"Hivatalosan" meddig tart az az időszak, amíg fenáll a csecsemő halál veszélye? Ti féltetek ettől? Hallottatok ilyen történetet?
Hivatalosan 12 hónapig mondják, de a legveszélyesebb a 2-4 hónapos, kisfiúk esetében (ezt sok helyen olvastam). Igazából a legtöbb bölcsőhalál (70-80 %) az első 6 hónapban következik be, de igen ritka esetben előfordul 1 éves kor után is. Magyarországon amúgy sokkal jobbak a statisztikák, mint sok európai országban.
Én rettegtem tőle, itt is tettem fel kérdéseket a témában. Végig használtam légzésfigyelőt, illetve a mai napig használom, kisfiam pedig már 13 hónapos.
Ird be a keresőbe itt az oldalon, hogy "bölcsőhalál" és rengeteg kérdés és persze választ is fogsz találni a témában.
Mindenképpen használjatok légzésfigyelőt és tanuljátok meg a csecsemő újraélesztést. Nagyon valószínű, hogy nem lesz rá szükségetek, de jobb félni, mint megijedni.
Én sem vettem légzésfigyelőt. Nem mertem a rugós matrac alá venni, aztán kiderült, hogy lehetne, de már nem érdekelt, mert... nem is tudom, megnyugodtam.
Lehet, ha az elején tisztában vagyok a matrac-dologgal kapcs., vettem volna, de nem úgy, hogy akkor mindenáron kell. Én annyira nem féltem ettől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!