Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Első kimenőm lenne, baba...

Első kimenőm lenne, baba maradjon itthon, vagy jöjjenek velem és maradjanak a közelben?

Figyelt kérdés

A szülés óta először fogok egyedül, baba nélkül kimozdulni a jövő héten.

Az eredeti terv az lett volna, hogy a picit a férjem este 7-kor leteszi aludni, én közben elkészülődöm, és 8-ra megyek. Ők pedig maradnak itthon, mert eddigi tapasztalatok alapján a baba 19:00-19:30 között elalszik, és hajnal 5-6-nál hamarabb nem ébred. Emiatt én 8-tól 11-éjfélig maradtam volna.

Viszont tegnap nehezebben aludt el, utána is felébredt egyszer és mi van, ha ez ismétlődik majd és nem leszek itthon?

Férjem felajánlotta azt is, hogy akkor menjünk együtt, amíg én vacsizom, ott vagyok, addig ő a babát őrzi az autóban. Ha pedig bármi gond van, ott lesznek a parkolóban és kiszaladhatok. Édesanyám szerint ne rángassam már a férjemet, meg ültessem ott a kocsiban órákon át, ő is ugyanúgy ellátja a babát, mint én és a picinek is jobb, ha itthon marad. De én meg kicsit nyugodtabb lennék, ha tudnám, hogy tényleg karnyújtásnyira vannak tőlem, nem 20 percre... Vagy túlparázom?

(Igen, első baba. :D)

márc. 30. 10:49
 101/140 anonim ***** válasza:
71%
Ha tapszeres akkor mindegy, mehetne egy napra is az anya. Aki szoptat az mas. Lehet felebred es vegigorditja a 4 orat a cici utan.bar en meg vereztem ilyenkor. Sehova se vagytam.
márc. 30. 18:26
 102/140 anonim ***** válasza:
29%

95, hidd el, elég sokat. Gyerek intenzíven dolgozom, most is van 3 hónapos baba lélegeztetőn RSV fertőzés miatt, de többen vannak akik a sima osztályon vannak, de oxigén támogatás kell még nekik. Egyiküknek szövődményként agyhártya gyulladás alakult ki, ő mesterséges kómában van. Szintén 1 év alatti, nem tudni mennyire károsodott.

De persze, mindenkinek a maga gyereke, azt csinál amit akar, de én egy 0 immunrendszerrel rendelkező újszülött mellől biztos nem mennék el, nehogy hazavigyek valamit, ami rajtam lehet ki se jön, nála meg kórház.

És más, ha egy gyerek megkapta az alap immunizálást, esetleg az anya terhesség alatt oltatta magát RSV ellen.

Bár gondolom, neked hiába magyarázom neked mi a különbség egy 2 éves és egy 3 hetes gyerek immunrendszere között:-) Buksisimi

márc. 30. 20:02
 103/140 anonim ***** válasza:
0%
102# Erősen benézted a 9 éve hátam mögött levő gyerekosztályos múltammal. :D Akkor nagyon jól tudod,hogy sokszor 1 év feletti is bizony kerül ilyen helyzetbe. Azt is nagyon jól tudod,hogy burokban sem lehet élni. Bár te lehet úgy élsz. Ugyanúgy összeszedheted a gyerekorvosnál,a védőnőnél,a rokonoktól,akiket nyilván nem fogsz kitiltani egy évig,főleg akiknél szintén van kisgyerek,ha nagyobb gyereked van gondolom nem veszed ki közösségből hónapokra,mert kisebb születik és sorolhatnám napestig. Volt olyan,aki egy szimpla vérvétel alatt szedte össze az ambulancián. Tehát a picivel ősztől nyárig ki se mozdulj ennél fogva. Élj úgy,mint a covid alatt,akkor érdekes nem nagyon láttunk bent rsv-t. :) Úgyhogy neked jár a buksi simi,hogy meg tudod tenni,hogy ki se mozdulsz egy évig minimum.
márc. 30. 20:12
 104/140 anonim ***** válasza:
34%

103as, neked meg jár a buksi simi mert nem törődsz a gyerekeddel, ha meghal majd csinálsz másikat.

És nem tudom te melyik gyerekosztályon voltál, nálunk covid alatt is volt bőven RSV fertőzött. Érdekes egészségügyi dolgozó vagy, ha nem ismered a különbséget egy újszülött és egy kisgyerek immunrendszere között.

És igen, én féltem az enyém, láttunk bent épp elég halált, így lehet az én hibám, de amit lehet próbálok kikerülni. Gondolom te vitted magaddal ügyelni is a gyereket hiszen úgyis mindegy igaz?

