Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Más apukáknál is kiveri a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Más apukáknál is kiveri a biztosítékot?

Figyelt kérdés
Az exem teljesen sajátjának tekinti a közös gyerekünket,mert a jog erre lehetőséget ad neki. Percre pontosan betartatja a láthatást miközben az új lovagját próbálja elfogadtatni "apaként". Engem ez mélyen felháborít. Egy idegen férfi kotlátlanul foglalkozhat a gyerekemmel miközben tőlem tiltják és korlátoznak, számomra ez felfoghatatlan. Ügyvéd javasolta hogy éljek panasszal a bíróságnál, de mivel egy háztatásban élnek nem fognak ez ellen semmit sem tenni.

2018. nov. 12. 11:20
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/108 anonim ***** válasza:
32%
Igen, sok más apukánál is kiveri a biztosítékot, hogy válás után leginkább egyvalamihez van joga: fizetni a gyereke anyjának.
2018. nov. 12. 12:33
 12/108 A kérdező kommentje:

A feleségem már azért feljelentett a bíróságon, mert a gyereknek focimeccse volt a hétvégén és nem vittem vissza aznap a megbeszélt időben, de SMS küldtem. A válás után többször is előfordult, hogy a fiam felhívott, hogy semmi kedve nincs hazamenni és menjünk el gokartozni.

Az óriási különbség köztem és az exem között a nevelési módszerünk, én sokkal szabadabban nevelem a fiamat, nem korlátozom, nem zsarolom, csak annyit kérek tőle, hogy legyen őszinte velem. Nemrég nekiment a szomszéd autójának és meghúzta a fényezését, nem tudta mit csináljon, engem hívott fel és nem az anyját. Persze ilyenkor lehet mondani, hogy tudta nem fogok vele balhézni, de akkor is sokat elmond a viszonyunkról.

2018. nov. 12. 12:33
 13/108 anonim ***** válasza:
59%

Látod, ott rontod el, hogy az anyjával csatározol, eszköznek tekinted a gyereket, és utàna csodálkozol, hogy ez van.

Te bármikor beadhattad volna a kérelmet a közös felügyeletre, de nem tetted. Ezt csak nagyon indokolt esetben nem engedi meg a bíróság.

Abba pedig nyugodj bele, hogy szoros kapcsolatban lesz az exed párjával, hisz együtt laknak. A nevelőapja, akár tetszik neked, akár nem.

Kicsit higgadj vissza, mert a gyűlölködéssel csak elmarod a fiad is.

Arra pedig sose vegyél mérget, hogy 14 évesen veled akar élni. Mivel tudsz többet nyújtani, mint egy teljes család, anyával és apával?

2018. nov. 12. 12:38
 14/108 anonim ***** válasza:
35%
Nyugi ha 18 lesz ott hagyja anyucit a fenébe..
2018. nov. 12. 12:40
 15/108 A kérdező kommentje:

"13" válaszolva....

Te teljesen el vagy tévedve. Egy férfi hiába nyújt be kérelmet közös felügyeletre ha anyuka nem egyezik bele, pont ezzel van a probléma. Olyan szinten egyoldalú a bírói gyakorlat, hogy ha nincs közös megegyezés akkor anyuka úgy zsarolja a másik felet ahogy csak akarja. Hiába nyújtasz be kérelmet az állapot megváltoztatására, simán elutasítják. Ha a gyerek eléri a 14 éves kort akkor az ő szava döntő, az ügyvéd ennyit mondott.12 éves kortól is kezdeményezhetnénk, de ott még nem feltétlenül veszik figyelemebe a gyerek döntését.

2018. nov. 12. 12:54
 16/108 anonim ***** válasza:
68%

Biztos véletlen váltatok el, nem?!? Ugyanmár...

Én is így nőttem fel gyerekként, és az ilyen felesleges hercehurcák sokkal jobban kikészítik a gyereket, hidd el. (Gondolom nem akarod, hogy kesőbb gyakori kérdéseken töltse a felesleges idejét. Naugye.)

Van rá bizonyítékod vagy hangfelvételed, hogy telebeszélik a fejét? Aligha hiszem. Ez csak szimpla spekuláció. Nyilván nem jó nézni neked, hogy anyuka továbblépett rajtad és az elrontott életeteken, de ne nehezítsétek a gyerek dolgát feleslegesen,

mert az lesz a vége, hogy amint lehetősége lesz, lelép anyától (ez neked ugye jó, mert ezt akarod), de ne hogy azt hidd, hogy hozzád fog menni, hanem mindkettőtöktől menekülni akar majd.

