Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Első kimenőm lenne, baba...

Első kimenőm lenne, baba maradjon itthon, vagy jöjjenek velem és maradjanak a közelben?

Figyelt kérdés

A szülés óta először fogok egyedül, baba nélkül kimozdulni a jövő héten.

Az eredeti terv az lett volna, hogy a picit a férjem este 7-kor leteszi aludni, én közben elkészülődöm, és 8-ra megyek. Ők pedig maradnak itthon, mert eddigi tapasztalatok alapján a baba 19:00-19:30 között elalszik, és hajnal 5-6-nál hamarabb nem ébred. Emiatt én 8-tól 11-éjfélig maradtam volna.

Viszont tegnap nehezebben aludt el, utána is felébredt egyszer és mi van, ha ez ismétlődik majd és nem leszek itthon?

Férjem felajánlotta azt is, hogy akkor menjünk együtt, amíg én vacsizom, ott vagyok, addig ő a babát őrzi az autóban. Ha pedig bármi gond van, ott lesznek a parkolóban és kiszaladhatok. Édesanyám szerint ne rángassam már a férjemet, meg ültessem ott a kocsiban órákon át, ő is ugyanúgy ellátja a babát, mint én és a picinek is jobb, ha itthon marad. De én meg kicsit nyugodtabb lennék, ha tudnám, hogy tényleg karnyújtásnyira vannak tőlem, nem 20 percre... Vagy túlparázom?

(Igen, első baba. :D)

márc. 30. 10:49
 91/140 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem nyugodtan menj! Én is mentem, vagyis mentünk a férjemmel. S bizony 3 hetesek voltak az ikrek, amikor bálba mentünk. Jöttek a mamák vigyáztak rájuk. S én is szoptattam. Ha szóltak, hogy felébredtek, hazaugrottam, megszoptattam őket, majd visszamentünk. Nagyon szeretem a gyerekeimet (4 van), de nem gondolom, hogy ne lehetne mellőlük néhány órát elmenni, ha biztonságosan tudjuk valakire hagyni! Az enyémek már felnőttek, ép egészséges, diplomás fiatalok lettek.
márc. 30. 15:56
 92/140 anonim ***** válasza:
33%
88# Nem válaszoltál a kérdésre,cserébe kiforgattad. :) Itt nem anyatejes babáról beszélünk,ha jól értelmeztem. Egyéb más a mellen kívül?Vagy nálatok apa a cumisüveget se képes megfogni? Valaki picije egyébként pont ennyit alszik két etetés között,alvás alatt mire van szüksége,amit apa nem tud ebben az egy db pár órában megcsinálni? A pici észre se veszi ezalatt,hogy anya egyszer elment. Nem kell belemagyarázni semmit,nálatok az első gyerek és a túlpörgő hormonok miatt elvekről van szó,nem pedig fizikai dologról. Pl írjátok,hogy az orvos más,nem más,ugyanúgy távol vagy tőle. Mindegy mi okból,de ott hagyod ugyanúgy,a lényegen nem változtat,a gyerek se tudja megkülönböztetni. Inkább az,hogy ti nem tudtátok volna vagy tudnátok és ezt kivetítitek,hogy másnak sem szabadna. Itt nincs elfogadott törvényszerű dolog,hogy így szabad vagy így nem,ettől senki nem lesz se jó se rossz,itt egyéni vélemények vannak. Bár magyarázhatom én ezt ennek a színvonalnak,akinél ha valami szürke,az szürke. Ez olyan,hogy valaki 6 hétig a mamákat se engedi egy mpre se látogatóba,valaki meg beköltözteti a mamát. Én pl sose értettem ezt a beköltözősdit,de valakinél ez a normális. Akkor én mondjam meg,hogy jó szar anya vagy,örökbe kéne adni a gyereket,ha mama kell az ellátásához? Ő dolguk. Na ez is ugyanilyen.
márc. 30. 16:19
 93/140 anonim ***** válasza:
20%
80as, olyan hihetetlen, hogy van akinek nem létfontosságú újszülött mellől lelépni bulizni? Olyankor elgondolkodom, miért is kellett neki gyerek. Bár gondolom szegény baba CSOK-os.
márc. 30. 16:44
 94/140 anonim ***** válasza:
20%

Baba felébredt, készülődünk családozni, úgyhogy sajnos nem tudom tovább olvasni ezeket a csodákat.

