Jól csinálom, vagy túlságosan komolyra veszem?
Mondjuk ő magának kialakított egy napirendet, én tartottam magam ahhoz.
Mikor már csak egy alvása volt, fél egykor aludt és kész, nem érdekelte semmi 😄
Reggel pontban 6:45 kor kel fél éves kora óta, mai napig (már 11 éves), mindegy mikor aludt el este, vagy mi történt. Ezt nem tudom hogy csinálja 😄
De így könnyű volt tartani a napirendet.
Nem most, ha intézménybe kerül. Volt olyan gyerekem, aki dührohamot kapott, ha megcseréltük mondjuk a 2.-3.órát. Igen, ő autista volt, rájuk jellemző ez. De neurotipikusnál is különböző a gyerekek alkalmazkodó képessége. Nem csak attól függ, hogy mennyire volt szigorú napirendje, de attól is. Ha mondjuk az oviban 1 órával korábban van ebéd, mint otthon volt, vagy általában 10 és 11 között benti játék van, de csütörtökön meg úszni mennek stb. Így értettem, hogy nehezebben alkalmazkodik. Elfogadja, de jobban zavarja a komfortérzetét, mint aki már eleve lazább keretek között élt.
Ha van egy kialakult napirend, max másfél évesen már mondja magától hogy ebéd van, fürdés van, alvás van, nagyon nem is tudsz tolni.
Kisebbnek meg azért kellett tartanom, mert nem is bírta volna ki.
Én is meghülyülnék.
Nem lesz semmi baja a gyereknek, ha kicsit változik néha a napirend.
De te tudod...nekem mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!