Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha az átlag ember nem tud...

Ha az átlag ember nem tud félretenni a fizetéséből akkor mitől várják hogy itthon maradjanak?

Figyelt kérdés
Jó ha nullára kijön az ember. Hitel nélkül kb autót se lehet venni nem házat. Jah és nem nem a felső tízezerre meg hasonlókra gondolok. Nem a mérnökökre. Hanem az átlag dolgozó ember minek maradjon itthon? Ilyen árak mellett nem elég az a fizetés amit adnak. Nyugati árak vannak keleti bérekkel.
2019. ápr. 26. 15:57
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
74%
Nem éri meg itthon maradni
2019. ápr. 26. 16:05
 2/23 anonim ***** válasza:
35%

Ki az átlag ember? Miért nem tud félrerakni?

Volt egy felmérés és az jött ki, hogy a leggazdagabb 1 millió 20-30%(már nem emlékszem pontosan) se tud finanszírozni egy hirtelen jött kiadást. (értsd nincs megtakarítása)

Most ehhez képest én havi 170-ből rakok félre.

Az hogy nem teszel félre az a te döntésed nem azért van, mert nem keresel eleget.

A többség mindig annyit költ amennyit keres, holott mindenkinél vannak szegényebbek akik bizonyítják, hogy kevesebből is meg lehet élni csak hát a tudatos pénzügyi tervezés nem az erőssége az embereknek.

2019. ápr. 26. 16:09
 3/23 anonim ***** válasza:
29%
Aki menni akar, hadd menjen! Én senkit nem tartok vissza!
2019. ápr. 26. 16:15
 4/23 anonim ***** válasza:
48%

Menjél, ha szeretnél. Nem tilos.

Én is átlagember vagyok és szinte minden ismerősöm is az, mégis boldogulunk.

2019. ápr. 26. 16:20
 5/23 anonim ***** válasza:
54%
Nyugati árak? Te jártál már valamerre? Én bejártam egész Európát. Sok országban, már évekkel ezelőtt, 1000 Ft-ra jött ki egy kiló kenyér, vagy egy literes üdítő, vagy egy liter tej.
2019. ápr. 26. 16:22
 6/23 anonim ***** válasza:
80%

Én biztos nem mennék ki külföldre. Annyit itthon is megkeresek, sőt jóval többet is. Na persze nem alkalmazottként...

Az, hogy ki mennyiből tud spórolni, nem azon múlik, hogy mennyi bevétele van. Volt egy barátnőm. sokat volt munka nélkül, mert nem vállalt el akármit. Amikor dolgozott, akkor alacsony fizetése volt, olyan 90 ezer körül keresett (10 éve). Ebből képes volt pár hónap alatt több százezret félretenni! Én akkor sem tudtam félrerakni egy fillért sem, amikor 600-700 ezer forintos bevételeim voltak, sőt...A pénzzel vagy tud bánni valaki, vagy nem.

2019. ápr. 26. 16:29
 7/23 anonim ***** válasza:
73%

5ös válaszoló... ha lenne egy kis eszed akkor rájöhetnél hogy igaza van, mert ha az ottani béreket nézed az ottani árakkal, és az itthoni fizetést az itthoni árakkal.. akkor sokkal jobban kijönnek.

gondolkozz mielőtt megszólalsz.

2019. ápr. 26. 16:34
 8/23 anonim ***** válasza:
Tud az, csak nem akar.
2019. ápr. 26. 16:35
 9/23 anonim ***** válasza:
46%

"A többség mindig annyit költ amennyit keres, holott mindenkinél vannak szegényebbek akik bizonyítják, hogy kevesebből is meg lehet élni csak hát a tudatos pénzügyi tervezés nem az erőssége az embereknek."

Ez hajszál pontosan így van. Tudod mennyiből lehet megélni egy hónapban? Pontosan annyiból amennyit keresel. Ha van ötszáz forintod az is elég lesz, de ha félmilliód azt is ugyanúgy el fogod költeni. Mármint nem te, a többség.

2019. ápr. 26. 16:38
 10/23 anonim ***** válasza:
46%

"Én bejártam egész Európát. Sok országban, már évekkel ezelőtt, 1000 Ft-ra jött ki egy kiló kenyér, vagy egy literes üdítő, vagy egy liter tej."

Akkor angolt kihagytad, ott egy ezresér kapsz mondjuk Dover kikőtőben egy kávét és a csaj még úgy néz rád mint a véres rongyra, hogy borravaló nincs? Egy doboz cigi meg hatezer forint.

2019. ápr. 26. 16:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!