A magyar rendszer bármilyen pontjáról felesleges akármilyen vitát is rendezni, lényegtelen hogy jog, oktatás vagy akármi. Ez van, ezt kell elfogadni jelenleg...

2018. nov. 12. 13:04
 17/108 anonim ***** válasza:
86%

Én azért kiváncsi lennék a masik oldalra is...

Én nő vagyok, elmondom miket hallok vissza az exemtől:

"Elvette tőlem a gyerekeket" = mikor mar külön éltünk de egy fedél alatt, a gyerekeknek(!) irogatott hogy költözzenek el velem...

"Kisajátitja a gyerekeket" = gyerektartást mer kérni (és ezt le is írta)

"Ellenem neveli" = a szakértő szerint senki sem neveli ellene!

Egyszerűen tele volt/van rosszindulattal, mert a sorozatos megcsalasai után vettem a bátorságot és le mertem lépni majd új életet kezdtem....

Amúgy az én exem kb semennyit se foglalkozott a gyerekekkel pedig otthonról dolgozott ő is én is... 7 éves volt a második gyerek mikor előszőr(!) életében mesét olvasott. A tarsasokat sokáig utálta...néha fociztak v évi 2-3x bicajoztak.

Ezt csak azért irtam le mert ő is sikit, hogy kevés a 2hetente....amikor én kértem hogy azon felül vigye, akkor mindjárt nem kellett merthogy vannak nagyszülők is... most hogy lett ítélet (félidőért pedalozott de a gyerekek meghallgatása alapján ezt a gyerekek nem akarták), kéthetente, most azt mondta nekik hogy nem muszáj menniük még ennyit se ?!

2018. nov. 12. 13:05
 18/108 anonim ***** válasza:
46%
Ott rontjátok el, hogy egymással csatáztok. Felnőtt emberek vagytok, van egy közös gyereketek, az ő érdekében rendezni kell köztetek a kapcsolatot. Annak meg örülj, ha a volt feleséged új pasija elfogadja a gyereked, talán még szereti is. Jobban örülnél, ha megkeserítené a fiad életét? Csak a gyereket sajnálom, felelőtlen szülők vagytok, merő önzőségből rángatjátok/nátok szerencsétlent. Ha majd pszichológushoz kell hordani, akkor is egymásra fogtok mutogatni. Én rettenetes körülmények között váltam el, mégis rendeztem a viszonyom az apjával a fiam érdekében. Nőljetek már fel!
2018. nov. 12. 13:13
 19/108 anonim ***** válasza:
77%
Közben irtal kérdező. Azért nem ítélnek (és sztem jogosan!) közös felügyeletet, mert ahhoz annak megfelelő közös kommunikació és "baráti" viszony szükséges!! Nekünk megmondta a biró, ha nem is beszélünk egymással nincs közös felügyelet. Ahhoz együttműködés kell ami nálatok sincs!
2018. nov. 12. 13:13
 20/108 anonim ***** válasza:
77%

Igen, más apukánál is biztos kiveri, de nekem a 12 éves fiamnak esze ágában sincs az új páromat apjának hívni, hisz 2 hetente hétvégén valóban az apjánál van. Ha már nagy volt, mikor elváltatok, akkor a te fiad is elég nagy ahhoz, hogy el tudja dönteni, hogy kit hív apának.

Ja és nekem a volt férjem beadta a gyerekújraelhelyezési pert májusban és ez nagyon megviseli a fiamat, mert mi már 9 éve elváltunk és most nem tetszik neki az a feszültség, ami valószínűleg nálatok is van. 12 éves és meg fogja hallgatni a Bírósági szakértő. 1 már meghallgatta, aki megállapította, hogy az anyjához ragaszkodik legjobban (vagyis hozzám) és szereti a 2 éves féltestvérét is, de ez ellen is fellebbezett az apja, hogy szerinte ez nem igaz. Úgyhogy ez a huzavona megviseli a gyerekeket, ahogy én a saját nagyfiamon is látom, ezért iskolapszichológusra is kötelezték az idén emiatt.

Próbálj meg a saját sérelmeden túllépni és valóban úgy cselekedni és beszélni, ami a gyereked lelkének is a legjobb.

2018. nov. 12. 13:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!