Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Jól csinálom, vagy túlságosan...

Jól csinálom, vagy túlságosan komolyra veszem?

Figyelt kérdés
Kislányom 1 éves. Tű pontos a napirendje evés és alvás téren. Általában nem mozdulunk ki evés és alvás időben de ha igen, ugyanakkor eszik, és ugyanakkor alszik másnál délután egy utazóágyban. Mindennap ugyanakkor kel reggel és fekszik éjjel. Ez baj hogy ennyire tűpontos? Mondjuk túrázni nem megyünk meg olyan helyre sem ahol nem tudom altatni alvásidőben mert bealszik egy fél órát az autóban utána meg nyüglődik lefekvésig totál káosz az egész.
jan. 5. 09:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/135 anonim ***** válasza:
77%

Mondjuk ő magának kialakított egy napirendet, én tartottam magam ahhoz.

Mikor már csak egy alvása volt, fél egykor aludt és kész, nem érdekelte semmi 😄

Reggel pontban 6:45 kor kel fél éves kora óta, mai napig (már 11 éves), mindegy mikor aludt el este, vagy mi történt. Ezt nem tudom hogy csinálja 😄

De így könnyű volt tartani a napirendet.

jan. 5. 11:09
 12/135 anonim ***** válasza:
79%

Nem most, ha intézménybe kerül. Volt olyan gyerekem, aki dührohamot kapott, ha megcseréltük mondjuk a 2.-3.órát. Igen, ő autista volt, rájuk jellemző ez. De neurotipikusnál is különböző a gyerekek alkalmazkodó képessége. Nem csak attól függ, hogy mennyire volt szigorú napirendje, de attól is. Ha mondjuk az oviban 1 órával korábban van ebéd, mint otthon volt, vagy általában 10 és 11 között benti játék van, de csütörtökön meg úszni mennek stb. Így értettem, hogy nehezebben alkalmazkodik. Elfogadja, de jobban zavarja a komfortérzetét, mint aki már eleve lazább keretek között élt.

jan. 5. 11:13
 13/135 A kérdező kommentje:
Nem zavarja ha később eszik vagy alszik már volt rá példa. Alkalmazkodik mert van hogy más is vigyáz rá nem csak én és van hogy egész nap tesóméknál van a másik 2 gyerekével.
jan. 5. 11:16
 14/135 A kérdező kommentje:
Ha nem alszik akkor vagy sétálunk, vagy bevásárlunk, vagy átmegyünk bnőmhöz ez teljesen változó és nem fix az alvás meg az evés általába igen, ti is reggel reggeliztek nem délbe pl.
jan. 5. 11:17
 15/135 anonim ***** válasza:
78%
Az tök jó, mert a kérdés pont az ellenkezőjéről szól 🙄Akkor mi a kérdés? Jó-e, hogy ugyanúgy él, mint az összes többi 1 éves? Igen, jó.
jan. 5. 11:24
 16/135 A kérdező kommentje:
Mi a probléma 15ös?
jan. 5. 11:25
 17/135 anonim ***** válasza:
100%

Ha van egy kialakult napirend, max másfél évesen már mondja magától hogy ebéd van, fürdés van, alvás van, nagyon nem is tudsz tolni.

Kisebbnek meg azért kellett tartanom, mert nem is bírta volna ki.

jan. 5. 11:30
 18/135 anonim ***** válasza:
70%
Ez csak egy kérdésbe bújtatott dicsekvés. Fontos a napirend egy gyerek életében, de ez kb olyan, mintha arra lennék büszke, hogy mindig minden este olvasok mesét a gyereknek, vagy mindig tiszta ruha van rajta. Tök jó, csak nem oszt, nem szoroz, nem ezen múlik, hogy jól van - e nevelve.
jan. 5. 11:59
 19/135 A kérdező kommentje:
Sajnálom ha ezt dicsekvésnek veszed le, egyáltalán minek venném a fáradságot hogy dicsekvésből irkáljak egy noname oldalon? Ha dicsekedni akarok megteszem személyesen.
jan. 5. 12:03
 20/135 anonim ***** válasza:
68%

Én is meghülyülnék.

Nem lesz semmi baja a gyereknek, ha kicsit változik néha a napirend.

De te tudod...nekem mindegy.

jan. 5. 12:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!