy máskorra essen a 11-es kaja.

Én már kezdem érteni. Az a bajod, hogy te is úgy tervezted élni az életed, ahogy az instamamák, csak nem olyan gyereket kaptál és most azzal nyugtatod magad, hogy ők a rosszak, te a jó.

jan. 5. 19:22
 57/135 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem napirendet azzal a gyerekkel lehet tartani, aki hajlandó rá.

Az enyém 7-től 10-ig bármikor képes kellni, pedig este ugyanakkor alszik el.

Ébreszteni nem lehet mert egy órát ordít, semmi értelme.

Bárcsak lenne napirendünk.

jan. 5. 19:29
 58/135 anonim ***** válasza:
0%

55

Te sem láttál sok mezőgazdász családot...🫣

jan. 5. 19:29
 59/135 anonim ***** válasza:
60%

És altassam 6kor, mert a mezőgazdász is? 😄

Nálunk van napirend, egész pontos, és nekem jó, neki jó.

Meg én tudok mit kezdeni magammal azalatt a két és fél óra alatt, amíg alszik, nem kell hozzá sétálgatnom, mint a bolygó hollandi.

jan. 5. 19:37
 60/135 anonim ***** válasza:
46%

Hat, ez mekkora hülyeség! Mindenki így csinálja! Ki az a hülye, aki ok nélkül direkt mondjuk eteti a gyereket, ha az álmos?😂

Sok ilyen hülye van 😄

Vannak etetős anyukák, sír, adjunk enni.

Volt aki az egy hónapos gyerekkel szórakozóhelyre ment. A sajátunk volt. A pulton éjjel ott aludt a gyerek a hordozóba.

Na neki senki ne mondja meg, mi kell egy gyereknek,meg napirend.

jan. 5. 19:52
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!