Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Más apukáknál is kiveri a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Más apukáknál is kiveri a biztosítékot?

Figyelt kérdés
Az exem teljesen sajátjának tekinti a közös gyerekünket,mert a jog erre lehetőséget ad neki. Percre pontosan betartatja a láthatást miközben az új lovagját próbálja elfogadtatni "apaként". Engem ez mélyen felháborít. Egy idegen férfi kotlátlanul foglalkozhat a gyerekemmel miközben tőlem tiltják és korlátoznak, számomra ez felfoghatatlan. Ügyvéd javasolta hogy éljek panasszal a bíróságnál, de mivel egy háztatásban élnek nem fognak ez ellen semmit sem tenni.

2018. nov. 12. 11:20
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/108 anonim ***** válasza:
50%

És most milyen megoldást szeretnél? Hogy az exed éljen cölibátusban, vagy hogy az élettársa xarjon a gyerekedre? De őszintén érdekel.

Annak valószínűleg oka van, ha a láthatást ennyire szigorúan veszi. Ez nem az új pasija miatt alakult így, ez egész biztos.

Neked mitől lenne jobb, ha össze-vissza viheted el? Vagy mivel árt neked, ha pontosan tudni akarja, hogy mikor viszed el és mikor ér haza?

2018. nov. 12. 11:34
 2/108 anonim ***** válasza:
72%

Abban nem látok rosszat, hogy új párját próbálja elfogadtatni a gyerekekkel. Ez mindenki közös érdeke. Az természetes, hogy aki együtt lakik a gyerekeddel, az korlátlan időt tud velük tölteni.

Az tény, hogy te viszont kiszolgáltatott helyzetben vagy. Normális anya a láthatáson kívül is engedné az apjukhoz a gyerekeket, ha az apa szívesen fogadja őket és a gyerekek is jól érzik magukat. Ráadásul, ha egy apa szereti a gyerekét, akkor a volt feleség hatékonyan tudja zsarolni vele.

2018. nov. 12. 11:37
 3/108 A kérdező kommentje:
Annak a férfinak semmi köze sincs a gyerekhez, és nem az apja. A magyar jogrend egy vicc, nem egyformán kezeli a szülőket és ha egy anya úgy dönt, hogy nála legyen a gyerek az apa teljesen tehetetlen. Külföldön(ausztria, németország) egészen más a gyakorlat, ott kötelezik a szülőket a megállapodásra és nem kizárólag a nők érdekeit veszik alapul. Ennyi erővel kötelezhetnék az új apukát arra, hogy a láthatásnak megfelelően szálljon be a gyerek letartásába és fizessen GYT ő is. Ezt nem azért írtam, mert azt akarom hogy bármit is fizessen, de ne legyen apja a gyereknek, mert nem az a feladata. Odamegy a gyerek edzésére és nyájasan bemutatkozik a többi szülőnek mint nevelőapa, miközben soha senki nem hatalmazta fel ezzel.
2018. nov. 12. 11:43
 4/108 A kérdező kommentje:
"2" válaszolva, pontosan ez történik. A gyereket szándékosan ellenem nevelik, és sajnos ez ellen nem tehetek semmit. Most fog középiskolába menni és a város másik végében néztek iskolát és egyben bejelentette, hogy költöznek is 35km távolabb mint ahol most élünk az agglomerációba. Elképesztőnek tartom, hogy mindösszesen annyi kötelezettsége van, hogy ezt bejelenti nekem, semmi beleszólásom nincs. Megpróbáltam leülni a fiammal és megbeszélni a helyzetet, de az idő ellenem dolgozik. 14 évesen már dönthet kivel akar együtt élni ha jól tudom, de az még bő 2 év.
2018. nov. 12. 11:49
 5/108 anonim ***** válasza:
29%
Én úgy tudom hogyha elköltözik az anyuka neki kell biztosítani a láthatást. Szóval neki kell állnia az utazással járó költségeket.
2018. nov. 12. 12:05
 6/108 anonim ***** válasza:
52%
Bizony kiverheti a biztosítékot.Bátyám most ugyanebben a helyzetben van és kiborult multkor is emiatt.A gond akkor van,ha nagyon rosszban mennek szét a felek,mert a feleség hajlamos ezzel büntetni,az ász az ő kezében van.Annyit tudok erre mondani,hogy megkell próbálni egy jobb viszonyt ápolni a feleséggel,hogy " megenyhüljön".Illetve ha a gyerek több időt szeretne veled tölteni,akkor az anyucinak ezt engedni kellene,márcsak azért is hogy a gyereknek ne tegyen rosszat.Tesóm multkor arra ment haza,hogy a fiai nevén szólították.Erre a tesóm megkérdezte tőlük,hogy miért szólítják a nevén,válasz: hát mert már az anyjuk új hapsiját szólítják apának.Tesóm toporzékolt és nagyon sajnálom,hogy így történt Veled is.Ráadásul ott azért váltak mert az asszony ment félre.
2018. nov. 12. 12:06
 7/108 anonim ***** válasza:
52%
Nem tudom,hogy te eddig mennyit foglalkoztál a gyerekekkel,mármint a válás előtt? Az a tapasztalat a férfiak nem igazán veszik ki a részüket a gyereknevelésből(tisztelet a kivételnek).Én elképzelhetőnek tartom,hogy téged ez eddig annyira nem izgatott. Csak most szembesültél vele,hogy a volt feleség új párja akár a helyedbe léphet. Szerintem egy 14 éves gyereket már nem lehet úgy megvezetni.Ha eddig jó apa voltál nem fogja elfeljteni,az új férfit sosem fogja apjaként szeretni. 14 évesen már elég intelligens,szóval,ha szeret téged biztosan fog rendszeresen járni hozzád is és nem tudja megszédíteni egy idegen férfi..
2018. nov. 12. 12:18
 8/108 anonim ***** válasza:
52%

