Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Pàromnak van egy lànya előző...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Pàromnak van egy lànya előző kapcsolatból,nekem kell valamit fizetnem ?

Figyelt kérdés

Parom elvesztette a munkájàt, nincs jövedelme,és most az exnej ide hozta a gyereket,hogy legyen nálunk majd meg stb.

Mikor jelenleg páromnak is én segítek mert amit kap nem elég semmire sem, nem fogok egy idegen gyereket is eltartani,Nemtudom Mit kèpzel ez a nő.Nekem is rossz ez nyilván jobb volt két keresetből élni .....

2020. júl. 29. 09:24
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/170 A kérdező kommentje:

48

Ha lenne miből és nem így állna hozzá az ex adnék lehet. De nekem sincs csak a saját fizetésem és be kell osztanom.

Valahogy a való életben nem làtom, hogy mindenki ennyire jólelkű lenne,hogy mindenét oda adja egy gyereknek akihez nincs köze.

Persze nagyon rossz páromnak,hogy segítem.... ez egyeseknek semmi az az ő dolguk én tudom mik az anyagi lehetősègeim és ahhoz mérten támogatom is páromat.

2020. júl. 29. 11:30
 52/170 anonim ***** válasza:
61%
49 A gyerek anyja az vastagon le.arja dolgozik-e a párod. Neki a gyerektartás kell, ami jogos. Ha munka nélkül is elő tudja teremteni a pénzt, majd nem fogja érdekelni, hogy miért nem dolgozik. Tehát a két helyzetet ne hasonlítgasd össze, mert semmi köze nincs egymáshoz.
2020. júl. 29. 11:32
 53/170 anonim ***** válasza:
20%

*Valahogy a való életben nem làtom, hogy mindenki ennyire jólelkű lenne,hogy mindenét oda adja egy gyereknek akihez nincs köze.

És mégis vannak, rajtam kívül is sokan akik megteszik. Nem én vagyok az egyedüli. Azok teszik meg akik nők és jövendőbeli anyák-kivétel nélkül.

Te nem.

2020. júl. 29. 11:34
 54/170 A kérdező kommentje:

53

Mindenkinek a saját gyereke az első és nem másé! Szval anyàk esetén ez főleg nem igaz. Mindegyik a saját érdekét nézné nem az exét.

52

De ugyanaz a munkanélküli az munkanélküli legyen az nő vagy férfi vagy akárki. És sajnos akárki kerülhet ilyen helyzetbe. Ő is ismeri együtt voltak èvekig tudja,hogy nem egy link alak csak egyszerűen a nincsből nem tud adni.

Már úgy vagyok vele ha megint idejön az exe és balhézni fog nem engedem be a házamba.

2020. júl. 29. 11:40
 55/170 anonim ***** válasza:
15%
Szerintem a legnagyobb baj az, hogy te a volt feleség elleni gyűlöleted a gyerekre vetíted ki. Szerinted az a gyerek tehet valamiről? Ő szívja a legnagyobbat, hogy ilyenek a szülei,meg rakosgatják ide-oda, hogy most nekem éppen nincs pénzem. Szuper lehet a gyereknek, hogy folyamatosan azt érzi, hogy útban van :( Én inkább lennék egyedül 300km-re, mint ez. És itt nem az anyagiakról van szó
2020. júl. 29. 11:55
 56/170 A kérdező kommentje:

55

Olvass vissza leirtam. Amikor a gyerek kicsit is megkedvelt ,szíves rajzot csinált nekem,akkor az anyukája közölte hogy semmi közöm hozzá ne anyáskodjak vele stb.

Én ezt elfogadtam mert így igaz, de tudod a pénzem az mégis jólenne nekik,az nem büdös?

Meg tényleg az az igazság,megvagyok anyagilag nem szorulok rá senkire ,páromat is támogatom de ezt a plusz kiadást Nemtudom már bevállalni tőle.

2020. júl. 29. 12:02
 57/170 anonim ***** válasza:
22%

Vannak itt bajok bőven.

A "nincs közöm a más gyerekéhez" hozzáállás már eleve lehetetlenné teszi, hogy valaha is családként funkcionáljatok. Az nem egy idegen gyerek, hanem a párodhoz tartozik, egy életen át. Akinek ez nem érthető, vagy zavaró tényező, az valóban jobb, ha nem kezd olyannal, akinek gyereke van, mert borítékolva van az állandó feszültség emiatt.

