Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » SOS! Hallottátok, hogy a...

SOS! Hallottátok, hogy a Vigantol csepp egy részét kivonták a forgalomból tegnapi hatállyal?

Figyelt kérdés
[link]
2010. okt. 6. 21:04
 181/190 anonim ***** válasza:
20%

Szóval a gumiból kioldódó anyag az, ami nem okoz egészségkárosodást, de a folyadékkal tényleg aligha, vagy csak nehezen kerül kapcsolatba. Oké.

Akkor csak az én gyerekem szokta a gumit rágcsálni???????????????????????????????????????????????????????? És az vajon milyen hatással lehet rá?????

2010. okt. 8. 20:48
 182/190 anonim ***** válasza:
65%

Szia/Sziasztok!

Napok óta követem az eseményeket. És engem is rosszul érintett. Mind két tábor álláspontjával egyet értek. A pánikoló anyukák szerintem megértették a tényeket, csak az ellentmondásokon akadtak fent, Én sem értek bizonyos dolgokat. Én is Megérdeklődtem a patikában és a védőnőnél. Ott azt javasolták adjam az újat. És így is lesz. Semeddig nem tart új receptet íratni, és kiváltani. Ha meg van a lehetőség minek kockáztatni. Engem is az bánt mint az előttem írót, hogy nekem is jó párszor megrágcsálta a lányom a gumis részt. Vajon ez mennyire lehetett káros? jobb lesz minél előbb megszabadulni ettől az üvegtől és egy (lehetséges) káros anyagoktól mentes vitamint adagolni a babáknak. Azt viszont én is sajnálom, hogy erről csak egy fórumon lehetett értesülni. Szerintem bármilyen fikarcnyi probléma merül fel a babaeszközökkel, dolgokkal kapcsolatba igenis értesíteni kell a szülőket, hogy úgy cselekedjenek, ahogy jónak látják.

Üdv

9 hónapos kislány anyukája

2010. okt. 8. 21:18
 183/190 anonim ***** válasza:
82%

Sziasztok!

Én csak ma hallottam erről, az idegbaj kerülgetett mikor rájöttem, hogy a miénk is rajta van a listán. 20 hónapos a fiam, vagy 10 hónapja van ez az üveg, de lehet, hogy a másik is listás volt.

Felhívtam a védőnőnket, nem tud semmit az ügyről, de azt mondta, hogy ne adjam a gyereknek,és Hétfőn kérdezzek rá a doki véleményére.

De azt is hozzátette, ha egy kicsi már mindent eszik, akkor az se okoz problémát, ha hetekig nem kap D-viamint ebben a korban már.

El se tudom képzelni, hogy a pici babások (is) mennyire meg lehetnek ijedve, ha ezek után, én még mindig majd felrobbanok.

2010. okt. 8. 21:35
 184/190 anonim ***** válasza:
76%

Mindegyik rajta van a listán, amelyiknek gumicseppentője van!!!

Tényleg ne hergeljétek ennyire magatokat, azok a számok, amik ott szerepelnek egyetlen dolgot jelentenek: hogy gumi a cseppentőjük (és ezt magatoktól is tudtátok). AZért vonták vissza, mert meg akarják nézni, hogy itt Magyarországon létezik-e a szennyeződés. Az eddigi vizsgálatok alapján semmit nem találtak, vagyis a nálunk lévőknél még minimális kockázat sincs. Ennek ellenére ne adjátok, semmi baja nem lesz a gyereknek, ha pár napig nem kapja, aztán vegyetek új, műanyag cseppentőset.

Ne pánikoltassátok egymást, nem lesz a kicsiknek semmi baja. És higgyétek el, ha lenne szennyeződés a ti olajotokban, akkor éreznétek, mert kimondottan büdös!

A fiam is kapja tovább, mielőtt valaki megkérdezné. De már irattam újat, elvileg hétfőn lesz, kiváltom, és a régit kidobom.