Ne aggódj, majd apuka megoldja te pihenj csak le vagy menj iszogatni a barátnőkkel, nehogy bármiben is korlátozva érezd magad. Az meg külön jó hogy RSV-s influenzás időben elviszed programozni az újszülötted. Csak nehogy egy kórház keresztülhúzza az iszogatást. Bár gondolom akkor is apuka marad a a gyerekkel az intenzíven, hogy bulizhass.

márc. 30. 16:47
 95/140 anonim ***** válasza:
36%

Jézusom...:D 93# Nem ment át a dolog? Nem létfontosságú,de ha valaki menne,miért vagy ilyen rosszindulatú,attól mert te nem mennél a kis csokos gyerekeddel? Ő se bánt téged,mert te nem mennél,pedig az se normális dolog.

94,Gondolom mennyi rsv-t láttál életedbe. Röhej. :D Ősszel-tavasszal gondolom ki se mozdulsz soha,mamák nem mennek,bölcsibe nem jár a gyerek,szerencsétlen se játszótérre sehova. Ha már ilyen marha okos vagy,akkor tudod jól,hogy nagyobb gyerek is kerül bizony még lélegeztetgépre is emiatt. Végül is veszélyeztesd csak. De ha bezárkóztok akkor pacsit rá,ügyes vagy,buksi simi. :D

márc. 30. 16:57
 96/140 anonim ***** válasza:
68%
Jesszus, ez komoly kérdés? Ne haragzdj kérdező, de remélem a baba nem a te agysejtedet örökölte. 4 òra hosszára nem tudja vállalni az apa, ha felébredne menet közben? Ez kissé furcsa. A parkolòs ötlet nagyon beteg, amugy nem értem, ha ennyit problémázol, akkor ezek szerint nem állsz készen arra, hogy a babád nélkül tölts néhány òrát, hívd át a barátnőidet. Probléma megoldva.
márc. 30. 17:13
 97/140 anonim ***** válasza:
80%
Egyszerűen nem hiszem el, hogy valaki olyan egybites, hogy komolyan felmerül benne, hogy a férj meg a baba órákig az autóban fognak várni, hátha történik valami. Kérdező, te amúgy százas vagy???
márc. 30. 17:26
 98/140 anonim ***** válasza:
67%

93

Jaj mert kilép a házból 1x egy hèten 2 órára az ember az már szaranya meg szarik a gyerekére. Nekem van egy 10 hetes lányom,körmöshöz már elmentem a 2.héten a lányom 24ből 20at aludt, most is alszik minimum 3 órát délben meg kettőt késő délután, meg éjszaka 11et, addig apukával van a baba.Ha felébred eltudja látni megtudja etetni. Nálatok az apuka nem tudja ellátni a gyereket? Hol van az egyenrangúság? Külföldön élek itt 10 hetes korában azaz 2 és fél hósan már bölcsődébe megy a gyerek mert a gyed egy kalap szar és nem lehet megélni egy fizetésből, akkor az is szaranya?

márc. 30. 17:34
 99/140 anonim ***** válasza:
19%
98# Ez így van,nekem is van külföldi barátnőm. Bár nem örül neki,de befeszülve sincsenek,mint itt a fapuncik. :D Helyén kezelik a dolgokat. De nyilván ők ebbe szülnek,ezt szokják meg ott. De majd mindjárt jön,hogy az mááás,az munkaaa. :D Ja hát a 2,5 hós már olyan ügyes,hogy meg tudja különböztetni,ha anya discoba megy,étterembe,dolgozni vagy orvoshoz. Kis zseni lehet a gyerekük már ennyi idősen is.
márc. 30. 17:42
 100/140 anonim ***** válasza:
38%
A helyedben otthon hagynám a babát, és bármikor elérhető lennék telefonon. Ha apuka ennyire lelkes és eddig is mindenből kivette a részét, semmi gond nem lesz. Nem értem a sok rosszindulatú kommentet, irigység lehet talán? A 3 hetes babámat én is otthon tudtam volna hagyni ennyi időre, a 3 hónapost már nem. Egyébként sokkal jobb a babának egy nyugodt, kiegyensúlyozott anya 20 órán át, mint egy fáradt, ingerült anya 24 órát át.
márc. 30. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!