Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Más apukáknál is kiveri a biztosítékot?
A feleségem már azért feljelentett a bíróságon, mert a gyereknek focimeccse volt a hétvégén és nem vittem vissza aznap a megbeszélt időben, de SMS küldtem. A válás után többször is előfordult, hogy a fiam felhívott, hogy semmi kedve nincs hazamenni és menjünk el gokartozni.
Az óriási különbség köztem és az exem között a nevelési módszerünk, én sokkal szabadabban nevelem a fiamat, nem korlátozom, nem zsarolom, csak annyit kérek tőle, hogy legyen őszinte velem. Nemrég nekiment a szomszéd autójának és meghúzta a fényezését, nem tudta mit csináljon, engem hívott fel és nem az anyját. Persze ilyenkor lehet mondani, hogy tudta nem fogok vele balhézni, de akkor is sokat elmond a viszonyunkról.
Látod, ott rontod el, hogy az anyjával csatározol, eszköznek tekinted a gyereket, és utàna csodálkozol, hogy ez van.
Te bármikor beadhattad volna a kérelmet a közös felügyeletre, de nem tetted. Ezt csak nagyon indokolt esetben nem engedi meg a bíróság.
Abba pedig nyugodj bele, hogy szoros kapcsolatban lesz az exed párjával, hisz együtt laknak. A nevelőapja, akár tetszik neked, akár nem.
Kicsit higgadj vissza, mert a gyűlölködéssel csak elmarod a fiad is.
Arra pedig sose vegyél mérget, hogy 14 évesen veled akar élni. Mivel tudsz többet nyújtani, mint egy teljes család, anyával és apával?
"13" válaszolva....
Te teljesen el vagy tévedve. Egy férfi hiába nyújt be kérelmet közös felügyeletre ha anyuka nem egyezik bele, pont ezzel van a probléma. Olyan szinten egyoldalú a bírói gyakorlat, hogy ha nincs közös megegyezés akkor anyuka úgy zsarolja a másik felet ahogy csak akarja. Hiába nyújtasz be kérelmet az állapot megváltoztatására, simán elutasítják. Ha a gyerek eléri a 14 éves kort akkor az ő szava döntő, az ügyvéd ennyit mondott.12 éves kortól is kezdeményezhetnénk, de ott még nem feltétlenül veszik figyelemebe a gyerek döntését.
Biztos véletlen váltatok el, nem?!? Ugyanmár...
Én is így nőttem fel gyerekként, és az ilyen felesleges hercehurcák sokkal jobban kikészítik a gyereket, hidd el. (Gondolom nem akarod, hogy kesőbb gyakori kérdéseken töltse a felesleges idejét. Naugye.)
Van rá bizonyítékod vagy hangfelvételed, hogy telebeszélik a fejét? Aligha hiszem. Ez csak szimpla spekuláció. Nyilván nem jó nézni neked, hogy anyuka továbblépett rajtad és az elrontott életeteken, de ne nehezítsétek a gyerek dolgát feleslegesen,
mert az lesz a vége, hogy amint lehetősége lesz, lelép anyától (ez neked ugye jó, mert ezt akarod), de ne hogy azt hidd, hogy hozzád fog menni, hanem mindkettőtöktől menekülni akar majd.
A magyar rendszer bármilyen pontjáról felesleges akármilyen vitát is rendezni, lényegtelen hogy jog, oktatás vagy akármi. Ez van, ezt kell elfogadni jelenleg...
Én azért kiváncsi lennék a masik oldalra is...
Én nő vagyok, elmondom miket hallok vissza az exemtől:
"Elvette tőlem a gyerekeket" = mikor mar külön éltünk de egy fedél alatt, a gyerekeknek(!) irogatott hogy költözzenek el velem...
"Kisajátitja a gyerekeket" = gyerektartást mer kérni (és ezt le is írta)
"Ellenem neveli" = a szakértő szerint senki sem neveli ellene!
Egyszerűen tele volt/van rosszindulattal, mert a sorozatos megcsalasai után vettem a bátorságot és le mertem lépni majd új életet kezdtem....
Amúgy az én exem kb semennyit se foglalkozott a gyerekekkel pedig otthonról dolgozott ő is én is... 7 éves volt a második gyerek mikor előszőr(!) életében mesét olvasott. A tarsasokat sokáig utálta...néha fociztak v évi 2-3x bicajoztak.
Ezt csak azért irtam le mert ő is sikit, hogy kevés a 2hetente....amikor én kértem hogy azon felül vigye, akkor mindjárt nem kellett merthogy vannak nagyszülők is... most hogy lett ítélet (félidőért pedalozott de a gyerekek meghallgatása alapján ezt a gyerekek nem akarták), kéthetente, most azt mondta nekik hogy nem muszáj menniük még ennyit se ?!
Igen, más apukánál is biztos kiveri, de nekem a 12 éves fiamnak esze ágában sincs az új páromat apjának hívni, hisz 2 hetente hétvégén valóban az apjánál van. Ha már nagy volt, mikor elváltatok, akkor a te fiad is elég nagy ahhoz, hogy el tudja dönteni, hogy kit hív apának.
Ja és nekem a volt férjem beadta a gyerekújraelhelyezési pert májusban és ez nagyon megviseli a fiamat, mert mi már 9 éve elváltunk és most nem tetszik neki az a feszültség, ami valószínűleg nálatok is van. 12 éves és meg fogja hallgatni a Bírósági szakértő. 1 már meghallgatta, aki megállapította, hogy az anyjához ragaszkodik legjobban (vagyis hozzám) és szereti a 2 éves féltestvérét is, de ez ellen is fellebbezett az apja, hogy szerinte ez nem igaz. Úgyhogy ez a huzavona megviseli a gyerekeket, ahogy én a saját nagyfiamon is látom, ezért iskolapszichológusra is kötelezték az idén emiatt.
Próbálj meg a saját sérelmeden túllépni és valóban úgy cselekedni és beszélni, ami a gyereked lelkének is a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!