Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Első kimenőm lenne, baba...

Első kimenőm lenne, baba maradjon itthon, vagy jöjjenek velem és maradjanak a közelben?

Figyelt kérdés

A szülés óta először fogok egyedül, baba nélkül kimozdulni a jövő héten.

Az eredeti terv az lett volna, hogy a picit a férjem este 7-kor leteszi aludni, én közben elkészülődöm, és 8-ra megyek. Ők pedig maradnak itthon, mert eddigi tapasztalatok alapján a baba 19:00-19:30 között elalszik, és hajnal 5-6-nál hamarabb nem ébred. Emiatt én 8-tól 11-éjfélig maradtam volna.

Viszont tegnap nehezebben aludt el, utána is felébredt egyszer és mi van, ha ez ismétlődik majd és nem leszek itthon?

Férjem felajánlotta azt is, hogy akkor menjünk együtt, amíg én vacsizom, ott vagyok, addig ő a babát őrzi az autóban. Ha pedig bármi gond van, ott lesznek a parkolóban és kiszaladhatok. Édesanyám szerint ne rángassam már a férjemet, meg ültessem ott a kocsiban órákon át, ő is ugyanúgy ellátja a babát, mint én és a picinek is jobb, ha itthon marad. De én meg kicsit nyugodtabb lennék, ha tudnám, hogy tényleg karnyújtásnyira vannak tőlem, nem 20 percre... Vagy túlparázom?

(Igen, első baba. :D)

márc. 30. 10:49
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/140 anonim ***** válasza:
66%
Ezek a válaszok megérnének egy tanulmányt. Borzasztó, hogy ilyen állapotban van a társadalom, hogy egyszerű kérdésre ilyen habzó szájú válaszokat írnak egy anyának, aki nem azt kérdezte, hogy napokra otthon hagyja-e egyedül a gyerekét, hanem pár órára a saját apjával. Nehéz így elérni a nemek közti egyenlőséget, ha egyes ANYÁK szerint annak is màglyán a helye, aki pár órára az apjára bízza a gyerekét és ki mer kapcsolódni. Elkeserítő. :(
márc. 30. 13:40
 72/140 anonim ***** válasza:
28%
79, borzasztó állapot, hogy a többség kibírja a barátnő szülinapjának kihagyását?
márc. 30. 13:48
 73/140 anonim ***** válasza:
88%
79 az a borzasztó, hogy sok szerint ha valaki nem úgy csinálja vagy úgy éli az életét ahogy ő akkor az már rossz
márc. 30. 13:50
 74/140 anonim ***** válasza:
72%
79# De mi az,hogy kibírni? Mintha kényszer lenne bármelyik oldal is. Ha valaki el szeretne menni a gyereke mellől pár órára a barátnőjéhez vagy akár az anyja születésnapjára akinek lehet eztudni az utolsó,az miért bűn? Jobb ember,akinek tényleg még 5 évesen is a fenekébe van a gyerek?Basszus,nem fél napra,nem napokra megy el. Viszont azt gondolom,akinek ez probléma,ő remélem a 6 hetes kontrollra se ment el,mert akkor ugyanolyan szar vagy,hogy másra hagyod egy század mpre is a gyereked,azt is lenézem. Kösd magadra. De meg miért nem lehet tiszteletbe tartani a másik életét? Én lehet utálom az epret,attól más szeretheti. Vagy nézzem le,mert más a véleménye? Ti gyerek előtt se tudtátok más véleményét elfogadni vagy ez csak a szüléssel jött?
márc. 30. 13:56
 75/140 anonim ***** válasza:
19%
Mondjuk a kérdező és a vele egyetértők stílusa elég alja a másik oldalhoz képest...
márc. 30. 13:58
 76/140 anonim ***** válasza:
42%
82 miért is? Mert nem gyepesedek be otthon, hanem kilépek a 4 fal közül? ugyan..
márc. 30. 14:00
 77/140 anonim ***** válasza:
32%
Itt sokan nagyon fordítva ülnek a lovon. 1., nem hat hetes orvosi kontrollra menne, hanem bulizni, és nem is hat, hanem három hetes a gyerek. Hatalmas különbség ebben a korban még pár het is! 2., megint csak nem úgy szabadulna ki a négy fal közül, hogy becsülettel végigcsinálja a gyerekkel legalább az újszülött kort, vagy mondjuk az első 2-3 hónapot, amíg szegény világáról nem tud, és az anyja az egyetlen biztos pont, akit ismer (nyilván kezdi megismerni az apát is, meg a hangját hallotta a pocakban, de mégis az anyával volt 9 hónapig szó szerint összekötve, most meg egy teljesen ismeretlen világba került), hanem lelepne az első adandó alkalommal, amikor egy kicsit is kezdi unni a négy falat. 3., ha valaki rendesen csinálja a dolgokat, nincs ideje unatkozni egy 3 hetes baba mellett. Vagy pihen, alszik, etet, vagy fej, stb... Elég szomorú, hogy milyen sokak szerint normális, hogy valaki még a baba ilyen pici korában sem képes előtérbe helyezni őt. Egy 3-4 órás program igenis nagyon hosszú! Én a hat hetes kontrollon is számoltam a perceket még, mert sajnáltam itthon hagyni a picit.
márc. 30. 14:08
 78/140 anonim ***** válasza:
62%
Szornyu ahogy egymassal beszeltek, kilog a kapanyel a szatokbol. Lekrvazni, meg anyazni egymast..szomoru mekkora indulatokat tud kivaltani egy kerdes. Lehet rossz velemennyel lenni, de probaljatok mar meg kulturaltan megfogalmazni. Ilyet irni, hogy adja orokbe a gyereket, nemar. Adja inkabb az orokbe, aki vegigissza, cigizi meg drogozo a terhesseget meg aki putriba szuli az otodiket. De gondolom az ilyeneknek nem irtok
márc. 30. 14:24
 79/140 anonim ***** válasza:
76%

