Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Jól csinálom, vagy túlságosan...

Jól csinálom, vagy túlságosan komolyra veszem?

Figyelt kérdés
Kislányom 1 éves. Tű pontos a napirendje evés és alvás téren. Általában nem mozdulunk ki evés és alvás időben de ha igen, ugyanakkor eszik, és ugyanakkor alszik másnál délután egy utazóágyban. Mindennap ugyanakkor kel reggel és fekszik éjjel. Ez baj hogy ennyire tűpontos? Mondjuk túrázni nem megyünk meg olyan helyre sem ahol nem tudom altatni alvásidőben mert bealszik egy fél órát az autóban utána meg nyüglődik lefekvésig totál káosz az egész.
jan. 5. 09:43
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/135 anonim ***** válasza:
83%

Nem baj, csak hosszútávon belefogsz hülyülni, vagy ha valami miatt borul.

Nyugodtan lehetsz lazább egy kicsit. A napirend nem attól napirend, hogy minden ugyan abban az órában és percben történik.

Hanem attól, hogy a napirendipontok követik egymást.

A gyerekeknek édeshótmindegy, hogy 12:06-kor ebédelnek vagy 11:45-kor. A lényeg, hogy az ebédet az alvás kövesse vagy az amit megszokott.

Természetesen ellehet térni, és semmi sem fog történni ha egyszer egyszer ebéd után mondjuk autóba ültök és elmentek kirándulni vagy orvoshoz.

jan. 5. 09:52
 2/135 anonim ***** válasza:
82%

Én sem bírtam volna, nemhogy a gyerek....

Nálunk is volt napirend. De nem órához szabva, hanem hogy mi miután következett.

Én sosem stresszeltem azon, hogy ma pl csavargunk, akkor alszik a kocsiba,vagy kirándulunk, késöbb eszünk. Jézusom.

Vagy nem is értem. 14:00-kor ha álmos, ha nem, aludjon?!

És ha majd közbejön valami, borul a nap, akkor meg jön a szívás, mert nem.azt szokta meg a gyerek.

jan. 5. 09:58
 3/135 anonim ***** válasza:
79%
Én is így csináltam, aztán született még egy gyerekünk, és tiszta káosz lett minden, mert én nem bírom már tartani a tűpontos napirendet, ő viszont igényli. Ha esetleg terveztek több gyereket, akkor ebből a szempontból is érdemes lehet átgondolni.
jan. 5. 10:04
 4/135 anonim ***** válasza:
90%
Túlságosan komolyra veszed. Gondolom, gyerek előtt is ilyen merev voltál, különben nem bírnád. Ezek szerint neked jó és a gyereknek is, mivel ő nem tudja, hogy lehet máshogy is, ezt szokja meg. Később lesz gond, amikor nem tud alkalmazkodni a változó körülményekhez.
jan. 5. 10:21
 5/135 anonim ***** válasza:
95%

Az én fiamnak is megvan a napirendje, de ha nem tudjuk valami miatt tartani, nem őrülök meg miatta.

Szerintem lazits kicsit.

jan. 5. 10:26
 6/135 A kérdező kommentje:
Nem tervezünk több gyereket. Van egy fél óra eltérés az alvások és étkezéseknél. Álmos és éhes ezekben az időkben azért állt be így magától.
jan. 5. 10:55
 7/135 A kérdező kommentje:
Félreértitek, nem őrülök meg laza voltam gyerek elött is nyugi, de mióta lett egy gyerekem az igényeit nézem, és neki ez az igénye. Ha időpontunk van pedig sokszor szokott lenni akkor sajnos van h alvásidőbe megyünk de utána katasztrófa a nap vége ezért sem mozgok ha nem muszály alvásidőben, mert volt h az autóban sem aludt.
jan. 5. 10:58
 8/135 A kérdező kommentje:
Mihez nem tud majd alkalmazkodni? Van hogy anyukám vigyáz rá és ugyanekkor álmos meg éhes..
jan. 5. 10:59
 9/135 anonim ***** válasza:
35%

Én is így csináltam. Semmibe nem hülyültem bele, legalább volt egy rendszer az életemben, előtte sose.

Nekem jó volt, mert biztosra vettem, mikor fog enni-aludni, lehetett előre tervezni, neki jó volt, mert voltak biztos támpontok.

Pont emiatt sosem borult a napirend, mert a strandon, a vendégségben, betegség alatt, a hosszabb autóton is pont akkor lett éhes, álmos és jól tudtuk tartani.

Oviban úgyis változni fog, mert ott ébresztik ha tetszik, ha nem, később meg már fél óra, óra egyáltalán nem fog számítani.

jan. 5. 11:04
 10/135 A kérdező kommentje:
Bölcsődei dolgozó voltam és ottis a gyerek ugyanakkor evett meg aludt általába.
jan. 5. 11:07
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!