Ha az átlag ember nem tud félretenni a fizetéséből akkor mitől várják hogy itthon maradjanak?
Na már megint a rinya megy...
Nem kell mindenféle gourmet szarral tömni magad akkor tudsz félre rakni.
Minek maradjon itthon? Látszik nem ismered a haza fogalmát. Ha a sok hazaáruló nem húzna ki külföldre lehet előrébb tartana a haza. 10x több pénzért se mennék ki egyrészt mert kint 20x drágább minden na most nem kell nagy logika hozzá hogy kitalált hol élsz jobban. Másik meg nem fogom egy tróger népség országát építeni a magyar helyett. Arról nem is beszélve hogy nem akarok meleg párokat látni meg migránsokat kerülgetni.
170-200 körül keresek én is per hó, átlag vagyok ezzel, nem? Jelentem én is tudok félretenni. Aztán nem ám "lepontoztok", irigyek!!! :D
Volt, amikor nekem se ment a dolog, ez elhatározás kérdése (persze biztos van az a szint! azért túloznak itt egyesek, van amiből nem lehet!), de ennyiből akár már lehet, csak ha olyan típus vagy, akkor muszáj elérni azt, hogy amit félreteszel, arra úgy tekints, hogy az nincs. Persze, aki szükségnek lát igényeket, azt nehéz győzködni erről, mi több sértésnek veszi, ha igénynek titulálod azt, amire szükségként tekint.
Jelenleg Magyarországon ahhoz, hogy meg tudj élni, ki tudd fizetni az albérletet, rezsit, kaját, buszbérletet, gyógyszereket kb 180-200 ezer szükséges havonta egy főre.
Ha esetleg szeretnél egy kis minőségi életet is és évi 1-2 elmennèl nyaralni+ havi párszor szórakozni kb havi 300 kéne. Ebből telne az ember hobbijàra is és tudna minőségibb kajákat is venni, nemcsak a tescosat.
Ahhoz, hogy autót tudjon az ember venni +fenttartani ennél is több kell. Saját lakásra is, legalább 400-500 nettó az, amire már nyugodtan felvehet az ember akár hitelt is az önerő mellé házra.
Ehhez képest a munkahelyek már a 150 nettót is kiemelkedően magas fizetésnek hirdetik. Hiába van jó végzettséged, hiába vagy értelmes, tanult ember, könnyen lehet, hogy csak vegetàlni fogsz ilyen fizetések mellett.
Ez egy elhetetlen ország. Nem véletlenül vándorolt már ki kb 1 millió magyar az utóbbi években, évtizedekben.
Nyugatról az észt mindig olyanok osztjàk, akik max nyaralni voltak ott, de a többség még úgy sem.
A valóság tényleg az, hogy gyakorlatilag ugyanolyan áraink vannak, harmadannyi fizura.
Persze nem lehet nyugatròl általánosságban beszélni, nem mindegy, hogy Londonròl, Svàjcròl vagy egy osztràk kivàrosròl beszélünk. De arányaiban mindenhol több jut magadra, mint Magyarországon.
Amíg a minimálbér a szaros 100 ezer forintot sem éri el, addig az összes értelmes fiatal el fog takarodni ebből a putribòl.
Ahogy elnézlek, te meg az uniós tagság mibenlétérõl nem tudod, eszik-e, vagy isszák. Miért lenne bárki is hazaáruló, ha külföldön keres megélhetést? Mondjuk azt se vágom, mirefel trógerozol más nemzeteket... mintha mi annyira különbek lennénk. Jussanak eszedbe Petõfi sorai a János vitézbõl: "hisz kend sem volt jobb a Deákné vásznánál".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!