78# Tehát aki ráér 3 hetes mellett esetleg,az forduljon fel? :D Kötelező nyűgnek megélni,fejni?(sokan nem is fejnek,de oké,fejjen csak mindenki,na ezen hangosan röhögtem:D),egész nap pörögni,fáradtan pizsibe ülni kócos hajjal? Érdekes felfogásod van a világról. Az meg csak megint érdekes,hogy azért mert elmegy 4 db órára 1x!,az már azt jelenti számodra,hogy unja a 4 falat és emiatt teszi. Nálunk a lányom születésnapja a második babám születése után volt 2 héttel,mit gondolsz leszartam? Mert te bebújnál köntösbe a hálószobába egész napra,attól másnak még fontosak ezek a dolgok. Órákra elvonultam tortát sütni,lehet volt az 4 óra is mire mindennel kész lett.:) Húúúhaaa,de szar alak vagyok,mert fontos volt ő IS. :D Igen,te a 6 hetes kontrollt is végigbőgted valószínű,mert nálad az anyaság ennyiben merül ki,hogy remegsz a wc alatt is,mert nincs a karodba. Ettől nem vagy jobb anya,mint a kérdező. Mindketten ugyanarról a szintről indultok. Nem bírod elfogadni más véleményét és ez a szomorú inkább. Valószínű gyerek előtt is így éltél,hogy ha egy kollégád más véleményen volt,mint te,akkor hőbörögtél.

76# Igen,a többi sokkal jobb stílus mint a 37 is.:) Kényelmi császár meg a szoptatós téma. :D Valóban. :D Meg az anyázáska és társai. Valóban.

márc. 30. 14:33
 80/140 anonim ***** válasza:
82%
Én abban látom a probléma gyökerét (amit sok névtelenül ide kiírt kérdés is visszaigazol), hogy sok anyukának nincs egyáltalán segítsége, így lehetősége se kimozdulni még sokszor az egy éves gyerek mellől se, így akinek van rögtön beindul az irigykedés és megy a támadás. Szerintem semmivel nem rosszabb az az Anyuka aki néha kimozdul a baba mellöl és így ki tudja magát élni minden téren és nem a babára vetíti ki minden problémáját annál aki 0-24ben a gyerekkel van és kimondva vagy akár kimondatlanul teher neki ez az egész
márc. 30. 14:46
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!