Tehát most 12 éves.

Nem tudjuk, hány éve váltatok el. Ha mondjuk 1-2 éve, akkor 10-11 éves koráig veled élt. Ennek azért nyoma van.

Vedd számításba, hogy a te helyzetednek is vannak előnyei. Pl. nem kell a napi csatákat megvívni a gyerekkel (tanuld meg a leckédet; ne számítógépezz késő éjjelig; vegyél sapkát, mert megfázol; tarts rendet a szobádban; ne hagyd morzsásan az étkezőasztalt; ne menj be cipővel a szobába stb. stb.). A kamaszkori lázadás nagyrészt feleségednél és új párjánál fog lecsapódni, akkor különösen fontossá válhatsz a gyerek számára (pláne, ha fiúról van szó). Ezzel okosan élhetsz, de ne élj vissza, különösen azért ne, mert ha mindent megengedsz neki, azzal te sem a gyerek javát szolgálod.

A másik férfiban ne ellenséget láss. Jó esetben talán nyugtatólag fog hatni a feleségedre, és akkor talán nem akar a gyerekkel ellened harcolni.

2018. nov. 12. 12:18
 9/108 A kérdező kommentje:

"6" válaszolva....

Ugyanez van nálunk is, de a fiam nem hajlandó még a másik férfit apjának szólítani, de az exem apának szólítja. Szerencsére már van elég idős ahhoz, hogy nem dől be ennek a trükknek. Szerencsére sikerült vele megértetnem, hogy soha nem hagytam volna el őt és hogy addig fogok küzdeni érte amíg csak lehetőségem van rá. Az sem mellékes, hogy nem véletlenül akarják átvinni másik suliba, mert ha már ott beilleszkedik, akkor sokkal nehezebben fog visszajönni a régi környezetébe, ezért is erőlteti az anyja.

Nagyon értelmes a fiam, okos is, simán felveszik bármelyik jobb középiskolába, azért nem akarja hogy ott maradjon ahol idáig tanult és ahol a barátai vannak, mert akkor 14 éves koráig maradna és utána pontosan tudná, hogy nálam akarna maradni.

Nem akarok jóba lenni az anyjával, csak annyit beszélek vele amennyit muszáj. A viszonyunk a lehető legrosszabb és nem akarok vele foglalkozni,mert nem bízom benne, egy álszent liba.

2018. nov. 12. 12:24
 10/108 anonim ***** válasza:
43%
Nem tudod valahogy elperelni tőle? Néha szokott sikerülni. Gyűjts bizonyítékot, hogy ellened hangolják. De amúgy szerintem is undorító, hogy bármilyen aljadek is egy anya, mindig ő van előnyben ilyen helyzetben. 26/N
2018. nov. 12. 12:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!