Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Pàromnak van egy lànya előző kapcsolatból,nekem kell valamit fizetnem ?
Parom elvesztette a munkájàt, nincs jövedelme,és most az exnej ide hozta a gyereket,hogy legyen nálunk majd meg stb.
Mikor jelenleg páromnak is én segítek mert amit kap nem elég semmire sem, nem fogok egy idegen gyereket is eltartani,Nemtudom Mit kèpzel ez a nő.Nekem is rossz ez nyilván jobb volt két keresetből élni .....
60
Ebben a korosztályban már akinek nincs gyereke nagyon ritka.
#55 vagyok
Végigolvastam az egészet, mielőtt írtam. Tudom, hogy nem konkrétan a kérdésedre válaszoltam, de egyébként nem, nem kell fizetned semmit.
Inkább érzelmi oldalról közelítettem, mint elvált szülő. (Bár én el tudom tartani a gyerekem szerencsére akkor is, ha épp pár hónapig nincs munkám.)
Értem, hogy eleinte kedves voltál a gyerekkel, de mivel az anyja beszólt, ezért már nem. De erről tehet a gyerek? Nyilván anyukának is fel kéne fognia, hogy te együtt élsz a volt férjével, tetszik nem tetszik és jelen vagy a gyerek életében is. Viszont arra már nem tudsz hatni, hogy anyuka hogyan viselkedik.
Nem tudom pontosan mit takar amúgy a ruha, meg a játékok. Vagy hosszútávon lakik veletek a gyerek? Mert akkor el kell gondolkodnod, hogy neked ez így megfelel-e . Ki tudja a párod meddig nem talál munkát.
Igazából az #57el értek egyet, nagyon találóan megfogalmazta több oldalról is a kérdést.
Én még mindig nem értem ezt a vergődést.
Nem finanszírozd a kölykét mert nem a te feladatod.
Nem családtag, nem a te gyereked, semmi közöd hozzá.
Ha exanyuci odamegy, akkor nem engeded be. Ennyi.
A kedves "párod" meg oldja meg a kölyke pénzelését egyedül.
Nem értem az ide böfögőket , milyen "egy család" meg "erre sem vagy alkalmas"???!
Itt nincs EGY CSALÁD. Adott egy félnyomorék elvált apuci akinek van egy kölyke. Akit pénzelni kell mivel az övé. Most elapadt a pénzcsap és sajnálni kéne ??!
És adott egy exanyuci aki jogosan követeli a gyerektartást. Ha tetszik ha nem.
És a kérdező is adott akinek ez a pasi volt a legjobb választása.
Annyira tiszta a szitu mint a nap. Nem értem mit nem értesz kérdező!
Vagy sajnáljunk, támogassunk morálisan vagy mit akarsz!?!
62
Nem tehet róla a gyerek,de ha az anyja ezt mondta h nincs hozzá semmi közöm muszáj ezt tiszteletben tartanom.
Nem lakik velünk, másik településen jár iskolába stb. De amikor itt volt és szükség volt rá kapott tőlem ruhákat ,játékokat nem vettem végül de azt is szerette volna.
Csak már párom is kivan emiatt ,amíg volt pénze addig volt jó apa amikor már nincs pénze nemtud tejelni, akkor nemjó apa?!
Mert most kvázi ez van.
64
Igazából Nemtudom magam sem talán olyanok válaszát vártam aki ebben a helyzetben volt/van.
Ma már annyi az elvált ember,mozaik kapcsolat stb,hogy gondoltam másnak is van tapasztalata ebben.
#57 vagyok, és mindkét oldalon álltam már. Voltam párja kétgyerekes elvált apának, és volt hogy fizettem helyette gyerektartást pár hónapig, pedig exnej - akkor még - hasonlóképp állt hozzám, mint amit te leírtál.
Most pedig magam vagyok kétgyerekes elvált nő, ahol a gyerekek apja szintén rokkant, tehát ő sem a magas tartásdíjról híres.
Hogy én hogy oldom meg ezt az egészet (nem, nem jelentem fel, nem zsarolom, nem zaklatom), az egyedi. De épp eleget voltam mostohaanya ahhoz, eleget láttam szenvedni az -esemet is, meg a gyerekeit is ahhoz, hogy tudjam, milyen ne akarjak lenni, ha egyszer belőlem válik exnej.
Aki a másik ember gyerekére "kölyökként" utal, (az egyik hozzászóló), az nekem akkor se kéne, ha nem lenne gyerekem, mert a macskàm se bíznám rá jó szívvel.
Kérdező, összefoglalom neked mert látom nem tudsz leállni a vergődéssel.
1-A gyerektartást akkor is fizetni kell, ha apucinak nincs bevétele,ergo exanyucit rohadtul nem érdekli mert a gyereknek enni kell adni és JOGOSAN követeli .
2-Neked NEM FELADATOD pénzelni a kölykét.
3-Ha nem tetszik a helyzet , elküldheted apucit anyucistól, kölyköstől
4-Aki elvált gyerekes pasival kezed exanyucival az kerülhet ilyen helyzetbe.
5-Még mindig nem értem mit akarsz. Savazzuk kicsit exanyucit? Vagy téged dícsérjünk kicsit? Vagy sajnáljunk?!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!