Ez már beteges? Csinál ilyet rajtamkívül valaki?
Ha van otthon valami "hízlalóbb" kalóriadúsabb kaja,süti,pihepuha fehér kenyér,kalács,oldalas.(Nem saját háztartás,anyámék meg nagyon szeretik a hasukat) Abból eszek pár falatot,azaz beveszem a számba,megrágom,ügyelek hogy ne nyeljem le,majd kiköpöm és kiöblítem a számat.
Így érzem a finom ízeket de csak pár kcal csúszhat le a torkomon.
Tudom hogy be lehet építeni ezeket a napi étrendbe,de általában ezekkel az a baj hogy nem tudom belőni mennyi kalóriát tartalmaznak. Nameg más értékes tápanyagoktól vennék el a kalóriákat. Mert amúgy általában csirkemellet,zabkását,zöldségeket,tk kenyeret,csirkemellsonkát,túrót,cottage sajtot,joghurtot szoktam enni.
Így kezdődik az anorexia. Pontosabban ez már az egyik alfaja.
Vagy egyél ilyesmiket is, vagy ne, de ezt felejtsd el, mert előbb-utóbb minden kajával ezt fogod csinálni.
Hogy beteges-e? Igen.
Vagy szerinted normális ember "étkezik" így?
Ha szerinted ezek hizlalnak, és nem tudod beépíteni az étrendedbe, hogy ilyet egyél (tényleg egyél), akkor hozzá sem kell nyúlni. Ennyi önkontrollod lehetne. De ezt te nem tudod megtenni, mert a szervezeted vagy az agyad kívánja, ergo valami nincs rendben a fejecskédben.
Ez kérlek étkezési zavar, agolul chewing and spitting. Függsz az ételtől, vágysz rá, de közben meg félsz a hízástól. Ezek beteges gondolatok, igen.
Az a baj hogy keveset nem tudok, annyira etetik magukat ezek a dolgok,anyám meg persze heti 3x csinál sütit :/
Eszek rendesen,a napi normál 1300kcalomat,megeszem. Csak ezeket a kalóriadús kajákat köpdösöm ki.
Ha megennék egy szelet meggyes piskótát az kb 200kcal,abból már csirkemellből jól belaknék,egy szelet sütitől meg még éhesebb leszek.
Kaja kidobása nálam egyébként is "halálbüntetést" érdemel. Így meg már egy koldus se eheti meg. Fuj.
Igen, beteges, és nem csak étkezési zavar, hanem mentális és értékrendbeli probléma is.
A Földön évente sok ezer gyerek hal éhen, itt meg unatkozó, fogyimániás tinik szétköpdösik a kaját.
Már hogy a fenébe ne vágynék rá ha minden nap látom hogy anyámék sütizgetnek,ott van egy kib@szott tepsi süti mindíg az orrom előtt!A többiről már ne is beszéljek...
Én meg eszegetem a kis csésze soványtúrómat. :/
Könnyű annak aki külön háztartásban él!
És gondoltál már arra ha heti 3x csinál sütit akkor heti 1x ehetsz belőle 1 szeletet és nem fogsz meghízni?
Ha sokáig megvonod magadtól előbb utóbb bezabálsz belőle. Akkor mit csinálsz kihányod?
Figyelj, nem fogsz szétfolyni és 10 kilót hízni, ha megeszel 1-2 sütit, vagy oldalast. Vedd rá magad, és edd meg, mert ha most nem kezded el, akkor soha. Mégvalami: lehet, hogy pár kalória lecsúszik, mert megízleled, de arra nem gondolsz, micsoda egy pazarló vagy, hogy így köpdösöd a kukába az ételt? Más örülne, ha kapna.
"más értékes tápanyagoktól vennék el a kalóriákat" - ezt a dumát hogy imádom. Tudod mit? Edd az értékes tápanyagaid, de hozzá ne nyúlj anyukád főztjéhez, ha csak elpocsékolod. Ja, és keress fel egy szakembert, mielőtt még súlyosabban kijönne rajtad a táplálkozási zavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!