Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » SOS! Hallottátok, hogy a...

SOS! Hallottátok, hogy a Vigantol csepp egy részét kivonták a forgalomból tegnapi hatállyal?

Figyelt kérdés
[link]
2010. okt. 6. 21:04
 141/190 anonim ***** válasza:
27%
Az amit én használok Vigantol is rajta van a listán és már lassan 1éves a lányom amúgy mit okoz?
2010. okt. 7. 19:42
 142/190 anonim ***** válasza:
47%
Még semmit nem tudni."Állítólag" ebben a mennyiségben nem káros.De akkor miért vonták vissza elővigyázatosságból?
2010. okt. 7. 20:32
 143/190 anonim ***** válasza:
47%

Beszéltem a gyógyszerész barátnőmmel, azt mondta ne adjuk a babának,mindent visszahívtak tőlük előre láthatólag okt 20 után jön az új széria, hurrá:-(.

Mondjuk amugy sem adtam volna, várni kell, amíg nem lesz valami biztos, de ezek után nem tudom merem e adni neki az " új szériákat". Ki tuja az új széria, új e...

De ha meg nem kapja... na ez a sz@r helyzet

2010. okt. 7. 20:41
 144/190 anonim ***** válasza:
Én egy hete akartam venni, akkor ugye nem lehetett mert visszahívták. Ma reggel hívtak a patikából hogy megérkezett. Még a telefonban rákérdeztem, hogy tudnak-e erről a szennyező anyagos dologról valamit. Azt mondták nekem -nem biztos hogy el akarom hinni- hogy nem tudnak, de ez már új csomagolásban érkezett. valóban, a doboza is más, és már nem pipettás kiszerelés, hanem olyasmi mint pl a Béres cseppnek vagy a Cebion. Amúgy felhívtam a védőnőmet, pont a gyerekorvosnál volt, semmit nem hallottak róla természetesen ők sem, átküldtem ezt a linket és a határozatokat. Valami csak lesz.....
2010. okt. 7. 20:48
 145/190 A kérdező kommentje:

Ezt találtam:

[link]

De még mindig nem értem. Ha kivonják és nem adhatják ki a patikák, akkor azoknak akiknek van belőle miért nem kell visszavinni és miért adhatják továbbra is a gyerekeiknek?

2010. okt. 7. 20:54
 146/190 anonim ***** válasza:

Lányok! Kaptam választ az OGYI-tól!Csak nem tudtam idáig jönni, itt van a válasz:

Tisztelt......!

A Vigantol 20000 NE/ml belsőleges oldatos cseppek kivonásával feltett kérdésével kapcsolatban tájékoztatom, hogy az Országos Gyógyszerészeti Intézet OGYI/39207-5/2010 iktatószámú – a Vigantol 20 000 NE/ml belsőleges oldatos cseppek egyes tételeinek kivonásáról szóló - határozata a tegnapi napon kijavításra került, mivel az indokolás megfogalmazása félreérthető volt.

A Vigantol 20 000 NE/ml belsőleges oldatos cseppek (OGYI-T-1608/01) készítmény egyes gyártási tételeiben - amely tételek Magyarországon nem kerültek forgalomba - nyomnyi mennyiségű, a cseppentő gumi részéből kioldódott idegen anyagot mutattak ki, amely azonban nem jelent egészségügyi kockázatot.

Mivel ez a minőségi probléma fennállhat a határozatban felsorolt gyártási tételek esetében is - amelyek Magyarországon forgalomba kerültek -, ezért elővigyázatosságból, figyelembe véve a leginkább érintett korcsoportot is, rendelte el az OGYI a kivonást.

A kijavított határozatot honlapunkon is megjelentettük, és az alábbi linken olvasható:

[link]

Hangsúlyozzuk, hogy a minőségi eltérés egészségügyi kockázatot nem jelent, ezért a felhasználóknál lévő egységek tovább alkalmazhatók.

Üdvözlettel:

dr. Gara Annamária

2010. okt. 7. 21:18
 147/190 anonim ***** válasza:
100%
Mi betegség miatt ma voltunk dokinéninél. Rákérdeztem, ő mit tud. Az előttem lévő anyukától hallotta, felhívta a patikát és azt ajánlották, hogy NE adjuk a gyerekeknek. Írt fel helyette D3 tablettát.
2010. okt. 7. 21:24
 148/190 anonim ***** válasza:
47%
Remek.Azért én lehet veszek újat,ami nem gumicseppentős.
2010. okt. 7. 21:25
 149/190 anonim ***** válasza:
47%
Biztos velem van a baj, de mit javított ezen ki? Még mindig az van benne, hogy a készítmény megadott tételeiben. Nem az, hogy máshol találtak, és ezért ezt is bevonják, biztos, ami biztos alapon.
2010. okt. 7. 21:25
 150/190 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem sem nagyon változtatták meg.
2010. okt. 7. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!