Viszont. Anyagilag első sorban a párod, a vér szerinti szülő tartozik felelősséggel a gyerekéért, és még ha segítesz is egy-egy nehezebb helyzetben, de emberileg semmiképpen nem elvárható, hogy folyamatosan te oldd meg az ő anyagi gondjaikat. Neki ez egyébként kötelessége is, és ha hamarosan nem kezd valamit magával, akkor számítani lehet rá, hogy búcsút mondhat az autójának. Tartásdíj ügyileg eléggé zéró tolerancia van, ha az anya feljelenti, akkor behajtják rajta, akár utólagosan is, kamatos kamattal. (Megtörtént eset, hogy a 180 ezer forintnyi elmaradt tartásdíjból 2-3 év alatt másfél millió lett, és ahogy az apa munkát talált el is kezdték vonni tőle szépen, minden hónapban ugrott a fizetése egyharmada, és csak azért nem a fele, mert volt még két kiskorúja a saját háztartásában. Mellé levetették az autója rendszámát. Eladni nem tudták, de ott rohadt el az udvaron, mert a tartozás elfogyásáig nem tették rá a rendszámot vissza.)

A "nincs pénzem, nem tudok fizetni" gyerek kapcsán amúgy sem egy jó kifogás. Jelen helyzetben az sem normális, hogy a párodat te tartod el, de neki meg felelőssége van, tehát nagyon gyorsan össze kéne, hogy kapja magát. A gyerek anyja lehetne megértőbb (ha együtt élnének is alakulhatna úgy, hogy az apa nem tud annyit hazaadni egy rövid ideig, főleg, ha eddig rendesen fizetett), de az alapján, ahogy hozzátok áll, ez nem valószínű. Róla is van véleményem, szerencsétlen gyerek jól beleszületett a jóba.

Szóval itt nagyjából senki nem úgy áll hozzá, ahogy kellene, a gyerek sem érdekel senkit, mindenhol csak nyűg, akire költeni kell. Mondjuk ahhoz, hogy a helyzet így alakult, valóban a kérdezőnek van a legkevesebb köze. Ha mindent beáldozol, és fizetsz mindenkinek mindent, akkor nyilvánvalóan balek vagy, de legalább te figyelembe veszed a gyerek érdekeit. Ha nem fizetsz, az is érthető, de a "mi közöm nekem ehhez"-mentalitásból elég sok minden következik a kapcsolatodra nézve. (Nekem biztos nem kellene olyan pár, aki ilyen szinten közönyös tud lenni a gyerekemmel kapcsolatban.) Ha kiosztanád igazi-anyut, meg a párodat, hogy váljanak már valódi szülővé, akkor viszont maximálisan igazad lenne. Szóval én a helyedben ultimátumot adnék. Segítek x hónapig, utána oldják meg, mert nem vagy fejőstehén.

2020. júl. 29. 12:07
 58/170 A kérdező kommentje:

57

Neked is leirom,én nem úgy álltam hozzá. A gyerek anyukája kikérte magának o mondta ezt hogy semmi közöm hozzá az ő lanya és ne anyáskodjak. Én ezt tudomásul vettem. Azóta állok így hozzá.

Egyébként ez tényleg csak a pénzről szól,mert előtte 1-2 kisebb vita ha volt mióta párom nemtud fizetni, azóta napi szinten megy a balhé vagy idejön vagy messengeren páromnak.

Ha elveszik az autót akkor ha talàl állást sem tud elmenni mert mivel. Itt az autó alap, napi 4-5 buszjárat megy csak.De jóindulattal 300ezret ér a kocsi kb.

Akkor max helyben mehetne el dolgozni, de a polgármesterrel már beszéltünk és nem tudott segíteni munkaügyben.

Páromnak is rossz ez,nem egy munkakerülő alkoholista,előző munkahelyéről is kiváló ajánlást írtak róla ,csak nem kell sehova.

2020. júl. 29. 12:15
 59/170 A kérdező kommentje:

Nem is tudnám már bevàllalni azt a plusz kiadást írtam is.

Az is lehet ha én jómódúbb lennék másképp állnék hozzà, de így nem.

2020. júl. 29. 12:17
 60/170 anonim ***** válasza:
96%
Ezért nem szabad kezdeni elvált, pláne gyerekes palikkal.
2020. júl. 29. 12:23
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!