Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » SOS! Hallottátok, hogy a...

SOS! Hallottátok, hogy a Vigantol csepp egy részét kivonták a forgalomból tegnapi hatállyal?

Figyelt kérdés
[link]
2010. okt. 6. 21:04
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/190 anonim ***** válasza:
47%

Köszi, hogy feltetted a kérdést!

Az én gyártási számom is szerepel, márciusban vettük a Vigantolt Óbudán és azóta adom... baromi jó hír!

2010. okt. 7. 14:41
 122/190 anonim ***** válasza:
47%
Az ogyi válaszolt már a levélre?
2010. okt. 7. 14:47
 123/190 anonim ***** válasza:
27%

Hát tudjátok, ilyenkor irigyelem azokat az anyukákat, akik nem adnak gyógyszert a babájuknak! Volt több ilyen kérdés is, hogy ad e vigantolt vagy nem. És sok anyuka nem ad, mi sem kaptunk, és mégis egészségesek lettünk. Én sajna adtam az újszülött babámnak hónapokig, de aztán a nyár közeledtével elfelejtettem sokszor adni, most áldom az Istent, hogy így tettem. Én már amióta itt először megláttam, azóta nem is adom. Lehet felelőtlenek mondani, de sokat vagyunk a szabadban, napsütésben, attól legalább nem lesz beteg :S

Elszomorító, hogy kisbabáknál sem vigyáznak kellő képpen.

Ha valami baja lesz a babámnak, akkor valaki nagyon megüti a bokáját az biztos!!!

2010. okt. 7. 14:48
 124/190 anonim ***** válasza:
47%
Reméljük,hogy nem lesz bajuk a babáknak.
2010. okt. 7. 14:59
 125/190 anonim ***** válasza:
47%

Látom, már utolsók egyike vagyok, aki ezt megtudta... A védőnőnk sem hallott róla, de azt mondja, megkérdezi az orvost és a gyógyszerészt is.

Nekem amúgy novembertől javasolták, hogy adjam, addig legyen sokat napfényen, ha épp süt a nap.(17 hónapos)

2010. okt. 7. 15:07
 126/190 anonim ***** válasza:
47%
Köszönöm én is, hogy felhívtad erre a figyelmünket! Én is meg fogom nézni, csak most épp alszik a kismanó és a szobájában tároljuk!
2010. okt. 7. 15:08
 127/190 anonim ***** válasza:
47%
Az én fiam is olyan sorszámút kap már lassan 11 hónapja, ami elvileg Mo-n nincs. :( De sztem akinek ilyen cseppentős van az mind a visszavont.
2010. okt. 7. 15:13
 128/190 anonim ***** válasza:

Én ezt találtam:

Szülők vigyázat!

A Vigantol szennyeződést tartalmaz!

A Merck cég által gyártott Vigantol nevű csepfolyós gyógyszert, melyet akár az ön gyerekének is felírhatott az orvos, a gyártó visszavonja a forgalomból.

Több szülő ugyanis arra panaszkodott, hogy a szóban forgó gyógyszer szennyezett anyagot tartalmaz, kellemetlenül büdös és a gyereknek nem ízlik.

A Merck cég Vigantol gtt por 10 ml cseppjei D vitamín tartalmúak, melyeket a gyerekorvos szokványosan ír elő csonterősödés és csontnövekedés serkentésére. „Preventív kisegítő gyógyszerként írják elő születéstől kétéves korig”, magyarázta Katarína Šimovičová gyakorló gyerekorvos.

Az Állami Közegészségügyi Intézet elrendelte a gyógyszer azonnali visszavonását, a legtöbb gyógyszertárban már nem található.

"Miután cégünk nyolc panaszt kapott Németországból, elrendeltük a gyógycseppek visszavonását. A szóban forgó bűzlő szennyeződést a vinilciklohexén okozhatta, mely a cseppentő gumigömböcskével való érintkezéskor feloldódhat”, mondta Ján Gavenčiak a Merck KGAA Darmstadt cég szlovákiai képviselője.

2010. okt. 7. 15:32
 129/190 anonim ***** válasza:
47%
Az a durva,hogy ezzel megint csak a cég jár jól, mert mindenki rohan új Vigantolt feliratni,s persze a régit nem veszik vissza.
2010. okt. 7. 15:34
 130/190 anonim ***** válasza:
47%
Engem nem érdekel h a régit nem veszik vissza, a gyermekem az első és nem az önérzetem.
2010. okt. 7. 15:50
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!