Nálunk a gyerekorvosnál és a védőnőnél is fertőtlenítve van normálisan, és külön épületrészben, így nem tudom te milyen proli helyekre jársz, de nálunk egészséges tanácsadásra érkező nem keveredik betegrendelésre érkezővel.

márc. 30. 20:20
 105/140 anonim ***** válasza:
30%

104!

Nem az előző vagyok de ezt még te nézted be!

Nagyvárosi több száz millióból épített új rendelő, ahol a gyerekorvosookon keresztül kell bemenni a vedőnöhöz pl.

És azt nem tudom hogy gondolod hogy a nagyobb gyerek ne menjen suliba vagy apuka dolgozni???

Külön igazgatói kérvénnyel a covid kellős közepén 3!!! NAPRA engedélyezték hogy itthon maradjon a nagyobb lányom a suliból miután hazajöttünk a kórházból...erről ennyit

márc. 30. 20:27
 106/140 anonim ***** válasza:
66%
104# Hűha. :D Láttam én is eleget,de a józan eszem nem vesztettem el ahogy a kollégáim se. :) Proli helyen..megyeszékhelyen,az egyik legnépesebb városban. Bizony többször belefutottam tanácsadáson várakozva,hogy beszaladt anyuka,hogy oltásra hozta,de köhög,folyik az orra,így is be lehet vagy rénézne azért? A doki meg kiszólt,hogy persze hozza,megnézi. Úgyhogy ezekután.. Elkerültem amit lehetett,de ahova muszáj volt menni,muszáj volt. Nálunk az nem volt megoldható,hogy bezárom a nagyobbat,apuka meg kivesz hónapokra szabit vagy felmond,a nagyszülők hónapokig nem jönnek,ünnepek alatt se találkozunk. Ráadásul a férjem gyerekekkel dolgozik,tehát ott tényleg minden is van. Egyszerűen ez már életszerűtlen szint. Ezt te hogy oldottad meg? Gondolom a férjed felmondott vagy el nem tudom képzelni,max még ho-ba. Meg gondolom első gyerek. Nem azt írtam,hogy betegek közé vittem vagy a plázába az 5 hetest. De bizony a 6 hetes kontrollra elmentem,onnan is vihettem volna haza bármit. A legnagyobb őszi időbe kellett ultrahangra a klinikára,majd gasztróra vinnem. Zárkóztam volna be vele? Érdekes. Meg hát azért levegőzni is elmentünk,sétálni. Pedig az első korábban jött,tehát bennem volt a tartás az rsv-től pl,de azért ÉN próbáltam megőrizni az ép elmémet attól,hogy láttam ezt azt. Hidd el,mentálisan nem jó,hogy ennyire ráhúzod az életedre a benti dolgokat. Szakembert javaslok erre. Az meg,hogy milyen eüs vagyok,picit nézz magadba,mert ordít rólad,hogy gond van. Van egy normális szintje a félelemnek,de hogy bezárod az egész családod,az már nem az. De ez off,a kérdéshez se jön.
márc. 30. 21:28
 107/140 anonim ***** válasza:
66%

102!

Akkor az apa se menjen dolgozni nehogy hazavigyen valami gelyvát a munkahelyről? 😂🤷‍♀️ Okoska

márc. 30. 21:36
 108/140 anonim ***** válasza:
84%

Ezt én nem értem, ha valami történik a gyerekkel, akkor mindegy hol vagy, ha nem bízol a férjedben mindenhogy gond lesz. Ha megbízol, akkor felesleges olyannal sz/patni, hogy ücsörögjön az étterem előtt az autóban a gyerekkel órákig.

Ez elég beteg

márc. 30. 21:42
 109/140 anonim ***** válasza:
30%
107# Hát ez az. Ráadásul mi van akkor,ha a férj is olyan helyen dolgozik? Például gyerekekkel,mint nálunk vagy mondjuk infektológián. Kollégám felesége a legnagyobb covid idején szült,de attól dolgozni be kellett járjon. Vagy ahol a nagyszülők is eüsek,esetleg bölcsis nevelők. No,mindegy. Biztos erre is van megoldás.:D
márc. 30. 21:43
 110/140 anonim ***** válasza:
65%

Sokan annyira megrekedtetek ott, hogy maradjon a ferj az autoban a gyerekkel. Elolvastatok a kerdest? A FERJ OTLETE VOLT. Nem a kerdezo mondta, hanem a ferje. Megis ugy harapjatok at a kerdezo torkat, hogy o elvarja, meg rakenyszeriti, meg ilyeneket irtatok. Csak olvasni kellene tudni.

“Férjem felajánlotta azt is, hogy akkor menjünk együtt, amíg én vacsizom, ott vagyok, addig ő a babát őrzi az autóban.”

márc. 30. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!