Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Követelheti hogy kijelentkezzek a házból?
Feleségemmel szét mentünk. Válás be van adva jelenleg még sehol nem tart. Mai napon kaptam egy papírt a kormányhivataltől hogy jelentkezzek ki a házból. Ő ezt megteheti?
Házasság alatt felvett hitelek az én nevemen vannak, ő ebből semmit nem fizet nekem, pedig van ebből 2 hitel amit a házra mint jelzálog vettem fel.
Sajnos baleset miatt most táppénzen vagyok, így januárban 1 napot se tudtam dolgozni. Olyan összegű gyerektartást kér plusz hogy fizessem a hiteleket egyedül amit eddig is tettem, hogy most nem tudom mit fizessek ki és miből éljek meg, mert konkrétan semmire nem elég.
Mi tevő legyek?
Kié a ház? A házasság alatt felvett hitelekből vettétek a házat, vagy a ház megvolt korábban és a hiteleknél fedezetként szolgál?
Egyébként meg konzultálj ügyvéddel, mert láthatóan csúnya és hosszan elhúzódó válás elé nézel.
Senki nem köteles más házának a hitelét fizetni. Ha pedig közös a ház és közös a hitel, akkor közösen kell fizetni is.
A gyerektartást pedig a bíróság dönti el.
A kormáynhivatali papíron mi szerepel? Miért kell kijelentkezni? Mi a szankció? Szokott lenni indoklás. El kell olvasni.
Teljesen mindegy kie a haz a hitel szempontjabol. A hazassag alatt felvett hitel kozos. A penzt egyutt koltottetek el, vagyonkozossegben. Tehat annak a felet a feleseg fizeti.
Ha a hazat hazassag alatt vettetek kulonvagyon nelkul akkor az is felesben szamit. Ha hazassag elott akkor meg kell vizsgalni ki mennyit rakott bele.
Ne legyen idiota, ne hagyd magad kisemmizni.
Keress ugyvedet
Hivatalosan a hitel közös ha házasság után lett felvéve.
Viszont a te neveden van, és a bankot csak ez érdekli.
Nagyon nem értek hozzá, de ha elköltözöl, és fizeted a hitelt, egyedül, annak legyen nyoma, hogy honnantól fizetted egyedül. Mert a válóperen ez még érdekes lehet.
Ha házasok voltatok, akkor a házban tuti van tulajdonrészed, mert a házasság után történt összes felújítás, bővítés és az utólag beépített összes gép és bútornak a fele a te tulajdonod. Van tulajdonod a házban akkor is ha nincs a neveden és jogod arra, hogy ott lakjál. Kérdezzél meg egy ügyvédet!!!
Amíg a nejed nem fizet ki Téged az utolsó forintig vagy nem számoljátok el a tartozást GYT fejében addig ne írjál alá semmit. Gondolom az ingatlanba be vagy jelentkezve, eszed ágába se legyen kijelentkezni!!!
A hitel is közös ahogy előttem már írták......
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!