2010. okt. 8. 21:52
 185/190 anonim ***** válasza:
66%
Írjátok, hogy megrágcsálta a gyerek a műanyagot. De nem is egyszer, hanem jó párszor!! Mégis miért adtok olyat a kezébe, ami nem neki való? Gyógyszeres, vitaminos doboznak elérhetetlennek kéne lenni a gyerekek számára.
2010. okt. 8. 22:12
 186/190 anonim ***** válasza:
65%

22:12

Teljesen igazad van! Nyilván nem a játékos polcon van kiállítva az üveg. Én is elzárva tartom, de az esti fürdetésnél elő kerül és nem feltételeztem hogy a felügyeletem mellett baj lehet abból, ha a gyerek pár másodpercre a szájába veszi. De hidd el tanultam az esetből és most már jobban odafigyelek erre. Nyugodtan dobja rám az első követ az, akinek a gyereke soha nem vett semmi olyat a szájába, amit igazából nem szabadott volna.

2010. okt. 8. 22:50
 187/190 anonim ***** válasza:
33%

kedves utolsó!

az enyém is rágta párszor:( persze nem sokszor. de hát a máanyag játékot is rágja nem? meg a rágókát...:(

nem akartam énse rosszat ezzel.

Kedves anyukák, aki kicsit jobban vagytok tájékoztatva mint én, kérlek írnátok ha kiderül valami új? előre is megköszönöm!!

2010. okt. 9. 14:19
 188/190 anonim ***** válasza:
0%

Felhívtam az orvosunkat, aki azt mondta, hogy Mo.-os az eddig bevizsgált Vigantollal minden a legnagyobb rendben volt. Pedig nagyon sokat visszahívtak. A gyógyszerészem(nagyon jó ember-minden szempontból) megnyugtatott, hogy semmi baja nem lehet a gyereknek, kötelező minőségi visszahívásról van szó. Nálunk nem hiánycikk a vigantol(nem is volt), a műanyag cseppentőset lehet kapni. És hozzáteszem nem városban lakom.

Természetesen nem örülök neki, hogy ilyenek derülnek ki, de ez a pánik már kissé valóban túlzott.

(Bár nem tartozik ide, de megdöbbentem, hogy a gyerekek rágcsálják a vitamonos ÜVEGet. Bármikor elpattanhat, össze-vissza vághatja magát vele...stb Meg ugye a gumi dolog. Szóval ezen jó nagyokat néztem. dehát mindenki maga dönti el.)

2010. okt. 9. 14:49
 189/190 anonim ***** válasza:
35%

Igen, az én gyerekem rágcsálta meg jópárszor a vigantol gumi részét! De ez egyáltalán nem azt jelenti, h ezzel játszik, vagy felügyelet nélkül azt csinál vele amit akar. Csupán cseppentés után odaadtam a kezébe, h megvizsgálja, és eközben rágcsálta meg kicsit. De nem játszunk sem gyógyszerekkel, sem vitaminokkal. Viszont megmutatok neki mindent, mert még a tilost is meg kell ismernie, úgy nem lesz olyan érdekes.

Egyszerűen hihetetlen, h egyesek tényleg mindent vagy bármit képesek félreérteni, felfújni!!!! Azt hiszem a pánikot is ugyanezek az emberek keltik. Olvasd végig, értsd meg, és ne képzelj bele többet, mint AMI. Ha pedig kérdésed van, tedd fel, aztán utána lehet hőbörögni!

2010. okt. 10. 22:05
 190/190 anonim ***** válasza:
100%
Nem a gumiból oldódott ki a káros anyag, egyszerűen rájöttek közben, hogy a D-vitamin hormon és a Vigatntol tulajdonképpen szintetikus hormon, amivel kicsit óvatosabban kellene bánni, de ha ezt nyilvánosságra hozzák, akkor azon bukik pár milliót több gyógyszergyár és az élelmiszer ipar is.
2011. dec. 15. 11:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!