Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Jól csinálom, vagy túlságosan...

Jól csinálom, vagy túlságosan komolyra veszem?

Figyelt kérdés
Kislányom 1 éves. Tű pontos a napirendje evés és alvás téren. Általában nem mozdulunk ki evés és alvás időben de ha igen, ugyanakkor eszik, és ugyanakkor alszik másnál délután egy utazóágyban. Mindennap ugyanakkor kel reggel és fekszik éjjel. Ez baj hogy ennyire tűpontos? Mondjuk túrázni nem megyünk meg olyan helyre sem ahol nem tudom altatni alvásidőben mert bealszik egy fél órát az autóban utána meg nyüglődik lefekvésig totál káosz az egész.
jan. 5. 09:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/135 anonim ***** válasza:
50%

Én is tűpontos anyuci voltam már kicsi babával is, kaptam is érte a sok leszólást, mit számít 30 perc, meg mivan ha ma nem ebédel...

Aztán ovis lett, ott jóval előbb van ebéd és alvás (ott is mindig pontban ugyanakkor), ők előbb játszanak és utána séta (itthon fordítva) és marhára nem érdekli, 1 hét alatt beszokott, szereti az ovit, akkor ott úgy van, itthon meg így 😄

Ugyanolyan jól eszik, alszik, játszik mindenhol.

jan. 5. 15:12
 32/135 anonim ***** válasza:
76%

Én ebbe megbolondulnék, de szerintem mindenki maga érzi, hogy mi a jó neki meg mik az igények.

Ebbe senki nem tud beleszólni, ha Te meg a gyereked így érzi jól magát...

Nálunk ennyire nem tűpontos, de nyilván tudom, hogy mikor van a délutáni alvás, mikor kell legkésőbb kelnie, hogy este is normális időben elaludjon. Ebbe nyilván beleszól az,ha beteg, ha fogzik stb. 😁 Akkor bármit csinálok nem alszik el.

jan. 5. 15:15
 33/135 A kérdező kommentje:
De mibe bolondulsz meg? Ha a gyereked akkor eszik meg akkor alszik amikor igénye van rá és ezt mindennap ugyanabban az időben teszi meg kb? Vagy ezt nem értem ezt a megbolondulást. Delutani alvásból is nagyjából ugyanakkor kel. este 20hkor sir hogy menne aludni mert fáradt. Na akkor mit kezdjek vele?
jan. 5. 15:21
 34/135 A kérdező kommentje:
Vagy ti mentek ebédidőbe mekibe meg plázázni alvásidőbe egy 1 évessel? Vagy nem értem mibe lehet megbolondulni.
jan. 5. 15:22
 35/135 A kérdező kommentje:
az bölcsibe, óvodába és majd az iskolába is mindent percre pontosan csinálnak, mondjuk jelenleg nem, mert azt csinál amit akar a gyerekem, akkor alszik amikor fáradt csak h ez mindennap ugyanakkor van hisz ugyanakkor kel. 🥲
jan. 5. 15:24
 36/135 anonim ***** válasza:
100%

Én pont abba bolondulnék bele, ha nem lenne két egyforma nap, vagy egyik nap így kel, másik nap úgy alszik..

Nekem pont jó, hogy tudom, hogy minden nap ugyanakkor ebédel és alszik, akkor van az énidőm (apa persze dolgozik, mint máshol, tehát nyilván egyedül csinálok mindent addig)

és tudom, hogy este 9 után már tutira alvás van reggelig azon sem kell aggódnom, hogy na ma még fél11-kor is még egy mesét, mert kiszámíthatatlan a napja.

jan. 5. 15:32
 37/135 anonim ***** válasza:
100%

Ezért mondtam, hogy mindenkinek más a jó. Mindenki maga tudja, más az életvitel stb.

Én voltam nyaralni egy tűpontos családdal, nem bírnám ezt.

A gyerekkel semmit nem lehetett csinálni, semmi rugalmasság nem volt abban a pár napban, mert idő van.

Az én gyerekem nem kel mindig ugyanakkor, én sem.

Engem egyáltalán nem zavar ez. Nyilván a bölcsibe vagy oviba más lesz, majd megszokja.

Nem megyünk plázázni, szerencsére a városban nincs, látom én is, hogy mikor fáradt, akkor nyilván altatom. De nem tűpontosan 8:00-kor kel, nem tűpontosan 14:00-kor alszik stb...

Nálunk rugalmasabb a dolog a gyerek igényeit nézve.

jan. 5. 15:41
 38/135 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem teljesen feleslegesek ezek a kérdések. Mindenki úgy éli az életét ahogy szeretné és egy válasz miatt úgysem változtatsz rajta. Csak vitatéma és úgyis mindenki a saját maga igazát írja le.

32 és 37-es.

jan. 5. 15:45
 39/135 A kérdező kommentje:
Jó hát itt sem kereken 8kor kel, egyik nap 7 masiknap 7h20 vagy 7h40 , meg nem délután 14hkor alszik kereken van hogy 13h30.. 37 a tied nem aludt amikor a tűpontos családé meg igen? Egyidősek voltak?
jan. 5. 15:52
 40/135 A kérdező kommentje:
Ha feleslegesnek tartod nem kell kommentelni. Egyébként kiváncsi voltam ki hogy csinálja, azt nem írtad le h a tied hogy aludt állatkertezésben egy évesen.
jan. 5. 15:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!